Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Wzialem sobie to do serca i wycialem jakies 20 duzych lisci, jak nabiore znowu troche odwagi to ciachne jeszcze kilka wiekszych (tych ktore zaslaniaja swiatlo). Ponaginalem lodygi wiec tez dolne partie dostaly wiecej lumenow i obserwuje dalej :) 

4 godziny temu, AligatorOzi napisał:

jak masz za dużo informacji, to zapomnij i spytaj rośliny. Zrób co sam uważasz ze dla nich najlepsze, nie uda się? Psikus zrobisz kolejne, a doświadczenie zostanie  😄

I to jest chyba najlepsze zdanie jakie moglem w tej chwili przeczytac 😄bez spiny to tylko zabawa, jesli sie nie uda to bedzie nauka na przyszlosc, a jak sie wszystko uda to bede happy 😄

A co do sloikow to chyba kupie gdzies na bazarku same gumy do zakretek i wyjdzie na to samo bo te sloiki ktore wyslales kosztuja po 10zl za sztuke 😄 

za pare dni wstawie jakas aktualizacje :)

Opublikowano (edytowane)

Witam, oto studniowka :)

100/67

2 pierwsze panny czyli ta srodkowa i z prawej sa juz gotowe. Ostatnie 12 dni to bylo podlewanie sama woda, a liscie nie żółkną. bardzo wolna pija bo leje jakies 2.5l co 4 dni na kazda z nich (tylko te 2 gotowe). Chyba przez to ze najmniej swiatla dostaja bo te ktore sa na srodku albo przy tylnej scianie pija litr dziennie i podlewam co 2 dni.

Jest bardzo gesto ale wszystkie duze wiatraki chyba powycinalem. wylgotnosc dalej 70%. licze na to ze 3 mieszaki wystarcza zeby nie bylo niespodzianki.

Edytowane przez Miłośnik
sorry za rozdzielczosc ale na telefonie byla petarda
  • Like 1
Opublikowano

Ładnie idzie 🙂 co do tych dwóch Pan to bym poczekał aż wyjedza wszystko co mają jeszcze w sobie ale to już Twój wybór. Z fartem do końca:)

Opublikowano

Dzieki :) Tak wlasnie zrobie, dzisiaj przelalem je po 20 litrow na kazda doniczke i teraz sama woda. Ale nie wiem co mam zrobic z reszta bo czas mnie goni i za 3 tygodnie musi byc wszystko posprzatane. Jakies rady?

lac od dzisiaj przez 2 tygodnie sama wode a pozniej tydzien na suszenie?

Dodatkowo dzisiaj jak podnosilem doniczke to zlamaly mi sie 2 glowne galezie. przywiozalem je do stelaza i wyprostowalem. Mam nadzieje ze sie zregeneruja :)

Nastepna rzecz jest taka ze pomylilem sie i przez przypadek odcialem 1 mniejszy szczyt i nie wiem czy cokolwiek z niego bedzie (pod spodem zdjecia tego topka i staralem sie zlapac trichomy). chyba zdecydowanie za wczesnie? Jak teraz to wysuszyc? owinac w papier do pieczenia, wrzucic do pudelka i w cieple i ciemne miejsce?? Mokrego jest 9g ale zawsze cos.

PS. Cala reszta bedzie suszona normalnie w namiocie. Chodzi mi tylko o porade co zrobic z tym malym topkiem.

PS2. Zrobienie zdjecia przez mikroskop graniczy z cudem nawet jesli material jest ścięty.

f.jpg

ff.jpg

fff.jpg

ffff.jpg

• Upvote 1
Opublikowano

Kiedyś mi takie topki ze skuna wyszły, nie ogarnełem ich na wysokosc i byly blisko lampy rozbudowywaly sie tak dziwnie byly duze i zarazem lekkie nie zbite, kiedy pistle zaczely zmieniac kolor cos sie przestawilo zamiast dojrzewac zaczely puszczac nowe na trichomach nie pokazywało sie mleko co odbiło sie na slabiutkiej mocy

Opublikowano
4 godziny temu, Zielone napisał:

Siemka, ten top nie jest prześwietlony, to nie są lisie ogony? trichomy słabo wypełnione, pistle niedojrzałe top jest lużny?

łooo matko, dzieki za komentarz ale o tych ogonach musze poczytac bo pierwsze slysze 😮 

52 minuty temu, AligatorOzi napisał:

Stres świetlny. Lisie ogony 😄 beka nie wiedziałem 😄 możliwe bo lampa blisko była co?

jezeli to prawda to lampa zdecydowanie jest w 100% sprawca tego zamieszania bo niektore rosliny maja prawie 2 metry wysykosci - przypominam ze namiot ma rowne 200cm. Dodatkowo przez ponad tydzien wszystkie szczyty dotykaly lampy 😕 Dawno wszystko poprawilem ale co sie zniszczylo to sie nie odratowalo.

Jutro wieczorem robie scinke wiec porobie wiecej zdjec i moze wtedy wiecej bedziecie w stanie powiedziec. 2 panny od 36h siedza w ciemni. cala reszta jakies 3h. 

Jutro/pojutrze wstawie relacje i info jak to wyglada :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Siemano, znalazlem w koncu chwile wiec pora cos napisac i zakonczyc dziennik :) 

Nie dam rady zrobic tak dobrego podsumowania jak @AligatorOzi u siebie w glogu ale cos napisze 😄 

W skrocie - jestem w pizdu zadowolony bo wynik to 484g z 1m2!!

Purple haze - 219,8g

gorilla glue - 90,6g

liberty haze - 52g

ak 47 - 25,10g

critical kush - 57,25g

amnesia - 20,20g

resztki - 19g.

10g musialem wyrzucic bo weszla plesn i jakies 5g drobnicy poszlo do masla wiec byloby pol kilo 😄

Najwiekszym bledem byl napewno za dlugi veg bo po przelaczeniu tak wystrzelily w kosmos ze przez dluzszy czas nie dawalem rady ogarnac lampy mimo ze namiot ma 2m wysokosci i najwyzsze szczyty caly czas dotykaly ledow. Jak mi sie w koncu udalo wywalic wentylator i jeszcze podniesc lampe pod sufit to znowu urosly, przez to niektore topy nie byly wogole zbite i poszly tez na maslo razem z liscmi. Tak jak mowil @Zielone

Kolejny problem.

3 dni mialem zamkniety pokoj jak mnie nie bylo, a jak wrocilem to wilgoc w namiocie miala 99% mniej wiecej w polowie flo. Przez to prawdopodobnie zjebal sie filtr i od tamtego czasu do konca suszenia nie dawalem sobie rady z zapachem i bylo czuc chyba z kilometra!! 

Amnesia i ak47 byly w rogach namiotu i dostawaly za malo swiatla przez to ze inne roski byly wyzsze wiec wynik z tych 2 doniczek jest tragiczny. A wygladaly jak gowno i wstyd mi bylo go wstawiac tu na forum xD

Cale flo mialem wilgotnosc na poziomie 70-75% wiec jestem w szoku ze tylko 1 duzy top (10g na sucho) byl do wywalenia 😮 

Suszenie tez bylo za krotkie o jakies 2 dni ale mam nadzieje ze nie bedzie przez to plesni w sloikach.

Ogolnie nie spodziewalem sie ze to zajmie az 4 miesiące ale trudno sie mowi. Madrzejszy bede nastepnym razem. 

Wydaje mi sie ze to wszystko jesli chodzi o bledy. Mam zapas na caly rok ale tak mi sie spodobalo to co zrobilem ze znowu wystartuje bo zostalo mi jeszcze kilka pestek 😄

W tej chwili w kazdym sloiku saszetka integra 62% i od 2 tygodni nie otwieralem ani razu :) 

Dzieki wszystkim, ktorzy podpowiadali i szybko reagowali w tym glogu. Bez was napewno wynik byly przynajmniej o polowe mniejszy. Dzieki jeszcze raz i do nastepnego :) W szczegolnosci dzieki  @Rysiu i @AligatorOzi za najwieksza ilosc szybkich odpowiedzi 😉

Temat do zamkniecia 😉

koniec.jpg

Edytowane przez Miłośnik
  • Like 2
  • Thanks 2
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+