Drugi Plan Opublikowano 25 Października 2017 Autor Opublikowano 25 Października 2017 no to będą lał odstaną 24h. ZAłożyłęm dziś filtr homemade, i muszę się z Tobą Vito nie zgodzić, że wentylator komputerowy nie pociągnie przez filtr. Jak dam obroty na maxa to czuć jak zasysa dobrze jak się dotknie materiału, przy wylocie też czuć powiew. teraz ustawiłem na połowę obrotów, też jest ok. Zobaczymy jeszcze na flo czy będzie się sprawdzał w eliminowaniu zapachu. Aa i pytanie do was, czy on może być tak po skosie? Czy przy suficie? To będę musiał kolanko 45* i na skos go ustawic.
joka.menas Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Ile masz warstw tego materialu? W sumie pod skosem moze byc tylko w takiej sytuacji (jesli wiatrak jest slaby) on moze zbierac ciaplo tylko z srodkowej wysokosci boxa, i nie wiem czy cieple powietze nie bedzie Ci sie zbieralo u gory. oby nie.
Drugi Plan Opublikowano 25 Października 2017 Autor Opublikowano 25 Października 2017 @joka.menastak jakby 2 warstwy. prostokąt słożony na pół zszyty po bokach, zawiniety w rulon, do srodka węgiel. taka skarpeta jakby gdyby. Jak bedzie u góry gorąco to kupie kolanko 45* bo chyba takie sa.
Macky Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Spoko, oby dał radę A po co kolanko skoro widzę tam masz przewód wentylacyjny ? Czy to coś innego ?
Drugi Plan Opublikowano 29 Października 2017 Autor Opublikowano 29 Października 2017 Wyskoczył mi problem, a mianowicie pleśń. Biały nalotna ziemi wszystkich donic, szybko sie to rozeszło, bo była duża wilgoć, ciepło, mało wiatru. Jak tylko wróciłem, zajrzałem do boxa, od razu zacząłęm działać, wyciągnąłem skorupę ziemi z donicy, nie rozpadła się prawie wcale, korzenie więc ok. Wymyłem donice, spryskałem wp50 wymyłem boxa, góra ziemie 2cm zdarłem i zasypałem nową, Wilgotność wynosiła 70% i 29*C.. Kupię pochłaniacz wilgoci, i mieszający jeden, albo dwa. Czekamy na efekty.... Przed Po
Pasjonista Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Bedzie dobrze rośliny ładnie idą pod tym ledem Pozdro
Macky Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Bez paniki, trzeba było zebrać tylko wierzchnią warstwę i podsypać nową glebą... Sam ten nalot biały niegroźny dla roślin ale "meszek" lepiej zebrać
Drugi Plan Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Opublikowano 3 Listopada 2017 Dzień 28 po pleśni odpukać nie ma śladu, jedynie na dole drzwi jest lekki jakby nalot grzyba bo wilgoć się tam zbiera i nie ma tam wiatru, ale już jeden mieszający 14cm załozyłem i fajnie to dmucha, to i dam drugi i skieruje na drzwi zeby miedzy doniczkami coś wiało. Dodatkowo pilne będzie zmniejszenie jakoś wilgoci, która zawsze wynosi ok 60%, co polecacie, lepszego wyciągającego nie będzie Te pochłaniacze dają co? dwa wystarczą? Dodatkowo załozyłem siatkę, dziewczyny fajnie nawet porosły już, siatka 20cm nad doniczką, krzak ma około 23cm do siatki od ziemi. teraz będę dbał i fajnie wypełniał przestrzeń w boxie, stopniowo może będę obrywał liscie z dołu, eby była tam jakas cyrkulacja dobra. Dziś podlane kranówą, następne podlanie soil booster. Do nastepnego!
joka.menas Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 31 minut temu, Drugi Plan napisał: Te pochłaniacze dają co? dwa wystarczą? Osobiscie mam 3 pochlaniacze granulkowe i jeden elektryczny, elektryczny podnosci temp ok 1-2*C i zbija moze 2-3% wilgotnosci i powiem ze taki jeden dziala lepije niz te 3 granulkowe, tak wiec zastanawaiam sie nad kupnem kolejnego ale musze to rozwazyc, lecz jak bedzie nadal problem z wilgotnoscia to wole wydac troche kasy niz ryzykowac plesn.
Macky Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 60% w tej fazie to spoko, za miesiąc będzie to problem
Recommended Posts