Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Panowie przymierzam się do zrobienia boxa (małego, jakies 50/50/120 lub nawet mniejszego byle by zmieściły się dwa krzaczki)  i wacham się z doborem oświetlenia...

HPS odpada w 100% bo bym nie wyrobił z temperaturą przy takim boxie,

Dużo bardziej opłaci Ci się HPS, możesz go kupić w wentylowanym odbłyśniku typu Cool Tube, wtedy jak założysz wentylacje do boxa na bank powinieneń mieć dobrą temperaturę :) Jak dobrze się rozejrzysz po aukcjach to takie HPS'y można dostać tanio, albo używki np. z giełdy forumowej :)

• Replies 263
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Siemka! Mam growboxa o wymiarach 2,4 x 2,4 o wysokosci 1,2m. Do tego farelka o mocy 2000w z termostatem, 2 wiatraki w dachu jeden wciaga drugi wyciaga powietrze + jeszcze jeden na scianie przy samej podlodze rowniez wciagajacy. Box wykonany z plyt osb. Chce hodowac tam automaty 3x skunk 1x ak47 i 1x critical. Wszystkie pestki feminizowane. Nie wiem jakie oswietlenie wybrac bo posiadam biale lrf x2 125w + odblysniki i wszytko co potrzebne do odpalenia lamp. czy nada sie to na flo? Na weg zalatwie cieple hps 2x 150w.

Opublikowano

Rtęciówki się nie nadaja, i nie wiem po co ci one, jak masz x2 HPS 150w, na których przejedziesz całe grow. 1 taki hps wystarczy max na powierzchnie 60x60, więc jak masz 2 takie, to możesz ewentualnie zrobić boxa 120x60.

Opublikowano

Weź od razu wystartuj z tymi HPSami stykną ci bo masz niski box albo wymień je na jeden np 400watowy. Ciepła barwa światła jest na flo. :) Ale na nich możesz śmiało przejechać cały grow bo weg to i tak tylko pierwsze 14-30 dni.

Opublikowano

Panowie przymierzam się do zrobienia boxa (małego, jakies 50/50/120 lub nawet mniejszego byle by zmieściły się dwa krzaczki)  i wacham się z doborem oświetlenia...

HPS odpada w 100% bo bym nie wyrobił z temperaturą przy takim boxie, więc zostaje cfl lub ledy, co do cfla wybó jest prosty i tani ale, że bardziej zależy mi na dobrym oświetleniu niż jego cenie to chciałbym was spytać o panel led Plantphotonics LED Panel 23W/32W   na pewnej stronie pisze, że jest to odpowiednik 150 hps'a ale ile w tym prawdy? Kosztuje jakies 400/500zł zależy gdzie patrzeć i szkoda by było wywalić tyle kasy jak lepiej bym wyszedł na enrgooszczędnej żarówce...  Co o tym sądzicie

Hps 150w przy boxie 60x60x140 i nawilżaniu nie sprawia żadnych problemów z temperaturą, średnia temperatura w boxie to ~25 stopni. Jeśli chcesz zrobić boxa w.w to myślę że hps 100w nie będzie problemem, i nic ci się nie ugotuje. 

Siemka! Mam growboxa o wymiarach 2,4 x 2,4 o wysokosci 1,2m. Do tego farelka o mocy 2000w z termostatem, 2 wiatraki w dachu jeden wciaga drugi wyciaga powietrze + jeszcze jeden na scianie przy samej podlodze rowniez wciagajacy. Box wykonany z plyt osb. Chce hodowac tam automaty 3x skunk 1x ak47 i 1x critical. Wszystkie pestki feminizowane. Nie wiem jakie oswietlenie wybrac bo posiadam biale lrf x2 125w + odblysniki i wszytko co potrzebne do odpalenia lamp. czy nada sie to na flo? Na weg zalatwie cieple hps 2x 150w.

Odradzam farelke, daje skoncentrowane gorące powietrze i roślinki mogą się pochorować (a automaty nie wybaczają błędów), nawet jeśli strumień powietrza jest skierowany w ścianę, to się od niej odbija. Sam przez to przechodziłem, a mam sezonówki i jedna właśnie do siebie dochodzi  po farelce (farelka była 500w). Lepszym rozwiązaniem jest sterownik rt2+kabel grzewczy, który daje rozproszone ciepłe powietrze.

Opublikowano

Ok. To zamieniam te zarowki na hps 400w, ktorego wieszam w boxie 2,4x2,4x1,2 + do tego kabel grzewczy. Tylko pytanie ile tego kabla? I czy wystarczą te 2 wiatraki w dachu jeden wciaga drugi wyciaga powietrze + jeszcze jeden na scianie przy samej podlodze rowniez wciagajacy?

Opublikowano

Ciężko mi powiedzieć ile kabla, mi do boxa 60x60x140 starczył kabel 8,5M 100w. Oblicz powierzchnię mojego i wylicz na swój box. Co do lampy, to box ma 2,4x2,4 i na środku będzie wisiała lampa 400w, która przy niskim boxie pod sobą zrobi piekiełko, a po bokach należycie nie doświetli? Ja bym zawiesił dwie lampy, ale niech wypowiedza się bardziej doświadczone osoby :-)

Opublikowano

Witam. chciałbym posadzic moja pierwsza rosline, bedzie to auto amnesia haze. 50x40x130 czy to wystarczajace wymiary? jaka lampe uzyc? wentylacja? jaki system oswietlenia, 18/6?

Opublikowano

Witam. chciałbym posadzic moja pierwsza rosline, bedzie to auto amnesia haze. 50x40x130 czy to wystarczajace wymiary? jaka lampe uzyc? wentylacja? jaki system oswietlenia, 18/6?

Wymiary boxa ok, lampa hps 100w, wentylacja to 2x wiatrak komputerowy 12cm, weg 18/6, flo 12/12. Nie bierz auto, tylko sezonową odmianę :-)
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+