howhigh Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 Sok z cytryny obniża ph wody. Dodajesz 6-8ml kwasku na 1.5l wody.
naitsyrk Opublikowano 23 Października 2010 Autor Opublikowano 23 Października 2010 ok dzieki za odp. zaczne podlewac ta cytryna mam nadzieje ze wszystko wroci do normy... jeszcze jedno pytanie czy roslinka sie sama zregeneruje jak obnieze ph? i po czym poznac zeby przestac lac ta woda z cytryna?
howhigh Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 Cytryny używasz na wyregulowanie poziomu ph wody. Jak masz wysokie ph wody to dodawaj cały czas. Ale niech ktos się jeszcze wypowie bo pewny nie jestem.B: Mądrze gadasz
naitsyrk Opublikowano 25 Października 2010 Autor Opublikowano 25 Października 2010 Witam kupiłem dzisiaj tak jak radził bebook test akwarystyczny na badanie poziomu pH w wodzie. Odstana kranówka która do tej pory podlewałem miała pH na poziomie około 7.2... Wlałem 7ml kwasku cytrynowego na 1,5l wody co zbiło ph do poziomu około 6. Podlałem 3l wody na doniczkę 20l jasna sprawa drenaż zrobiony i przebadałem wode która wypłynęła przez ziemie... jej pH było w okolicach 4... o co chodzi? Tak miało być? Sadziłem ze pH będzie zdecydowanie wyższe.
naitsyrk Opublikowano 30 Października 2010 Autor Opublikowano 30 Października 2010 Dzien 23 wczoraj LST /admin - linki do zdjęć wygasły/
elcnU Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 dosyc fajnie bd sledził na pewno
Rother Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 troche przelane/przesuszone?
naitsyrk Opublikowano 30 Października 2010 Autor Opublikowano 30 Października 2010 ani nie przelane ani nie przesuszone miałem problemy z ph gleby dlatego żółte liski powoli ogarniam sytuacje ale kilka z nich na bank padnie
Bebook Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 Zjebane liscie juz beda zjebane i odpadna. Byle nie przenosiło sie to na nowe. Myuslalem ze tylko moje rosliny wraliwe na ph wysokie a tu jeb grzesiowe tez sie zdaza
naitsyrk Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Opublikowano 1 Listopada 2010 Z pH ewidentnie moja wina wiec cóż... musze sobie za kare kilka razy w lep przywalić i bede wiedział o co dbać następnym razem... pH metr już zamówiony, w tej uprawie nie odegra już pewnie znaczącej roli ale w przyszłych na pewno sie przyda. Druga roślina strasznie przyspieszyła, w obydwu jest po około 5 szczytów nie licząc głównego, za kilka dni dodam nowe fotki
Recommended Posts