bortek Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 a co do biotabs to wczesniej lecialem na nich i spoko ale w pozniejszym flo mialem i tak deficyty i musialem lac pk bio.ale smak ziola powalal szczegolnie devil cream czysy fiolecik automat ale z takim butem ze jak pamietam rok temu w sylwestra wycielo mnie na pare godzin
Judaista Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2018 32 dzień - 10 dzień 12/12 Dziś dostały biohumus, dałem jakieś 100ml mojej herbatki na 1,5 litra wody. Męszczak już wyekspediowany, poszedł na ferment, zostały 3. Ten po lewo to critical kush odrosty się mocno wyciągnęły i kilka z nich jest już prawie na poziomie głównego topa. Ogólnie dlatego właśnie jetem zwolennikiem sadzenia większej ilości mniejszych roślin. Męszczak może się trafić zawsze, a teraz jestem w plecy 25% plonu. Gdybym posadził np 9 sztuk w 4 litrowych miałbym stratę 11% No nic lecimy dalej. pozdro
Dr Greenthumb Opublikowano 12 Grudnia 2018 Opublikowano 12 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Judaista napisał: ogólnie dlatego właśnie jetem zwolennikiem sadzenia większej ilości mniejszych roślin. też myślę czy nie zrobić następnym razem zamiast 5x15l, 9x9l. oczywiście jestem w stanie zapełnić przestrzeń 5 roślinami ale wydaje mi się że z 9 roślinami będzie to wydajniejsze.
Judaista Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2018 (edytowane) @Dr Greenthumb No ja zazwyczaj tak robię, że sadzę więcej mniejszych. Teraz miałem inny plan na to mainlining, ale plan mi się posypał i później miałem problem z tymi sadzonkami i wgl ten grow mi idzie jak krew z nosa. Sadzenie mniejszych roślin ma kilka zalet, jak u mnie, jeśli odpadnie ci jedna roślina z jakiegokolwiek powodu masz mniejszą stratę. Dajesz krótszego wega żeby zapełnić całą powierzchnię, dzięki czemu troszeczkę zaoszczędzisz na prądzie i finalnie będziesz miał szybsze zbiory. Plon z metra i g/w są zbliżone tak czy inaczej. Edytowane 12 Grudnia 2018 przez Judaista
bortek Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Siema masz pelna skrzynke nie moge do ciebie wyslac wiadomosci a mam sprawe
Judaista Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 36 dzień - 14 dzień 12/12 Upek w związku z tym, że wychodzi mi niedobór potasu na wszystkich 3 sztukach. Jestem na 99% pewien że to potas, bo ... tak wygląda haha oraz dlatego, że widać go najwięcej na roślinie która najbardziej kwitnie, na tej ci kwitnie wolniej widać mniejszy postęp, a na criticalu który jest najwolniejszy prawie wcale. Wszystkie dostały dzisiaj po 1,5 litra mieszanki z wody oraz po 50ml biohumusu, 1ml/l labs, 1ml/l calphos i po 300ml herbatki z bananów w celu właśnie przeciwdziałaniu temu niedoborowi. pozdro
Maszyna Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 No ładnie idzie widzę że 4 donice się mieszczą w tym boxie to fajnie. Może następne też polecę na 4 ? oby niedobory minęły i topy puchły;-)
Pomidorek Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Myślę że eliksiry dadzą radę ? szkoda tej jednej sztuki, wygląda teraz tak dziwnie pusto ? ale ogólnie krzaczki malina
Judaista Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2018 40 dzień - 18 dzień 12/12 Problem z liśćmi nie ustąpił, ale też nie posuwa się do przodu. Krzaki dostały dziś po 500ml z 1ml/l tegoż fpj, 1/ml/l ffj, 1ml/l labs. Następne będzie konkretne przelanie całej bryły pod prysznicem. Zrobiłem też sekcję bryły korzeniowej ściętego męszczaka, ogólnie całkiem fajnie przerosły korzeniami i stąd pewnie wychodzą mi niedobory, bo w ziemi nie ma już nic. Co zastanawiające w ziemi nie znalazłem dżdżownic, co może sugerować, że zginęły i zostały wchłonięte przez roślinę. Obawiam się, że w przypadku pozostałych jest tak samo W związku z tym, przed następnym podlaniem zamierzam podsypać na wierzch trochę sypkiego wermikompostu, żeby powoli uwalniał składniki pokarmowe do gleby. I rośliny Critical kush Domina Daddy I wszystkie pzdro 2
Recommended Posts