Miś Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Mi akurat vaportek do gustu nie przypadł.Maskował tylko zapach tak, że waliło sosną bardziej niż wcześniej weed'em
Killerontheroad Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Ładny, bardzo ładny, gdyby mój tak wyglądał to bez wachania bym go ciachną i jarał Cierpliwy z Ciebie człowiek Bart85
bart85 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2016 Musi byc dobrze wyplukany zeby nie jarac nawozow. Flush zaczynam znajblizszym podlaniem i tak przez kilka dni potem okolo 36-48h do gory nogami i potem 7-10 dni curingu w sloiku
bart85 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2016 mam pytanie odnosnie filtracji powietrza... czy filtr powietrza o wydajnosci 75-100m3/h bedzie dobry na wentylator o przeplywie 135m3/h? dzisiaj wpadli znajomi i kolega uswiadomil mi, ze jadnak dosc mocno to czuc mimo tej membrany... wiec musze jednak sie zabezpieczyc...
Killerontheroad Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Pewnie nie będzie logicznie myśląc, jeżeli wiatr będzię większy niż wydajność to pewnie będzie przepuszczał. Ja mam zrobione z filtra węglowego do okapów kuchennych, wychodzi 15x taniej niż w potencjalnym growshopie i zdaje egzamin w 98%
joka.menas Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) "... Przy zakupie filtra węglowego, należy pamiętać by jego możliwości filtracyjne podane przez producenta na ogół w metrach sześciennych na godzinę (m3h), były odrobinę niższe od deklarowanej mocy wentylatora. Filtr węglowy, w zależności od zastosowanego wyłożenia obniży moc wentylatora nawet o 30% w wypadku filtrów z granulatem. Filtry z matą węglową mają lepsze wyniki, dzięki czemu ciśnienie powietrza nie ma takich spadków. ..." Wiec krotko mowiac Twoj wentylator i ten filtr powinny zdac egzamin Edytowane 3 Grudnia 2016 przez joka.menas
bart85 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Jedna roslinka capi jak sie okazalo (ja juz chyba jestem tak przyzwyczajony do tego zapachu ze tego nie czuje), a ogien bedzie jak beda staly 4. Moze w takim razie ktos podpowie jaki zestaw filtr+wentylator do 200zl zlozyc zeby dawalo to rade? Jaka zywotnosc ma taki filtr? powierzchnia boxa to 0,16m2, box wysoki na 100cm
Miś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Filtr taki jaki podałeś, + wentyl 100m3, wydaję mi się, że to tego filtra 135 może być trochę za mocny. Ewentualnie jakiś mocniejszy filtr, i mocniejszy wentyl
bart85 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 czyli filterek moze byc ten: Can original 1500pl wyglada na to ze ten filtr jest dosc gruby i zajmnie sporo miejsca... a wentyl ten: black orchid wentylator osiowy euro 1 co do tego? jaki przewod wybrac? filtr na pewno montuje sie pod sufitem na poziomo, a jak zaloze tego typu wentylator? mam boxa z plyty OSB i w tej chwili wentylator wyciagajacy jest 12,x12cm komputerowy zamontowany w otworze wycietym w dachu boxa. ten wentylator ktory wskazalem jest okragly i pojawia sie problem z montazem... czy moze wyciagnac przewod wentylacyjny przez ta dziure, a wentyl zalozyc na dachu? nie wiem za bardzo jak to ugrysc, a nie chce zamowic i potem rzucic w kat bo nie da sie zalozyc jakos sensownie.
Recommended Posts