Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Ty nie masz tam światla za mało? 45 dzień to trochę słabo nawet jak na haze... 

Jak blakna od góry to może żelaza np brakować a od dołu tak jak Triskele azot.

Edytowane przez michal_o
Opublikowano (edytowane)

Jaki z tego wniosek? Tylko jeden. Przenawozenie jednym pjerwiastkiem a niedobór drugiego. Tak samo mam u sibie niby nie dobor magnezu np a popalone, na drugiej żelazo i wapno a popalone, na trzeciej za mało potasu i żadnych popalen a na czwartej żadnych niedoborów a popalone ? A karmione były tak samo mniej wiecej. Najlepszy dowód na to że nie ma złotego środka a każda indywidualnie według potrzeb trzeba. Dlatego powiedziałem sobie bez pełnego sprzetu tj ec,on metrów i pełnego zestawu nawozów z każdym pjerwiastkiem jakiego tylko konopie potrzebują już więcej nie sądzę bo to h*j nie interes. 

Edytowane przez michal_o
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, michal_o napisał:

Jaki z tego wniosek? Tylko jeden. Przenawozenie jednym pjerwiastkiem a niedobór drugiego. Tak samo mam u sibie niby nie dobor magnezu np a popalone, na drugiej żelazo i wapno a popalone, na trzeciej za mało potasu i żadnych popalen a na czwartej żadnych niedoborów a popalone ? A karmione były tak samo. Najlepszy dowód na to że nie ma złotego środka a każda indywidualnie według potrzeb trzeba. Dlatego powiedziałem sobie bez pełnego sprzetu tj ec,on metrów i pełnego zestawu nawozów z każdym pjerwiastkiem jakiego tylko konopie potrzebują już więcej nie sądzę bo to h*j nie interes. 

to co mam zrobic ? ? bo teraz jestem zupełnie zielony w tej sytuacji  @Judaista you can help me ?

Opublikowano
1 minutę temu, Dzik napisał:

brak azotu na tym etapie mocno rzutuje na wynik końcowy

na twoim miejscu jeśli miałbym pod ręką to nawet oprysk interwencyjne bym zastosował

czym oprysk ? moze po prostu bio grow dodac  ?

Opublikowano
3 minuty temu, michal_o napisał:

Jaki z tego wniosek? Tylko jeden. Przenawozenie jednym pjerwiastkiem a niedobór drugiego. Tak samo mam u sibie niby nie dobor magnezu np a popalone, na drugiej żelazo i wapno a popalone, na trzeciej za mało potasu i żadnych popalen a na czwartej żadnych niedoborów a popalone ? A karmione były tak samo mniej wiecej. Najlepszy dowód na to że nie ma złotego środka a każda indywidualnie według potrzeb trzeba. Dlatego powiedziałem sobie bez pełnego sprzetu tj ec,on metrów i pełnego zestawu nawozów z każdym pjerwiastkiem jakiego tylko konopie potrzebują już więcej nie sądzę bo to h*j nie interes. 

Mądrze i naukowo. Obserwować rośliny, myśleć co się robi, większy stres więcej papu, większą roślina więcej papu itd itp ? pilnować ph, ec, temp i wilgotnosc. Warto tez znać geny roślin, indica, sativa, czy oryginalnie pochodzi z Afryki czy innego zadupia. 

Opublikowano (edytowane)

nawozy bio w glebie działają z dużym opóźnieniem

w takich przypadkach stosuje się nawozy mineralne

myślenie że  mineralne są szkodliwe w takich przypadkach szczególnie gdy roślina choruje jest po prostu nieporozumieniem

Edytowane przez Dzik
  • Upvote 1