Zacznij pierwszy tydzień od 50%, potem np. z 65,90 i 100.tego bio grow to bym dał dopiero najszybciej w drugim tygodniu. Tak po 10 dniach. Nawozy na grow schodzą najwolniej. Najmniej się ich używa. Roota można juz dawać myślę. Blooma i boosta po okolo 3 tygodniu, jak juz będą wyraźne włoski
Cześć wszystkim.
Chciałbym podzielić się z Wami moją pierwszą uprawą.
Z racji małej przestrzeni (0.16m^2) jedynie jedna roślinka. Tent dopiero założony, więc jeszcze nie jest wszystko ogarnięte tak jak powinno, szczególnie wysokość lampy do poprawy... tent jest lekko niższy niż twierdził producent.
Co -> 1x Auto Lemon Haze.
Rodzaj uprawy -> Uprawa organiczna na nawozach BioTabs (cały zestaw).
Ziemia -> Biobizz LightMix
Donica -> 11L materiałowa
Nawilżacz ->no-name 2L
Lampa -> no-name 200W w trybie 18/6 (aktualnie działa na 25% mocy)
Wentylator -> MarsHydro 4" + sensor/appka
Mieszak -> brak
Namiot -> no-name 40x40x120
FIltr -> MarsHydro, na ten moment zdjęty
Aktualnie ok. 8-9 dzień po wyjściu z ziemi (+4-5 dni zajęło wyjście z nasionka), ciężko mi stwierdzić bo mam rozpierdziel, wyjazdy itd, nie było mnie tydzień i roślinka na parapecie była pierwsze 6 dni.
Dzień 8:
Dzień 9:
Dziękuję..
Było jak nie żal prądu to full 🙂 trochę się porobiłem 🤣 ale gdzieś tam jest już od 1 tygodnia.. ale jestem zarażony do nawozów i też tak myślałem aby chwile odczekać a co do podlewania to dwa dni i już doniczka prosi się o wode a co do mocy to są procenty do 5 tego tygodnia 40 czy 60%? 🙂
Dobra dobrałem się do nawozu i załączam info
Na full, to dopiero od 5 tygodnia. Chodzilo mi o to, że możesz zacząć od około 150W i sukcesywnie co tydzień podnosić moc. 250W nie ma sensu na początek.
Nie przesadzaj tez z wodą. Ziemia jak jest świeża w doniczkach, to postaraj się zapamiętać mniej więcej wagę doniczki. Żebys potem nie przelewał. Jak sa takie małe to im tam starczy na razie po szklance wody co parę dni. I możesz też odpuścić nawozy na grow przez pierwsze 10-14 dni. Ta ziemia ma w sobie wystarczającą ilość nawozu na początkową fazę wzrostu.
Nie pamiętam jak tam w tej tabeli biobizza było, ale na razie to jedynie chyba tylko root juice im się przyda.
Recommended Posts