Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano
O 28.10.2017 o 21:51, joka.menas napisał:

@Vito] @PasjonistaDzieki Pany, jak myslicie jak podniose swiatlo to czy one jeszcez sie troche wyciagna czy juz nie?

O 28.10.2017 o 21:56, Vito napisał:

Teraz na wyciąganie za późno, gdy roślina na głównym pędzie/łodydze robi już ładnego topa to mało co już urośnie... 

Czy dobrze rozumie, im lampa wyżej oddalana tym panny rosną szybciej do góry w strone swiatła ? Tak jest cały czas do kwitnięcia ?

Po co robić lst a pozniej chcieć wyciągać rośliny do góry ? 

Opublikowano

@wovi01

1 pyt. Tak. Zobacz jak inni maja czasami 2  badz 1 slaba zarowke i maja powyciagane badyle. Im dalej od swiatla tym rozproszenie swiatla jest wieksze i mniej swiatla dociera do roslin.

2 pyt. W zazadzie tak. Przy przelaczaniu swiatla na 12/12 roslina idukuje (badz przechodzi indukcje, nie wiem jak brzmi bardziej gramatycznie) roslina podczas indukcji bardzo sie wyciaga, moze zwiekszyc swoja wysokosc dwu badz trzy krotnie. Ja podczas juz 2 tyg flo podnioslem jeszce lampe by sie troche wyciagnely i sie udalo.

3 pyt. LST robisz by zwiekszyc liczbe bocznych odrostow i prowadzic je wszystkie na tej samej wysokosci.  LST robisz gdy masz za malo miejsca w boxie, badz gdy chcesz sie pobawic troche z roslinami. LED byl za blisko (czyli rosliny mialo az tyle swiatla ze nie potrzebowaly rosnac w gore) wiec moje rosliny byly za niskie, karlowate. W tym GL zmagam sie z duza wilgotnoscia i nie chceialem oby te topy byly za bardzo zbite, chcielem je powyciagac dlatego podnosilem lampe.

Mam nadzieje ze chodz troche przyblizylem sie do satysfakcjonujacej Cie odpowiedzi.

Opublikowano

@Drugi Plan Dla Ciebie bo zastanawiasz sie co z wilgocia. Fotoperiod 12/12 #. Flo 22 i 15 dzien. DZisiaj dzien lania nawozow i pryskania leafcoat.

swiatlo sie wlacza- podlame i skonczylem wszystko w 30 min

+30 min 22,5*C- 51% wlaczam osuszacz.

+30 min 24,4*C -46%

+30 min 25*C - 45% wylaczam osuszacz,

+30 min 24*C- 45%

+30 min 23,7*C- 46%. Oczywiscie do tego dochodzi nagrzewajace sie ledy z kazda minuta, wiec jak znajde czas to postaram sie tez zrobic takie pomiary w pozniejszych godz badz w nocy, jesli bedzie mi dane. 

EDIT. Srodek dnia

21,9*C 49% wlaczam osuszacz

+15 min 23,2*C - 47% wylaczam

+15 min 22,2*C 46%

Opublikowano

Obecnie nie jest do timera podlaczony ale bede musial, zeby troche w dzien zbijal ta wilgoc i podnosil tempe, za zimno jest obecnie na zewnatrz a LEDy slabo sie grzeja.

Na allegro chodza po 115 i wgore, wydatek byl ale mi sie odwdziecza, robi robote. Poprzednie pomiary robilem w dzien podlania a teraz dzien po podlaniu wilgoc oscyluje 55% +/- 5%, od dzisiaj mam rowniez dodatkowy witrak zamontowany, nie moge sobie pozwolic na plesn, jestem perzewrazliwiony na tym punkcie.

Opublikowano

Podlane 2 dni temu. W nocy i w dzien 65% wygolilem troche lisci i wlaczylem osuszacz po 5 godz spadlo do 62%, otwarlem namiot na kilka minut by zrobic zdj spadlo do 57%. Walko z wilgocia trwa. Trzymajcie kciuki!

large.IMAG0786.jpg.c73c4aaba6f47ae380a9746781f907ef.jpglarge.IMAG0785.jpg.e0ea85c0a25675f898825bf94563a970.jpglarge.IMAG0784.jpg.c098df806ddb7d77d60020111d4d7fe5.jpg

Opublikowano

Takie pytanko. A można te mieszające dać niżej pod skosem żeby dmuchało on spodu i do góry pchało. Wtedy byś wyrzucał to co się w środku zgromadzi bo w środku zawsze najwieksza wilgotność będzie

Opublikowano
38 minut temu, Shagyalonzo napisał:

A można te mieszające dać niżej pod skosem żeby dmuchało on spodu i do góry pchało

Jak to pomoze to nawet postaram sie ustawic wszystkie trzy w taki sposob, przynajmniej sprobuje.

EDIT.

Czy obecnia stacja pogoda jest w dobej pozycji do odczytu? Jezeli uda mi sie ustawic jeden wiatrak na jedna roslina pod katem, gdzie powinnam ustawic stacje?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+