Macky Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Opublikowano 24 Maja 2015 3 rośliny zostały dziś złamane, lampa led jest troszeczkę niżej niż na zdjęciu, HPS także został trochę obniżony. Dziku co do wydajności lamp HPS, to już zależy od modelu danej żarówki. Ale coś w tym jest Plantator przed ścinką dopiero je zamierzam wyjąć z boxa więc będzie okazja by porobić fotki w naturalnym świetle. Za tydzień będzie więcej zdjęć, już będzie czego 1
Sasquatch Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Czekamy na foty (chociaż niedawno były). Twój GL jest jednym z ciekawszych jakie oglądałem. Powodzenia
Ambasadorka Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 Plantator jeżeli chcesz zrobić fajne zdjęcie swoim roślinom wystarczy wykonać je tak: lustrzanka lampa dodatkowa(oświetlenie chłodne) statyw program Windows Lustrzankę ustawiasz według parametrów, statyw na odpowiedniej wysokości (najlepiej trochę wyżej niż roślina) lampę zewnętrzną lub dodatkowe oświetlenie (najlepsze chłodne) ustawiasz nad głównym topem który będzie fotografowany. Kadrujesz sobie jak chcesz i robisz zdjęcie, a następnie w podstawowym programie Windows edycja i wystarczy jasność i kontrast by uzyskać tak ładną fotografię. Zdjęcie robi człowiek nie aparat więc kadry i wybór obiektu jest tylko inwencją twórczą fotografującej osoby. I tabletem też da radę robić dobre zdjęcia, możesz obejrzeć sobie je w mojej galerii gdzie z tabletu (Windows, 10 mpx) wykonywałam przez kilka tygodni fotki.
Plantator Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 Ok , dzięki Amba postaram się coś polepszyć ale chyba i tak muszę coś z aparatem wykombinować. Pozdro.
Macky Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Opublikowano 28 Maja 2015 Dzień 40 Zdjęcia z dnia 39 Flo 25 dzień Czas świecenia został skrócony o kolejne 30 minut Wczoraj został podany Orgatex z Bactrex Spod ledów topy są gęste "włoski" zawijają się, a spod hps'a są proste. Gałęzie spod leda uginają się pod ich ciężarem. Moim zdaniem led jest genialny do treningu na siatce. Kilka roślin zostało połamanych po zrobieniu zdjęć, kilka już widać na zdjęciach po łamaniu, jak widać już są ku górze. Box Spod HPS'a Classic Skunk'i Northern Lights Led Northern Lights Classic Skunk 1
Dzik Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 lodzio miodzio nie wiem gdzie jest mieszający, ale ponoć kiedy telepie lekko roślinami to łodygi się wzmacniają, albo podwiązać i po problemie ;-) NL fajne indica włoski łonowe
Kangurek Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 Ładnie idą, ciekawi mnie wynik, bo rośliny spod sodówy są jak by większe ale spod leda krępe i równe.. Różnica połowy watów, ciekawe jak bedzie różnica w gramach Miód uprawa
Macky Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Opublikowano 28 Maja 2015 Mieszającego brak, panel LED trochę dmucha na HPS'a a tak tylko wyciąg 550m3/h 24/h, te opadające gałęzie zostały podwiązane.
Sasquatch Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 Pięknie Kocham ten etap kiedy topy są całe w białych włoskach. Pięknie to wygląda szczególnie na twoich fotach
Recommended Posts