Gość Byndzek Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Siemanko, założyłem temat i scaliłem do niego posty z całego działo nt. grow boxów, bo już mnie krew zalewała, jak średnio powstawał jeden dziennie temat typu 'pierwszy growbox' albo 'micro box - pomocy'. Wszystkie swoje plany growboxów do weryfikacji od teraz wrzucamy do tego tematu. Jak ktoś mi założy nowy temat za zakresu, o którym wspomniałem wyżej - dostaje na wejściu warna! Mam nadzieję, że się rozumiemy PS. temat przykleję, żeby nie było potem 'sory, ale nie widziałem, bo pewnie był na ostatniej stronie' :] Cytuj
skun91 Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 siema dziś zrobiłem nowe zdjęcia sorry za jakość ale z telefonu 1.3mega i przy włączonej lampiebox :hps 250 w i szyba 6mm ale będzie zmieniona na 3mm4 wentylatory 2 wydmuchujące przy lampie i 2 wdmuchujące przy roślinkach3 lowrydery ale nie wiem czy coś z nich wyjdzie bo bez wentylatorów teraz co mam byla temp 37 stopnitempatura 30 stopnibox jest narazie wymalowany białą farbą ale wyłożę go mylaremplanuję zrobić cooltube mam jeszcze 2 wolne wiatraczkijak już wszystko zrobię będę tam uprawiał albo white master albo white windowwymiary boxa: szerokość 80cm głębokość 30cm wysokość 75 cm Cytuj
SoulJah Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Chłopaki a można wpakować do boxa 40x40x50 hps 100w?? Cytuj
technik Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 mozna ale temperature bij na kazdy ozliwy sposob bo garnek ci wyjdzie wiatraki szyba i jazda Cytuj
cheton Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Chłopaki a można wpakować do boxa 40x40x50 hps 100w?? Nie wiem jak to ogarniesz.Zbyt mala wysokosc, tepmeratura pewnie bedzie wysoka.No i miejsca na planty praktycznie nie bedzie.Odlicz ze 20 cm na donice, rosliny tez musza byc w pewnej odleglosci od lampy i na rosliny zostanie Ci z 15 cm :? Cytuj
Gość Kanye Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 Czy taki box "ujdzie"?Planuję hodować White Russian Automatic.Jest to szafa..Oświetlenie to 2x Świetlówki Kompaktowe Osram Deluxe 24W 1500lmNa forum znalazłem informacje, że w wypadku świetlówki kompaktowej:"Natężenie światła na 1m2 powinno wynosić około 50 000lm.Jedna świetlówka (1500lm) wystarczy do oświetlenia 0,27-0,40m2."W moim boxie pole powierzchni to 0,246875 m2Więc oświetlenie powinno być wystarczające, prawda?Całość byłaby wyłożona materiałem odbijającym światło, np mylar.Co sądzicie?PozdroCzyli tak:Potrzebuję 12343.75lm Czy kupując taką lampę: lampa_sodowa_150w_hps (Pisze, że ma 15.000lm)Box będzie dobrze oświetlony? Cytuj
krispwsz Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 W ogóle to masz strasznie niską tą szafkę. 70 cm - 30cm na doniczki = 40cm - 30cm (odległość roślin od lampy hps) to zostaje ci 10cm na roślinki. Kombinuj wyższy box bo w tym napewno nie dasz rady z hpsem. Cytuj
SpoKo! Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 Albo niech szybe zamontuje w hps i bedzie gitarra Cytuj
krispwsz Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 W "boxie" o wysokości 70cm jedyna opcja to świetlówki. Sam próbowałem wykombinować taki minibox z hpsem jak zaczynałem się bawić w rolnika i zdecydowanie nie polecam. Nawet jak zamontuje odbłyśnik z szybą to zajmie mu to conajmniej 20cm. 30cm na doniczki i gdzie roślinki?? Pozatym trudno opanować temperaturę w tak niskich boxach. Cytuj
mamr Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 Elo Do rzeczy szykuję w zamian boxa w kartonie 85x30x60wys.Oświetlenie: LAMPA / ŻARÓWKA ENERGOOSZCZĘDNA 85W, CFL ELEKTROX lub wersja 125Wplus dwie świetlówki swietlowka energ polux s power 55w 300w 2700k lub swietlowka energ polux s_20w_100w_e27_2700k Odbłyśnik mam zamiar zrobić z mocniejszego kartonu, wygiętego w łuk obitego mylarem lub kocem. Podobnie wnętrze, jeśli znajdę mylar to chyba będzie najlepsze wyjście, jeśli nie to zostanę przy kocu.Wentylacja:Dwa wiatraczki komputerowe 80mm (wtłaczający i wyciągający), może dodatkowo mieszający w środku.Uprawiać będę AF, może White Russian. Tu pytanie do doświadczonych. Jak wam się wydaje jakie doniczki zastosować, żeby roślina była raczej mała, żebym się z nią wyrobił na wysokość. No i oczywiste, że chciałbym wpakować jak najwięcej, a raczej znaleźć najwydajniejsze wyjście, wielkość donic, ilość, maksymalny plon. Co powiecie na doniczki 15x15x20 poj. 3,7 l, mógłbym wtedy mieć i 10 roślin. W miarę sporo miejsca jeśli chodzi o wysokość, no i rozumiem, że przez mniejsze doniczki same rośliny będą karłowate, raczej spokojnie wyrobię się z nimi w boksie.Czekam na konkretną odpowiedź co do ilości i pojemności donic, a może jakaś inna odmianka? Zakładam, że nie będę miał problemów z temp., jak wam się wydaje? Jak coś zależy mi na nasionach af femi.Pozdro Cytuj
Recommended Posts