lukhempas Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Witajcie To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość - nie wiem też czy dobry dział wybrałem. Generalnie (jak większość tutaj zapewne) - jestem miłośnikiem MJ - nie wyobrażam sobie życia bez niej Nadażyła się właśnie okazja aby uruchomić hodowlę z moim ziomkiem nr1 w tym sensie, że on wie jak i ma sprzęt a ja mam miejscówkę dobrą. Miejscówka to mieszkanie mojego ojca gdzie mieszka on sam (w sensie, że bez kobiety czy coś ) + ziomek nr2 + ja w jednym z pokoi pracujący tam codziennie ("zdalna developerka"). Mieszkanie w bloku, na ostatnim piętrze. W przedpokoju jest taki zakamarek, który idealnie się nadaje na growbox a do tego jest tuż obok toalety, w której to jest goła ściana z widocznym gołym okiem szybem wentylacyjnym. Do tego mieszkania czasami przychodzi kobieta ziomka nr2 no i po za tym to żadnych więcej gości. Sporadycznie listonosz czy ktoś z administracji spisać liczniki. Warunki wydają się być idealne. Nikt po za tą czwórką: ojciec, ziomek nr1, ziomek nr2, ja - nie będzie wiedział o temacie. Plan jest taki aby postawić growbox (6 krzaczków), odpalić jeden cykl (3 m-ce), zebrać plony, podzielić się, posprzątać i zapomnieć o sprawie - materiału powinno wystarczyć na co najmniej kilka miesięcy. Spędziłem tutaj na forum kilka ładnych godzin dzisiaj pochłaniając informacje, które pozwoliły by mi podjąć ostateczną decyzję - czy odpalać temat czy nie Naturalnie - obawiam się przypału - zdaję sobie sprawę co grozi za hodowanie i jakie mogą być konsekwencje - nie wiem natomiast jak duże jest ryzyko przy hodowaniu w takich okolicznościach i warunkach jak opisałem. Nie oczekuję, że podejmiecie decyzję za mnie - to oczywiste. Liczę natomiast po cichu na to, że pomożecie mi ocenić stopień ryzyka "wpadki". Może znajdzie się ktoś kto ma podobne warunki i podzieli się swoją opinią. Perspektywa zaopatrzenia się w palenie na pół roku czy dłużej jest bardzo, bardzo ale to bardzo kusząca dla mnie. Z drugiej strony żona, praca (jestem głównym zarabiającym w rodzinie), dzieci - gdyby był przypał to pewnie nie było by miło. Czy w takich okolicznościach - w razie przypału - ilość "towaru" ma wpływ na wysokość/wielkość problemów ? Może zamiast 6 krzaków powinienem postawić tylko 2 lub 3 ? Nie widziałem wśród "przypałowców" na forum nikogo z podobnymi ilościami (przejrzałem cały ten 20 stronicowy wątek) i zamiarami Dodam też, że materiał służyłby tylko do własnego spożycia - zero handlu oczywiście. Ale się rozpisałem - kończę już i z góry dzięki za pomoc. peace
Gość budus303 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Przeczytaj poradnik jak postepowac w przypadku zlapania przez policjantow podczas uprawy z tego co mowia wiekszych sakcji jak 3 krzaczki nie bedziesz mial wszystko zalezy od sedziego ale przeczytaj poradnik najpierw i sie z decyduj za duzo ludzi z twoich kregow wie to juz niebezpieczenstwo
lukhempas Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2013 No jestem już dawno po lekturze tego wspaniałego dokumentu Właśnie w planie jest 6 krzaków bo sprzęt jest optymalny do takiej ilości (chyba chodzi o moc oświetlenia - możliwe, że gadam głupoty bo ekspertem w dziedzinie hodowli jest ziomek nr1). Zastanawiam się skąd się wzięły te 3 krzaki z poradnika. Czy to tylko takie założenie ze strony WK czy może ktoś z Was sprawdził to w praktyce ? (Nie znalazłem na forum "przypałów" z dokładnie takimi ilościami: 3 lub więcej ale nie więcej niż 6) za duzo ludzi z twoich kregow wie to juz niebezpieczenstwo Generalnie - mieszkańcy wspomnianego mieszkania muszą widzieć - nie da się tego ukryć przed nimi (głównie z powodu "przewodu wentylacyjnego", który trzeba doprowadzić do pionu went. w kiblu). Na szczęście są to ojciec i dwóch ziomków, których jestem na 100% pewien - to wg Ciebie już za dużo ? Wiadomo, że najlepiej jakbym tylko ja wiedział no ale nie da się.
