Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Dokładnie, raz czekałem całe dwa tygodnie i wtedy trochę się cała uprawa przedłużyła. Dzisiaj znalazłem pierwsze pistle, więc cieszy mnie, że tak szybko. Malutkie ale bialutkie.  

Zdjęcia z namiotu:

WP 20150508 012

WP 20150508 013

WP 20150508 014

WP 20150508 015

WP 20150508 016

Na 'zbliżeniach' widać małe włoski

Zdjęcia ze wczoraj, to był ich 37 dzień

Opublikowano

Dokładnie :) Teraz przestane przycinać liście, żeby  mogła spokojnie kwitnąć.

No i już nie mam nawet za bardzo miejsca żeby prowadzić odrosty pod siatką. Więc raczej daje im spokój tylko karmienie i ewentualny pruning za jakiś czas.

Następne fotki za tydzień, Pozdrawiam  :D

Opublikowano

Będę obserwować , w szczególności interesuje mnie trening jaki zastosowałeś (siateczki na doniczkę ) -uważasz ostatecznie że to optymalny sposób ? Urzytkownik o nick "Mr.Szatan" siatkę zamontował znacznie wyżej -czyli trening zaczął jakby pózniej .

fajny growblog

Opublikowano

Ogólnie to tak się nie robi, metoda poprawna jest ta która wszyscy pokazują, ale ja miałem nisko poziom gleby oraz roślina była również niska więc wykorzystałem to i ułatwiłem sobie życie. Każdy przypadek jest inny i musisz się dostosować do swoich warunków. Dzięki, chce wycisnąć z tej rośliny jak najwięcej ;)

Opublikowano

Siemano,  :D

Kolejny tydzień za mną , gleba została przesuszona aż roślinie oklapły liście.

Dzisiaj dostały roztwór wodny nawozów na kwitnienie Biobizza w odstanej wodzie z obniżonym ph. Same nawozy obniżają ph wody ale dodaje krople essentials, który swoją drogą jest bardzo efektowny i mocny.  B)

Moja śliczna została jednak jeszcze trenowana pod siatkę, znalazłem dla niej trochę miejsca.. usunołem wiele liści aby doświetlić dolne partie..

A więc czas pokazać co tu w trawie piszczy..

WP 20150515 004

WP 20150515 005

WP 20150515 006

WP 20150515 008

WP 20150515 009

WP 20150515 010

Po treningu

WP 20150516 004

Otóż mam parę pytań i proszę o pomoc.
Mam problem z temperatura w namiocie pod żarówką 150 w obniżoną na 12-15 cm od szczytów mam 30-32st.
O dziwo dmucha na nie wentylator cyrkulacyjny na najwyższej mocy oraz td silent(went. kanał.) Również ustawiłem na drugi bieg, siatka wentylacyjna otwarta oraz otwór pasywny również otwarty. Zapewne problem tkwi w odprowadzaniu ciepłego powietrza przez tłumik akust. który jest skierowany ku dołu oraz powierzchni namiotu do mocy lampy.  :Facepalm:

Pa licho, chce zmienić lampę na jakiego mocnego, dobrego leda, nieważna jest moc chciałbym, aby miała więcej światła a mniej temperatury. Szukam jakiejś konkretnej firmy na angielskim rynku, cena nie gra roli, ważne aby lampa miała odpowiednią barwę oraz aby nie traciła szybko swojej mocy.  :zen:

Mam na oku UFO led 135/147W  lub Taotronic, z tej strony http://www.ledgrowlightshq.co.uk/led-grow-lights-uk/

Czekam na wasze sugestie, byłbym wdzięczny jeśli mi poradzicie. :re:

Opublikowano

A nie myślałeś, żeby panel LED samemu zmontować z diodek, których jakości jesteś pewien i barw, które Ci pasują? Ja mam tak zmontowany i nie narzekam.

Co do UFO to mi się same złe opinie o uszy obiły.

• Upvote 1
Opublikowano

Widziałeś na tej stronce są trzy produkcje UFO, myślisz że wszystkie odpadają?

Na przykład UFO produkcji Queenshiny ma wszystkie potrzebne barwy oprócz UV, wydaje się porządne..?

Ufo z uv 90 watt led

Co myślisz o Taotronic?

No przeszło mi to przez myśl ale szczerze mówiąc, nie chce mi się, wątpie w swoje zdolności elektroniczne.. Wole zaufać masowej produkcji. Gdybym miał większy namiot to bym zamówił ze stanów Ledy konkrety tylko mają same duże formaty ;) ..

Składałeś samemu taki panel może?  :D

Poczytałem trochę i postanowiłem zrobić go samemu. Nie jest to aż takie trudne a z tego co sie dowiedziałem to producenci oszczędzają na wszystkim.

Interesują mnie diody Cree oraz jakiś dobry zasilacz, będe szukał sprzętu i liczę na cenne rady, dzięki!

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+