Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Ostateczny koniec narkoturystyki w Holandii?

Recommended Posts

Opublikowano

Holenderskie władze zamierzają zakazać sprzedaży miękkich narkotyków turystom. Dzięki temu rząd chce zatrzymać napływ narkomanów i przestępców do Holandii - informuje serwis Rosbalt.

Projekt, który zakazuje sprzedaży narkotyków turystom, został przygotowany przez holenderskie ministerstwa sprawiedliwości, spraw wewnętrznych i zdrowia przewiduje możliwość sprzedaży lekkich narkotyków tylko Holendrom, którzy będą zarejestrowani w specjalnym systemie. Płacić za narkotyki będzie można tylko kartą wydaną przez holenderski bank, powiązaną z dowodem osobistym kupującego.

Sprzedaż niewielkiej ilości miękkich narkotyków jest w Holandii dozwolona od 1970 roku. Każdego roku sprzedaje się w Holandii około 250 ton marihuany i haszyszu.

W tej chwili każdy w Holandii może kupić do 5 gramów marihuany i wypalić skręta w kafejce.

Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Nie wierze ze taka ustawa przejdzie. Przeciez holandia ma ogromne zyski z narkoturystow! A jesli tak sie stanie to amsterdam juz nigdy nie bedzie taki sam :cry:

Opublikowano

Nie powrot dilerow tylko jak zajedziesz i poprosisz kogos to Ci kupi.

Przynajmniej ja tak sądze. Wg. nie to bez sensu ale i tak cos sie wymysli w tym temacie zeby to obejsc ^^ :zbakany:

Opublikowano

Przynajmniej ja tak sądze. Wg. nie to bez sensu ale i tak cos sie wymysli w tym temacie zeby to obejsc ^^

juz teraz mozna kupic temat od dilerow... jak wprowadza zakaz to bedzie mozna to zrobic jeszcze czesciej, poniewaz rzad holenderski otworzy im furtke do wiekszego zarobku ;)

Opublikowano

Przynajmniej ja tak sądze. Wg. nie to bez sensu ale i tak cos sie wymysli w tym temacie zeby to obejsc ^^

juz teraz mozna kupic temat od dilerow... jak wprowadza zakaz to bedzie mozna to zrobic jeszcze czesciej, poniewaz rzad holenderski otworzy im furtke do wiekszego zarobku ;)

Zdecydowanie się z tym zgadzam. I tak najprawdopodobniej będzie jeżeli wprowadza ten projekt.

Opublikowano

to jest zupełnie NIEREALNE,ci co takie rzeczy wymyslaja chca zrobic jak najwiecej zamieszania wokól własnej osoby ,jestem tego pewny w 100%(przestane palic jak to przejdzie :D )nie ma mowy zeby cos takiego zostało wprowadzone ,predzej zdelegalizują całkowicie.

Opublikowano

Amsterdam, miasto wolności już nigdy nie byłoby takie same :?

Zamiast zakazywać zioła turystom to mogliby zalegalizować jest w całej Europie i wtedy problem z głowy :D

Opublikowano

Jak to przejdzie to przecież wystarczyłoby pogadać z byle którym holendrem ktory pali i swoj zrozumie swojego i normalnie sprzeda. Mam nadzieje że to nie przejdzie, w te wakacje chciałem pojechać ale już czasu nie starczyło... Chyba trzeba będzie w następne i oby było dobrze;)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+