przezorny Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 Witam Na wstępię proszę o wyrozumiałość, to moje pierwsze hodowcze działanie. Kwestię techniczne: Box: 125 125 160 Oświetlenie: HPS 600w Wentylacja: 1x wentylator 365m3, z filtrem węglowym, wyciszenie rura akustyczna 100 fi Podłoże: Ziemia najlepsza z ogrodniczego organiczna, na dole keramzyt, zmieszana z perlitem Nawozy: BioTabs Doniczka: 1x 15l Nawilżacz powietrza uruchomiony, bo nawilża mi papryczki chili - ustawiony w kierunku papryczek Wiatrak mieszający Nasionko: 1x Royal Dwarf z Queen Seeds Roślinka ma 42 dni Podlewam wodą odstaną kranówką. Temp była na elektronicznym 31C i 40 % wilg., lecz zainstalowałem analogowy pokazuję 28C i około 45 % wilg. Nocą spada na elektronicznym do 17 C, wilg. 80%, na analogowy, będę dopiero dokonywał pomiarów. Troszeczkę było problemów ze zbytnim naświtleniem głównego szczytu, aczkolwiek teraz myślę, że jest odpowiednio. Jeżeli coś pomieszałem lub, źle napisałem proszę o korekte i oczekuję sugestii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skunk Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 Ładnie bede bacznie obserwował, z Fartem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 Ładny ogródek Tylko na przyszłość nie dawaj keramzytu na dno. W ogóle nie używaj keramzytu. A nawozy masz namyśli cały zestaw czy tylko jeden składnik "Startrex" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przezorny Posted December 4, 2014 Author Share Posted December 4, 2014 Cały zestaw, wszystko co było w pudełko 150 zł. zapłaciłem. A możesz mi powiedzieć czemu nie dawać keramzytu na sam spód ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 No i malina Link to comment Share on other sites More sharing options...
przezorny Posted December 4, 2014 Author Share Posted December 4, 2014 Jak wspominałem wcześniej, myślę że jak na moje umiejetności growerskie to jest ona ladna wlasnie przez nawozy. Bo zazwyczaj to mnie rośliny nie lubią. I Biotabs dają jej nieustannie odpowiedni nabór odzywczych składników Dzięki Vito za podpowiedź w doborze tego zestawu. Jeszcze mi starczy w tym sezonie na dwie roślinki, może i więcej. Także przez pryzmat jakości nawozu i braku w perspektywie czasu problemów z ph uważam ich zakup za trafiony w dziesiątkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 Zestaw startowy jest na 5 roślin Nie polecał bym lipy Link to comment Share on other sites More sharing options...
przezorny Posted December 4, 2014 Author Share Posted December 4, 2014 Mały upgrade teraz spokój na dwa tygodnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 Miodzio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skunk Posted December 5, 2014 Share Posted December 5, 2014 Szafa gra topy puchną 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts