Nie za niska taką wilgotność ? Z pierwszą uprawa nie było tyle problemu co z tym kurwa lepiej chyba kupic po 5 temat jak sie wkurwiac z tym i na końcu i tak chuja będzie
Na tym etapie utrzymuj wilgotność max 55 % chociaż ja bym oscylował w 50%.
Powyżej 60% trzymam dla siewek i młodziutkich sadzonek bo pobierają przez liście wodę, a mają słabo rozwinięte korzenie.
Ty masz bardzo dużą wilgotność i jeszcze podlewasz a ziemia paruje i oddaję - wtedy szybko można przelać..
Start jest najważniejszy bo od niego zależy ile będzie na końcu 🙂👌
Temperatura 25-26 st będzie idealną 🙂👌
Dzień 53veg / 33 flo
Temperatura w dzień 28.5/ noc 19
Wilgotność 58/75
VPD ~0.8
Witam. Zmobilizowałem się i Dziewczyny w końcu dostały porządne przycięcie. Dwie są strasznie żarłoczne, dodaje mi jedzenia i im dalej mało. Zaskoczony jestem bo zrobiłem mocniejszą mieszankę ziemi. Obwiniam genetykę bo to ten sam szczep. Pojawiają się zapachy słodki, owocowy, cytrusowy i pięknie się szronią choć myślę aby dodać lampę UV. pozdrawiam.
Witam rośliny mi się przelały jednak , sprawdzałem dość głęboko koło głównego korzenia no i jednak jest wilgotne i chłodne przyrost wydaje się być jakiś delikatny ale nie wiele ….. wilgotność trzymam 68-67% tmp 25 stopni dzień noc 20-21 dźwignąłem moc na 90% i podniosłem na ok 53cm żeby podbić ciut jeszcze tmp ale myślę że to nie od temperatury lecz przelanie, chuj wie jak podlewać te habazie 😂 dzisiaj dzien 30 ta mniejsza jeszcze nie puściła pistili ….
Suszarka to akurat była ekstremalna decyzja. Ta roślina (już 3cie nasionko) okazała się być uparta i geny automata odrzuciła. Czasem proste rozwiązania są bardziej skuteczne, niż na się początkowo wydaje. Ale mimo zbiorów , nie przekonałem się do sezonówek. Nie dam rady upilnować 0 światła przez 11-12h. A na forum już się przekonałem, że głupia dioda może napsuć krwi 😄
Automaty to automaty, nawet brak czasu i masa błędów dadzą Ci zbiory. Jak przy tej White Widow uprawie dzień w dzień bawiłem się z patyczkami od grilla 🤣 tak przy obecnej i braku czasu nie mogę zbyt ingerować. Jak mi to kiedyś napisał czat AI, nie liczy się ilość, a jakość i coś w tym jest.
Recommended Posts