przezorny Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Witam Na wstępię proszę o wyrozumiałość, to moje pierwsze hodowcze działanie. Kwestię techniczne: Box: 125 125 160 Oświetlenie: HPS 600w Wentylacja: 1x wentylator 365m3, z filtrem węglowym, wyciszenie rura akustyczna 100 fi Podłoże: Ziemia najlepsza z ogrodniczego organiczna, na dole keramzyt, zmieszana z perlitem Nawozy: BioTabs Doniczka: 1x 15l Nawilżacz powietrza uruchomiony, bo nawilża mi papryczki chili - ustawiony w kierunku papryczek Wiatrak mieszający Nasionko: 1x Royal Dwarf z Queen Seeds Roślinka ma 42 dni Podlewam wodą odstaną kranówką. Temp była na elektronicznym 31C i 40 % wilg., lecz zainstalowałem analogowy pokazuję 28C i około 45 % wilg. Nocą spada na elektronicznym do 17 C, wilg. 80%, na analogowy, będę dopiero dokonywał pomiarów. Troszeczkę było problemów ze zbytnim naświtleniem głównego szczytu, aczkolwiek teraz myślę, że jest odpowiednio. Jeżeli coś pomieszałem lub, źle napisałem proszę o korekte i oczekuję sugestii.
Gość Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ładnie bede bacznie obserwował, z Fartem
Macky Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ładny ogródek Tylko na przyszłość nie dawaj keramzytu na dno. W ogóle nie używaj keramzytu. A nawozy masz namyśli cały zestaw czy tylko jeden składnik "Startrex" ?
przezorny Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2014 Cały zestaw, wszystko co było w pudełko 150 zł. zapłaciłem. A możesz mi powiedzieć czemu nie dawać keramzytu na sam spód ?
przezorny Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jak wspominałem wcześniej, myślę że jak na moje umiejetności growerskie to jest ona ladna wlasnie przez nawozy. Bo zazwyczaj to mnie rośliny nie lubią. I Biotabs dają jej nieustannie odpowiedni nabór odzywczych składników Dzięki Vito za podpowiedź w doborze tego zestawu. Jeszcze mi starczy w tym sezonie na dwie roślinki, może i więcej. Także przez pryzmat jakości nawozu i braku w perspektywie czasu problemów z ph uważam ich zakup za trafiony w dziesiątkę.
Macky Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zestaw startowy jest na 5 roślin Nie polecał bym lipy
przezorny Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mały upgrade teraz spokój na dwa tygodnie
Recommended Posts