spokojnaglowa Posted October 4, 2014 Share Posted October 4, 2014 Siema wszystkim! do rzeczy: box 1x1 wys2m pestki to 3xsuper critical+ od GHS, aktualnie kiełkują, jutro lecą do gleby gleba 100% spod pokrzyw będzie ok? najpierw małe doniczki, jakieś 0,7L, a potem do docelowych (jak największe, nie umiem teraz podać objętości, mysle ze jakos z 25L) lampa HPS400W cały cykl 18/6 na wegetację myślałem nad zmianą żarówki na MH, co sądzicie? czy przy automatach nie ma większej różnicy? trening: myślałem nad scrogiem, ale nigdy go nie robiłem nawozy plagron chcę też ogarnąć jakieś automatyczne podlewanie pozdrówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuko987 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Doniczki 10l starszą, zadbaj aby korzenie miały jak oddychać. W reszcie pomogą Ci bardziej doświadczone osoby :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest joker Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Hps wystarczy Doniczki nawet 7 litrów starcza Do ziemi dosyp perlitu 30 procent objętości donicy Na box 1m2 nie zamalo roślin szkoda miejsca jak i prądu Link to comment Share on other sites More sharing options...
spokojnaglowa Posted October 5, 2014 Author Share Posted October 5, 2014 Dziena za rady. Racja, bardzo mało roślin i zawsze byłem zwolennikiem wykorzystania powierzchni w 100% (kiedyś bym nie pomyślał o automacie w boxie 2m). Mam parę powodów, dla których teraz nie chcę atakować z większą ilością. Moim celem za to jest wykorzystać ich potencjał i wydobyć z nich jak najwięcej (hehe kto tak nie ma?) dlatego zamierzam iść na rekord To ma być szybki strzał, następna akcja będzie grubsza i myślę, że już z normalnymi damami. Mam w domu donicznki ok 12L i docelowo do nich będą wjeżdzały. Zaraz idę ogarniać perlit i glebę spod pokrzyw, jak wrócę to wymieszam i wrzucam glebę do małych doniczek i wrzucam do boxa z włączonym wentylatorem i bez światła. Foty powrzucam jak już się coś pokaże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Witaj gleba 100% spod pokrzyw będzie ok? najpierw małe doniczki, jakieś 0,7L, a potem do docelowych (jak największe, nie umiem teraz podać objętości, mysle ze jakos z 25L) Będzie dobra, tylko oczyść ją z korzeni i innych śmieci. lampa HPS400W cały cykl 18/6 na wegetację myślałem nad zmianą żarówki na MH, co sądzicie? czy przy automatach nie ma większej różnicy? HPS wystarczy, MH jest słuszna gdy robisz klony, matki itd. trening: myślałem nad scrogiem, ale nigdy go nie robiłem Automatycznych roślin się nie trenuje. chcę też ogarnąć jakieś automatyczne podlewanie AUTOPOT 1POT 4 DONICE + ZBIORNIK 47L - nie ma nic lepszego Wrzuć fotkę boxa Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmakMaroca999 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Jesli to automaty nowej generacji to mozna trening lst robic ale czy on zwiekszy plon to nie sadze,lepiej pusc wolno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spokojnaglowa Posted October 5, 2014 Author Share Posted October 5, 2014 kurde nie wiem czy mi nie spleśniały kiełki, ładnie wyglądają i są długie, ale miały trochę dziwnych włosków... jak coś to mam jeszcze 3 zapasowe nasiona w kolekcji: 2 takie same i jeden big bud af. wszystkie pestki mam femi Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojojoziomalos Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 nie splesnialy to tak wyglada tez tak mialem jak za dlugie urosly to sa poprosto male korzonki co beda na boki sie rozrastac i tak wyglada jak plesn wiec do ziemi wrzucj i w max 2 dni powinny wyskoczyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
spokojnaglowa Posted October 6, 2014 Author Share Posted October 6, 2014 tak tak, nie wyrzuciłem ich, wczoraj wieczorem poszły do ziemii, zobaczymy co z tego wyjdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
spokojnaglowa Posted October 9, 2014 Author Share Posted October 9, 2014 kurde głupi zrobiłem im błoto przy wsadzaniu i teraz jak to wyschło to jest twarde jak glina... brałem tę glebę w sumie raczej z wierzchu spod pokrzyw, może trzeba było kopać głębiej? i chyba mam lapme za wysoko bo sie troche wyciagnely. ogare aparat i wrzuce foty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts