mlodszygerwazy Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Fota z wczoraj, tzn. dzień 15. Nie miałem czasu jej wrzucić. Dziewczyny przycięte, przeprowadzone do boxa na flo. Zmieniłem już oświetlenie, bo te 4x50W V-Tec pewnie nie dałoby rady ogrnąć powierzchni. Mogłem te reflektory w sumie dodatkowo wzasidź do boxa, ale już za późno... :D Po strzyżeniu, były obficie (ale chyba bez przesady) podlane wodą z 3ml/l micro grow bloom. Siatka założona no i czekam aż wystrzelą.Z perspektywy zdjęcia nie widać dokładnie na jakiej jest wysokości, ale od 20 do 15 cm nad szczytami (zalezy od pomidorka). Jak myślicie, w którym tygodniu flo mogę rzucać nowe pestki do drugiego namiotu? w jakimś 3cim? Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez mlodszygerwazy 2
AligatorOzi Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Już są głodne, karm żeby się nie zablokowały, lej tez calmaga nigdy mało pod ledami 😄 1
mlodszygerwazy Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2021 zostaly podlane 5 min przed foto :D
mlodszygerwazy Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Opublikowano 3 Maja 2021 Dzień 22 Chyba nie wyglądają źle. Chwię przed zdjęciem były odżywione micro&grow&bloom. Ile na vegu je jeszcze trzymać? Coś między tygodniem, a dwoma co nie?
Ambasadorka Opublikowano 3 Maja 2021 Opublikowano 3 Maja 2021 Ten namiot na flo mniejszy niż na vega ? jezeli tak, to dwa tygodnie to za dużo wiec tydzień. Nie masz opcji zostawić ten wyższy namiot ? 1
mlodszygerwazy Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Opublikowano 3 Maja 2021 one już są w 1.2x1.2x2.0m to zdjęcie właśnie z tego namiotu, na wczesnym vegu były w 0.7x0.7x1.7 Były ze 2 dni przesuszone (nieobecność), ale jak już napisałem pod wstawionym zdjęciem zostały obficie podlane chwile przed pstryknięciem fotki 🙂 \\edit chyba zainwestuję w autopota myślicie, że: 1
Ambasadorka Opublikowano 3 Maja 2021 Opublikowano 3 Maja 2021 E to luz, niech podgoni ten mały inne trochę i można śmiało przełączyć autopoty itd bardzo praktyczna rzecz
mlodszygerwazy Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Opublikowano 6 Maja 2021 Dzień 25 Panny wykazywały lekki niedobór wapnia. Wczoraj dostały calmaga. Dodatkowo zainwestowałem w phmetr i ph down. Wczoraj nie były podlewane jakoś obficie (tym calmagiem), a z racji, że znowu nie będzie mnie kilka dni dziś im zaserwowałem micro grow bloom "pod kurek". Niestety nie mam innej możliwości. Mam nadzieję, że do niedzieli wytrzymają na tej porcji. Dodatkowo sprawiają wrażenie trochę potarganych, a to z uwagi na trening i przesuszenie :x Ogólnie chyba nie wygląda to jakoś tragicznie biorąc pod uwagę, że średnio jestem u nich raz na 5 dni? Kiedy im włączać 12/12? Dodam jeszcze, że zrobiłem lekką roszadę i najwyższe roślinki ustaawiłem w jednym rzędzie, niższe w kolejnym a najniższe w ostatnim. Siatka usytuowana spadkowo, by najniższe roślinki mogły się coś na nią załapać przed przełączeniem na flo :) Czekam na opinie i uwagi 1
AligatorOzi Opublikowano 6 Maja 2021 Opublikowano 6 Maja 2021 (edytowane) Siemasz, będzie ciężko jak widzisz je co 5dni. Z czasem jak wszystko będzie Ok będziesz musiał podlewać nawet i codziennie. jedna dawka calmagu nic praktycznie nie zdziała, tak jak u człowieka trzeba brać przez jakiś czas 😄 ja daje go z reszta na przemian z woda, a jak jest zle to opryski. mimo wszystko wyglada to coraz lepiej z każdym dniem 😄 mysle ze tez mógłbyś pomyśleć o fryzjerze, a przynajmniej te wiatraki z samego dołu widać ze prawie wyjedzone. nie wiem jakie masz lampy w jakim kształcie, te najmniejsza dałbym w środek gdzie najwiecej lumenow to szybciej nadgonia. Powodzenia i z fartem ! Edytowane 6 Maja 2021 przez AligatorOzi A z 12/12 to zależy ile miejsca masz, najlepiej sadze ze poczekać aż na wegu zapełni ci się siatka tylko nie czekaj potem zbyt długo bo jak ja będziesz ucinał popkorny :D 2 1
Recommended Posts