czarny kot Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 powiem ci tak od siebie po latach tego fachu z upadkami i wzlotami to ja bym za****ł sobie pc boxa 3 tysie lumenów jeden plant dobry trening i plon sam stosuje pc boxa jako inkubator do pierwszego tygodnia bo szkoda hps odpalac a na nauke odpowiednia sprawa odpal youtube jest tam dobry matriał na pc box tani koszt wiedza niezbedna doświadczenie i praktyka poznasz MJ co lubi czego nie zastosujesz treningi itd naprawde to pomoze na przyszłośc
TrippyHD Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 W dniu 2.11.2017 o 22:20, Shagyalonzo napisał(a): Focha nie ma ? @francus353 a tu link zeby obliczył sobie zużycie energii z ceną /admin - link wygasł/ Ym. Nie wiem sczerze mówiąc jak on liczy. Wynik uwzględnia pracę w trybie 24h? Bo nie ma nigdzie tego napisane więc mogę jedynie się domyślić. Albo srogo przeoczyłem. W dniu 2.11.2017 o 23:21, francus353 napisał(a): No jestem troszkę zapracowany ostatnio i szczerze mówiąc po powrocie niechce mi się nic sprawdzać, chyba każdy z was kiedyś choć jedna roślinke uprawiał więc możecie się określić chyba o ile wzrósł rachunek za prąd i co ile czasu on przychodzi bo jedni płacą raz na 2 miesiące inni na pół roku a trzeci znów inaczej Serio, dam Ci metodę która jest prosta, wymaga zrobienia jednego zdjęcia telefonem, i np. jednej doby. Wracasz do domu wieczorem (zakładam, że już lampa chodzi), robisz jedno zdjęcie licznika i aktualnego stanu zużycia kWh. Wracasz następnego dnia do domu i o tej samej godzinie sprawdzasz ile zużyłeś. Prosta kalkulacja. Mnożysz to razy ilość dni w miesiącu i masz oszacowany rachunek za prąd. Ja swojego jeszcze nie dostałem niestety a jestem bardzo ciekawy czy wyjdzie tyle ile zakładałem. Wedlug szacunków wyjdzie mi jakoś 250 zł za dwa miechy bo co tyle dostaje rachunek. Mam hpsa 100W, balast o takiej samej mocy i do tego wiatraczek 12 V który chodzi tyle co lampa. A wszystko to działa 20h na dobę.
francus353 Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Opublikowano 2 Listopada 2017 Zestaw mars hydro growbox 80x80x160cm Growbox zestaw do uprawy roslin 60x60x180 LED 300w Który z tych powyżej polecacie?
Shagyalonzo Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Ja mam też mars hydro 300w a rzeczywisty pobór mocy to 150 w i do niego moim zdaniem box max 60 x 60. Napisz do sklepu że chcesz ten panel i box np 60x 60 i żeby ci skompletowali do tego wentyl i filtr. A nawozy kup oddzielnie. A ten miernik ph co jest w zestawie to lipny jest. Jak nie chcesz się bawić w ok i dozowanie nawozów to kup zestaw BioTabs
francus353 Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Opublikowano 2 Listopada 2017 Narazie myślę jak cokolwiek zamówić bez przypalu
czarny kot Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 juz sie nie chce wypowiadać ale dobranie całości tylko zależy od ciebie i od tego co planujesz na przyszłość wiec lepiej jak sam pomyślisz jak ma sie rozwijać twoja przyszłość i jak to widzisz na dalszą perspektywe dla mnie hps jest czymś o lubie i na tym sie chowałem i tego nie zmienię
francus353 Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Opublikowano 2 Listopada 2017 Czym więcej czytam opini na forum tym bardziej mi się odechciewa to ciągnąć
czarny kot Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 jak brak ci cierpliwości to odpuść bo kazdy plant zdechnie przed czasem
francus353 Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Opublikowano 3 Listopada 2017 9 godzin temu, czarny kot napisał: juz sie nie chce wypowiadać ale dobranie całości tylko zależy od ciebie i od tego co planujesz na przyszłość wiec lepiej jak sam pomyślisz jak ma sie rozwijać twoja przyszłość i jak to widzisz na dalszą perspektywe dla mnie hps jest czymś o lubie i na tym sie chowałem i tego nie zmienię Niby tak hps spoko ale nie mogę sobie pozwolić na różnice duża między rachunkami bo jestem na wynajmie więc tylko Ledy wchodzą w grę Chodziło mi tylko o to ile miej wiecej wzrasta rachunek za prąd, oczekiwałem prostej odpowiedzi (50,100,200...)a dostałem same odpowiedzi nie na temat, więc jak mam się zdecydować co wybrać
Shagyalonzo Opublikowano 3 Listopada 2017 Opublikowano 3 Listopada 2017 Ja też miałem ten broniłem żeby rachunek nie był dużo większy więc wziąłem LED zamiast hps. Mam mars hydro 300w
Recommended Posts