joka.menas Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 2 godziny temu, Pasjonista napisał: Tez tak mam ze co uprawe najchetniej bym cos nowego zmajstrowal i nawet mnie korci by 3 szafe zmienic ale nudzi mi sie to moze by nad jakas uprawa w srodku sofy czy lozka czy pod zabudowana wanna odwalic albo w starym telewizorze marki rubin , w piekarniku mikrofali . Ufffff... nie jestem jedyny co tak ma. Super, solidnie to wyglada
Drugi Plan Opublikowano 23 Października 2017 Autor Opublikowano 23 Października 2017 Hahaha uprawa w sofie ? Prawdę mówiąc nie głupi pomysł ? Na pewno by się dało wzdłuż tylnej ściany i by była z ogrzewaniem dodatkowo ? Ja póki co nie chce tego boxa zmieniać, podoba mi się,jedynie co to ulepszać, ulepszać i jeszcze raz ulepszać. Musze jakoś dodatkowe zatrzaski na drzwi,bo to jest cała płyta i chyba od wilgoci wygina się lekko w łuk na środku. Przykrecilem grubsza listwę żeby coś trzymała ale mało. Leciutko swiatelko ucieka ale to z tyłu także drobiazg. A zatrzask to pomyślałem taki na magnes na srodku drzwi po obu stronach żeby trzymało. Bo u góry jest zamek jakcos drzwiach, ale klamka nie otworzy tylko trzeba coś wezszego, bo mała dziurka. A kabel grzewczy to w sumie odpialem bo było zawsze około 30st. Bez kabla nie spadło narazie poniżej 20. Waha się od 20-25
Drugi Plan Opublikowano 24 Października 2017 Autor Opublikowano 24 Października 2017 Problem.. Na jednej roślince, najmniejszej, pojawiły się kilka dni temu lekkie przebarwienia i postępują, dotychczas lałem tylko raz rootfast na korzenie, więc raczej nie przenawożenie. Dziś zapodam nawóz, podpowiedzcie co to może być na tych listkach jak możecie Azot?
Macky Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Na wcześniejszych zdjęciach też jest, przenawożenie lub taki gen...
keita00 Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Jak dla mnie wyglada bardziej na zelazo, tez to mialem Powiedzialbym, ze pH za wysokie to najbezpieczniejszy strzal.
Pasjonista Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Funky kowal strona 3 zdjecie od gory - przeszlo z czasem .
Drugi Plan Opublikowano 24 Października 2017 Autor Opublikowano 24 Października 2017 @keita00 Hmm miernik ph mam kropelkowy, ale właśnie dopiero dziś go uzyłem, to może wczesniej odstana woda za długo stała, a jak dłuzej stoi to sie chyba podnosi ph. Teraz równam ph kwaskiem cytrynowym w plynie. To pożyjemy, zobaczmy Dzięki Pany!
Macky Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 To może nabierać wodę 24h przed podlaniem ? Ja bym wolał nie stosować kwasów... co bardziej zaszkodzi korzeniom, złe pH czy kwas ?
keita00 Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 U mnie woda odstana bez kontroli pH to ~7.4-7.8. Przetestuj sobie przed podaniem bez kwasów i będziesz miał pewność
Recommended Posts