BA+ON Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Critical+ Feminizowane (Dinafem) Critical + to rośliny wyselekcjonowane przez świetnego growera z Hiszpanii. Ta odmiana zdobyła 1 Miejsce na High Life Cup w Barcelonie. Najciekawsza cecha tej odmiany to bez wątpienia jej intensywny smak i aromat – owocowo-skunowy. Trzeba zaznaczyć że pachnie bardzo intensywnie i łatwo jest to wyczuć. Paląc, nawet gdy wymieszamy z tytoniem to dobrze czuć oryginalny smak. Zapach jest intensywny od początku do końca i sprawia dużą przyjemność podczas palenia, pozostawia świetny posmak. Rośliny rosną i wyglądają jak sativa o cienkich, wąskich liściach, niezbyt ciemnych, długich i cienkich łodygach jak na rozmiar topów, które produkuje. Ma dużo bocznych rozgałęzień i małe przerwy między łodygami co zwiększa plon. Przed przejściem na fazę kwitnienia zaleca się pilnowanie wysokości tych roślin, ponieważ w tym okresie mają tendencję do gwałtownego wzrostu. Kwitnąc pokazują swój potencjał, rośliny wyglądające jak sativa okazują się super-producentami i przewyższają wszystkie inne odmiany. Świetnie nadaje się do uprawy metodą SCROG; topy rosną bardzo szybko i do zbioru gotowe są po 45-50 dniach kwitnienia indoor. Outdoor plony również są świetne, rośliny szybko kwitną i zbioru można dokonać w 4 tygodniu września; mogą być problemy z pleśnią, ale przy tak szybkim kwitnieniu można dokonać zbioru bez większych strat. Produkcja żywicy jest wysoka, moc bardzo duża, działanie jest psychofizyczne.Informacje dodatkoweProducent DinafemGenetyka BigBud x SkunkOdmiana Indica / SativaPłeć FeminizowanePoziom THC 12-16%Hodowla Szklarnia, IndoorsCzas kwitnienia 9-11 WeeksMiesiąc zbiorów Październik http://trawka.org/store/category/162-seedbank/ moj krytyk nie byl jakos super aromatycznyale czuc ganjowy smaczek wyrazniefazka laduje sie nie za szybkoale jak juz wejdzie to klepie solidniezejscie calkiem lagodne i mozna jeszcze cos porobictopy ladne tluste choc nie najciezszestosunek lisc/kwiat zadowalajacy z plusemokienko harvestu otwarte od okolo 65-70 dniapolecamniezbyt wymagajaca a dajaca zadowalajacy plonocena ogolna 7/10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndnf Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Siema, Też miałem pod lampą. Łatwa odmiana formująca duży top (jak u BB), niezbyt śmierdząca. Przewaga genów indyjki przynajmniej w fenotypach jakie miałem sprawiała, że faza była kanapowa, przy mniejszej ilości spalenia czuć było buzz. Jeśli chodzi o moc to się nie wypowiem bo stojąca tuż obok C+ BBxWW się lekko schermiła i zapłodniła mi Criticala, heh... To co wyszło oceniłbym na 6/10. Ogólnie wydaje mi się że o podobnych genach są lepsze pozycje na rynku- i mocniejsze i dające większy plon. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernoza Posted July 21, 2013 Share Posted July 21, 2013 siemanko mial ktos z was moze ta odmiane na oucie w pl? ciekawy jestem czy dojdzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xtreme_Pro_Grower Posted July 21, 2013 Share Posted July 21, 2013 siemanko mial ktos z was moze ta odmiane na oucie w pl? ciekawy jestem czy dojdzie... popatrzx na ilosc tygodni kwitnienia od 9 do 11 razczej nie sądze zeby u nas doszla bo to raczej jest typowo indoorowa odmiana ale roznie to bywa mozesz trafic na wczesne pheno ale nie liczyl bym na 100% dojscie i zbiory pod koniec pazdziernika Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernoza Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 mam nadzieję że u mnie dojdzie mam 2 sztuki i ostatnio jakiś dzik lub sarna złamała mi główny szczyt ale jeszcze jest na wegu więc mam nadzieje że odbije i wyjdzie to w formie treningu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.