kursk Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 W NL widzialem jak to robia i tak mowili ze najkorzystniej...a myslalem ze oni sie na tym znaja tzn czas do ilosci plonow bo niby z 1m2 da sie wycisnac 500 g ale skoro wiecej roslin to chyba mniejszy czas...??? A jesli chodzi o ta jedna donice to mowili ze jesli gdzies masz czegos mniej a gdzies wiecej to ziemia sie sama wymienia mineralami i dlatego jedna lepsza od kazdej w osobnej... ale to tylko teoria ok skoro moge raz podlewac na tydzien to jaka iloscia w takim razie?? Dla jednej roslinki?? PS Dzieki za odpowiedz kazda uwaga mile widziana Cytuj
jan.niezbedny Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 Cześć i czołem ! jestem nowy jako użytkownik forum (chociaż przesiedziałem czytając Wasze posty ze 20h) oraz jako rolnik -ogrodnik zaczynający przygodę z wychodowaniem krzaczków . Mój box to 1,0m2 h=1,8m ,lampa HPS 600W ,donice 8l,zestaw nawozów ,ziemia Light Mix ,nawadnianie automat, nasionka 5x Euforia +1x Black Widow- przejście na kwitnięcie Ręcznie jeśli idzie o Euforia natomiast Balck W.dostałem gratis i nie wiem czy automat (może ktoś ma taką wiedzę?).Obecnie nasionka od 1doby są na flawatce celem puszczenia korzenia.Jak zrobię jpg. to umieszczę celem pochwalenia się . Mam prośbę o rozwianie moich wątpliwości : 1. w jakim momecie roślina wędruje do box pod lampę ? Tzn. kiedy mam zacząć "naparzac" HPS-600W (18/6?) ,gdy tylko ziarno z kiełkiem wsadzę 1-3cm głęboko w donicy ? czy najpierw na parapet aż ziarno przebije się przez ziemię i puści coś zielonego? 2. Temperaturę jak dobrze zrozumiałem trzymam w granicach 27-30 celc( mierząc na poziomie najwyższego listka).już od momentu wsadzenia kiełka w ziemię czy aż pokażą się pierwsze listki czy drugie? Cytuj
Macky Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 kursk przykładowo jak dasz donice po 10L to można śmiało zalać 1 litrem (wycieknie dnem) ale tydzień powinny wytrzymać, ale to zależy od warunków w boxie. Można sadzić ale czy 25 roślin na 1m2 to nie przesada i marnotrawstwo ? Miałem 10 roślin na metr i było bardzo gęsto + problemy z zbyt dużą wilgotnością podczas końcowego kwitnienia. 1. aż pojawią się listki, można trochę potrzymać dłużej na parapecie i później wyciągniętą łodygę zakopać (zrobi się z niej korzeń). 2. idealna temperatura to 24 w dzień i 20 w nocy, przy 30 też ładnie rosną i jak masz autopoty to idealna temperatura. Idealna wilgotność w czasie wegetacji to 60% ale przy 30% też będą żyć Zakładaj growloga. Cytuj
jan.niezbedny Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 dziękuję Non.., oczywiście założe.Dzisiaj zbiłem box i zamontowałem cały sprzęt . Nasienie już w ziemi (małe tacki z gotową ziemią ) . DO zobaczenia na moim temacie pozdrawia jan. Cytuj
norek1979 Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 Anonymous dzięki za radę,zrobiłem jak mowiłeś i wydaje się o.k żeby za długo było bez zmartwień to obok mojej małej roślinki wyrosło ziarenko i szybciutko pnie sie do góry. powiedzcie proszę co mam zrobić.myślałem żeby ją już przesadzić ale nie wiem czy to jest dobry pomysł. a może jest jakiś inny sposób na taki problem? Cytuj
bromas Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam nie do końca rozumiem jak to jest z tym kiełkowaniem tzn. jak już kiełek przesadzimy do kubeczka to odstawiamy go w ciemne ciepłe miejsce tak? następnie po 2 dniach powinien wyjść ponad ziemię o 2cm i tu jest moje pytanie, od razu jak osiągnie te ok.2cm przenosimy go do doniczki docelowej i dostarczamy światła? Cytuj
etna Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Doradźcie proszę świeżynce w temacie... Czy jeśli nie mam w domu stałej temperatury /ogrzewanie na piece-kozy/, a zimą /w czasie nocy/ często spada ona poniżej 18 st. C to nie ma sensu zaczynać swojej pierwszej uprawy teraz, przed zimą i lepiej czekać do wiosny, aż będzie nieco cieplej? Jestem na etapie czytania, zbierania info no i chciałabym zasadzić pierwsze roślinki, ale nie wiem czy na starcie nie przekreśla mnie właśnie to, że miewam w domu zimno i temperatura raczej nie jest stała /nocą może być i 17 st. C, a za dnia bywa, że 22-25 st.C/. Będę wdzięczna za info. Cytuj
emes Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 30 sekund z google wikipedia: "The optimal day temperature range for cannabis is 24 to 30 °C (75 to 86 °F). Temperatures above 31 °C (88F) and below 15.5 °C (60F) seem to decrease THC potency and slow growth. At 13 °C the plant undergoes a mild shock, though some strains withstand frost temporarily" z reguly na max za dnia przyjmuje sie te 30* i za minimum 17* w nocy roznica miedzy temperatura za dnia, a w nocy nie powinna przekraczac 10* jezeli jest jak piszesz to smialo mozesz uprawiac Cytuj
etna Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 No, ok, a dajmy na to 20 st. za dnia i 10 st. w nocy? Co się stanie w roślinkami w takiej sytuacji? Cytuj
Recommended Posts