Scooby-Doo Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam WSZYSTKICH. Jak pisałem wcześniej , ruszam z automatami WR. Tym razem chcąc zrekompensować ostatnią wtopę z Kushem , zapodałem 2szt. do jednej donicy.(wybór dokonany celowo-oszczędność miejsca). W sobotę pestki wylądowały na wacikach.Jedna pękła w niespełna 24h a druga w niespałna 48h. Po pęknięciu pestki wylądowały w glebie.Dziś nad ranem wynurzyły się z ziemi. Od początku: Box: szafka 60 x 37 x 47 Nasionko: 2 x White Russian AutoFem - Bulk Fem Seeds (od GajnaFarmer) Donica: Miska 12 l (wym. 36,2 x 33,2 cm x 19cm) Podłoże: PLAGRON LightMix 25l Nawozy: HESI Root Complex , ASAHI SL , VALAGRO McCream , PLAGRON TerraGrow , PLAGRON TerraBloom , PLAGRON PK 13/14 , HESI BOOST Światło: 46wLED + 111wCFL (65w 5500k 46w 2700k)- (zmiana od 45-go dnia*46wLED+88CFL) i tak do końca Wiatr/wilgotność: 3 x wiatrki na USB / nawilżacz mini pod USB Temp. waha się między 25-28st w dzień w nocy 22-23st.Z wilgotnością narazie jest lipa więc jutro (jeśli dotrze) dorzucam nawilżacz wspom. powyżej. Poniżej kilka fotek: Dzień1 1
gfarmer Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Super, powodzenia! Fajny pomysł z tym mini nawilżaczem na USB... 1
Scooby-Doo Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Opublikowano 4 Lutego 2015 Dzięki też myślę , że fajny Poza tym mam naj...ane sporo naczyń , podstawek i nakrętek z wodą a wilgotność jest 30%. Więc MASAKRA! Dlatego mini nawilżacz do tej szafki wydaje się być idealny.
Macky Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Witaj, ja bym odstawił to VALAGRO McCream, nawozów masz sporo. Reszta fajnie 1
Gość hi2per Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Siema. Ja bym nie mieszał nawozów różnych producentów. Ja bym nawet tego terra grow nie używał, tylko po pierwszych 4 tygodniach terra bloom, a po 6ciu green sensation. Na początku bym może dał z 2-3 razy power roots'a. Powodzenia 1
Scooby-Doo Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 @Anonymous - McCream jest w pełni organiczny.Z alg z morza norweskiego.Stosuje go tylko w razie pojawienia się niedoborów @hi2per - spoko nie mieszam HESI Root Complex zapodany pierwszy raz dziś rano.Co do TerraGrow , to też myslałem , że przy szybkich auto nie ma to większego sensu. Gdy pojawią się preflowery zaczne od razu z TerraBloom , niestety GreenSensation nie posiadam.Mam PK 13/14 też PLAGRON'u i na koniec HESI BOOST- też organiczny. Nie Dziękuje tym razem żeby nie zapeszyć
Scooby-Doo Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Opublikowano 8 Lutego 2015 Czas na up po kilku dniach. Jak narazie wszysto OK.Do tej pory małe podlewane solidnie tylko raz , wodą z HESI Root Complex. Wilgotność w granicach 50% (więcej nie daje rady wymodzić-bez mini nawilżacza było 25%) , temp.24-26st. w dzień i 23-24st. w nocy. Dzień4 1
MJ_Mouse Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 oby tym razem poszło lepiej niż ostatnio 1
Ambasadorka Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Nie myślisz o homeboxsie mini ? GROWBOX HOMEBOX MINI 30x30x60CM. Można go śmiało schować w szafie/szafce jest mały a na pewno warunki sporo by się polepszyły. No i roślina mogłaby być trochę większa, co niesie za sobą i większy plon. z buchem 1
Scooby-Doo Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Opublikowano 8 Lutego 2015 Myślałem , ale nie mam go gdzie 3mać.Musi zostać jak jest (niestety-albo i stety). To co jest , jest "zbunkrowane" i to jest max co moge zrobić.Mam niezbyt wielkie mieszkanie , a córce w pokoju nie będę robił boxa Szafka ma podobne wymiary a nawet jest ciut większa od mini boxa. Muszę się zadowolić tym , że wogóle coś tam mam i że żonka mi nie sapie na roślinki i tak jest tolerancyjna jak na mój gust Także u mnie tylko underground wchodzi w grę Może kiedyś jak pobuduje dom....kto wie....
Recommended Posts