Sasquatch Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Siema! Ja bym nie sugerował się danymi podanymi przez producenta. Sprawdzaj triochomy. Widać, że jeszcze trochę czasu potrzebuje twoja roślinka 1
itaka Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 ja bym potrzymał tak do 20 maja przynajmniej,a czym teraz podlewasz?
huehue002 Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 Siema! Ja bym nie sugerował się danymi podanymi przez producenta. Sprawdzaj triochomy. Widać, że jeszcze trochę czasu potrzebuje twoja roślinka no wiadomo że te dane mają jakieś tam odchylenia ja bym potrzymał tak do 20 maja przynajmniej,a czym teraz podlewasz? Obecnie dwa razy z rzędu dostała wodę(odstaną 24h+) z nawozem którego zdjęcie widać w poprzednich postach(i mojej galerii) w skali ~1:10 teraz podleje chyba 3x z rzędu z nawozem. Martwi mnie tylko że ona taka żółta mocno to normalne? Trochę karzełkowaty ale ważne, że swój pozdrawiam Automacik(który niby nie wybacza błędów a kilka ich było i w dodatku pierwszy). Wiadomo swoje najlepsze! Czekam na kolejne porady!
Macky Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Ja bym potrzymał jeszcze te 10 dni na samej wodzie i ruszał z kolejnym Czasami lepiej wystartować szybciej z nowym niż czekać 1
greenmouse Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Chyba pierwszy raz widzę roślinkę bez żadnych bocznych odrostów i topków. Coś wyrywałeś/usuwałeś w trakcie jej życia? (ot ciekawość) Warunki specjalne: 1) rano, tuż przed włączeniem lamp 2) popatrz pod lupą/"mikroszkopkiem" jaki tam kolor trichomki mają i kolorem się sugeruj przy planowaniu ścinki
huehue002 Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 Chyba pierwszy raz widzę roślinkę bez żadnych bocznych odrostów i topków. Coś wyrywałeś/usuwałeś w trakcie jej życia? (ot ciekawość) Nie, nic nie usuwałem. Możliwe że przez pierwsze wazy życia miała oszałamiające 15W CFL a potem 30WCFL dopiero pod koniec dostała hps'a Warunki specjalne: 1) rano, tuż przed włączeniem lamp 2) popatrz pod lupą/"mikroszkopkiem" jaki tam kolor trichomki mają i kolorem się sugeruj przy planowaniu ścinki 1)pobudka o 5 rano może wyłączę lampę i np. wstanę spokojnie o ósmej i wtedy ? 2) kurcze nie mam nic takiego bo nigdy nie było mi potrzebne... jakiś inny/inne sposób/sposoby? Ja bym potrzymał jeszcze te 10 dni na samej wodzie i ruszał z kolejnym Czasami lepiej wystartować szybciej z nowym niż czekać Zetnę w niedziele 17 z rana prawdopodobnie chyba że znacie jakiś sposób na stwierdzenie że już czas bez lupy/mikroskopu.
greenmouse Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Nie, nic nie usuwałem. Możliwe że przez pierwsze wazy życia miała oszałamiające 15W CFL a potem 30WCFL dopiero pod koniec dostała hps'a może być i tak 1)pobudka o 5 rano może wyłączę lampę i np. wstanę spokojnie o ósmej i wtedy ? dobry plan 2) kurcze nie mam nic takiego bo nigdy nie było mi potrzebne... jakiś inny/inne sposób/sposoby? Na 100% pewniaka? Chyba nie bardzo. Na allegro są chińskie mikroszkopki x60 za jakieś 15 zeta. Ale- tak czy siak polecam lupkę. Mam oba ustrojstwa i lupka x20 robi zdecydowanie lepszą robotę niż chiński mikroszkopek x60. EDIT: mikroszkopki to za takim starym i z brodą dowcipem: Jak nazywa sie mały Niemiec? Mikroszkop ale mikroskop tak się pięknie daje przerobić na tzw. "drugie dno" tym bardziej, że rozmiar ma też micro 1
dzejson p Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 dokladnie jak koledzy wyzej mowia, teraz sama woda i czekac jeszcze kilka dni aż wyssie wszystko i pojdzie w topki 1
huehue002 Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Opublikowano 11 Maja 2015 Plan taki ostatnią dawkę wody dostanie 14 - czwartek i w niedziele koooooooosa Tak więc teraz za rady odnośnie suszenia bym był wdzięczny.
Macky Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 Suszenie i curring jest równie ważny jak cała uprawa. Czytaj: Kiedy ścinamy konopie? Czyli harvest time!
Recommended Posts