Dzik Opublikowano 18 Grudnia 2019 Opublikowano 18 Grudnia 2019 tydzień 1 Rośliny w dużych donicach mają tydzień. Rośliny w małych donicach mają już prawie 2 miesiące. Przeżyły Rundup - środek chwastobójczy. Jedna z nich nie da rady. RIP. Pozostałe 2 dostaną drugie życie. 4
Goku Opublikowano 18 Grudnia 2019 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Te po glisofacie lepiej wyrzuć . Pozdro . 1
Dzik Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Czas połowicznego zaniku (DT50) w glebie w obecności tlenu wynosi 12 dni. Edytowane 18 Grudnia 2019 przez Dzik
Goku Opublikowano 18 Grudnia 2019 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Uwierz mi nie chcesz tego .nie szkodż sobie i innym. Glifosat jest trucizną toksyczną w bdstopniu. 1
Dzik Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Po dwóch tygodniach po użyciu można juz sadzić zwyczajne rośliny. Powiem ci szczerze że w ogóle nie to nie wierzę. Jeśli glifosad się zneutralizował to w żadnym stopniu nie może szkodzić. Nawet gdyby się nie rozkładał to nie ma możliwości żeby się mnożył razem z rośliną. Jest to zupełnie nieracjonalne. Nie wykluczam że wyrzucę. Zapraszam do dyskusji jeśli ktoś ma jakieś opinie na ten temat. "W eksperymentach na zwierzętach również nie wykazano szkodliwego działania glifosatu, nawet przy bardzo dużych dawkach na kilogram masy ciała." Wg. mnie zagrożenie jest żadne. Edytowane 18 Grudnia 2019 przez Dzik
ichikaru Opublikowano 19 Grudnia 2019 Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) Mnie się wydaje, że teraz eksperymentujesz i trochę za bardzo kombinujesz. Wiem, że jesteś znacznie bardziej doświadczony ode mnie i szacun Ziom bo zawsze doceniam Twoje porady i sugestie i nie myśl sobie, że po Tobie jadę. Wiesz nie znam się jak ekspert ale się wypowiem. Co do glifosatu czytałem, że to temat kontrowersyjny i nawet jeśli jest toksyczny to w kilku przypadkach jest najwyżej na niskim poziomie. Ale nie zerowym 😜 Sprawdziłem kilka źródeł i wszystkie podają, że produkowała je firma walcząca z GMO. I dopiero od kilku lat jest to temat kontrowersyjny bo jakaś inna konkurencyjna firma zrobiła badania. Czyli chodzi o Hajsy ;D To tak jak z antyszczepionkowcami hehe Bardzo się cieszę, że żyjesz tak btw. Z fartem przyjacielu Edytowane 19 Grudnia 2019 przez ichikaru 1
Poliszynszyl Opublikowano 19 Grudnia 2019 Opublikowano 19 Grudnia 2019 18 godzin temu, Goku napisał: Te po glisofacie lepiej wyrzuć . Pozdro . Nie zgadzam się jeśli owa roślina przeżyła oprysk roundup"em to w glebie okres kadencji jest już znikomy(max miesiąc deszcz podlewanie itp.) Bo jeśli ruszyły to w roślinie nie ma już oprysku:) wiem bo sam używam tego oprysku na polu. Ale to aż dziwne że te małe dziewczyny przetrwały oprysk... Uprzedzam że w glebie na polu szybciej się wytraci niż w doniczce. Ale tak czy siak roślina po zaaplikowaniu oprysku nie rośnie już normalnie. Może być karzeł, również mało może rodzić owoców ( Wręcz pewne) 1
Dzik Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2019 (edytowane) tydzień 2 Jak widać glifosad nie odpuszcza. Te dwie skażone idą w kosz. Je***a trucizna. Pozostałe 2 to MK-ULTRA od T.H. Seeds, O.G. Kush od Dinafem. Na wacie są Green Gelato x Gorilla Glue i Purple Queen x Gorilla Glue od breedera @Goku ! 😄 Ziemiórek nie ma. Może zatruły się glifosadem 🙂 Tak poważnie to pewnie dlatego że zmieniłem nawozy na standardowe Plagron Coco i uprawiam w kokosie. Edytowane 24 Grudnia 2019 przez Dzik 3
Goku Opublikowano 24 Grudnia 2019 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Gorilla glue auto od fast buda była dawcą pyłku. PQ od RQS Green Gellato RQS. Ciekawe co z tego wyjdzie . Czy pokażą chociaż głowy.? Liczę że będzie dobrze mam tych nasion sporo.
Recommended Posts