uciulanygiecik Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 kiedys, dalbym sobie za kogosreke uciac...i co? i bym teraz byl kadlubkiem. wg mnie za duzo ludzi juz poinformowanych. a to jest temat o ktorym sie fajnie gada i fajnie sie chwali po alko.... "a znam takiego jednego...."
wujek Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Gadanie. Nie można zakładać, że będzie przypał. Jeśli macie takie podejście, to chyba w nocy nie śpicie? Nie ma co popadać w skrajność. Skoro się wahasz, to nie rób tego.
lukhempas Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2013 kiedys, dalbym sobie za kogosreke uciac...i co? i bym teraz byl kadlubkiem. wg mnie za duzo ludzi juz poinformowanych. a to jest temat o ktorym sie fajnie gada i fajnie sie chwali po alko.... "a znam takiego jednego...." Chyba rozumiem o czym(kim) piszesz ale w tym przypadku o ziomków ani o ojca się nie boję. Wszyscy wiedzą o co chodzi i że o temacie się z nikim nie rozmawia. To są ludzie, którym ufam. Gadanie. Nie można zakładać, że będzie przypał. Jeśli macie takie podejście, to chyba w nocy nie śpicie? Nie ma co popadać w skrajność. Skoro się wahasz, to nie rób tego. Właśnie wcale tak nie zakładam. Jestem pewien, że żadna z wymienionych osób jęzorem nie chlapnie. Towar TYLKO dla własnego użytku. Brzmi mało przypałowo (chyba) - właśnie chciałem się zorientować co inni sądzą o takiej "konfiguracji". Dzięki wszystkim za zainteresowanie
JapkoDre Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Nikomu nie gadaj nawet ludzią,którym ufasz. Sa różne sytuacje i momenty w życiu i ktoś cos palnie nawet nie chcący i fama pójdzie a potem już wiadomo jakie mogą być tego konsekwencje. Przyjaźnie się kończą i ktoś może na złość zrobic Ci coś głupiego. Po sobie też wiem, że nikomu się nie mówi o tym i koniec kropka. Tez ufałem na 110% i co?? Ojebano mnie z krzaków hehe ale to był out. Nie ważne. Najlepiej jak wiesz tylko Ty.
Bery001 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Naturalnie - obawiam się przypału - zdaję sobie sprawę co grozi za hodowanie i jakie mogą być konsekwencje Co najwyzej grzywna i zawiasy i moze jakis dozor 1~2 razy w tygodniu, patrzac przez pryzmat siebie bezprzypal
meire Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Ja mysle tak: nawet z zona moze sie kiedys pojebac, z qmplem z ojcem z kazdym Przypal z hodowla mysle jest mniejszy niz bieganie do dilerka przed weekendem aby cos zajarac Ja na Twoim miejscu zasadzilbym sprawdzaj tylko systematycznie najlepiej na osobie ktora nie jara czy czasem nie pachna pomidorki za bardzo bo taka miescowka jak blok i klatowa to troszku mala jest Zycze powodzenia
Gość budus303 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Opublikowano 10 Stycznia 2013 ja znam klienta co mial boxa z 4 krzakami takiego jak ja imprezy robil rozni ludzie sie przekabacili przez jego hate i zmoczyl du*e wpadly pieski skroily plantacje w sadzie wyjasnil ze sie nie czuje bardzo uzalezniony pierdzielnal wyklad sedzinie na temat mj i podkrelil ze hoduje tylko i tylko na wlasny uzytek nie propaguje nigdy nikogo nie naklanial i nie handlowal !!!!!! przeczepali mu kompa i telefon nie znalezli wagi ani poporcjowanego materialu skonczylo sie na grzywnej wysokosci 2 600 zl i pouczeniu nawet zawiasow nie dostal ale musisz znac dwie zasady 1 wyrozumialy sedzia 2 dobry adwokat nie bral z urzedu nie podawal sie dobrowolnie karze !!!! a adwokat tez go wykosztowal ale pamietaj trafisz na sedziego starego h..ja to ci za 4 krzaczki sanki przypierdoli zanim dostaniesz zawiasy !!!!!
Recommended Posts