Toksyna Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Piękny progres mają panienki niesamowite tempo 1
Scooby-Doo Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Powitać Załogę Na wstępie Dzieki Wszystkim udzielajacym się w moim temacie za komentarze i miłe słowa Jak by były złe też bym podziękował Wracając do panienek - sytuacja ma się tak , że Red Poison ( tym razem nie jest kolorowa ) niedługo zakończy swój żywot. Myślę , że zejdzie się jej ok. 2 tygodni i będzie po ptokach. Producent daje jej 56 dni od kiełka do ścinki i może , może faktycznie tak coś jej się zejdzie. Na fotkach będzie widać , że w tym terminie powinna się wyrobić - czyli w to mi graj - bo nie powiem , palić się chce Co do Blow Mind , tu sytuacja ma się zgoła inaczej. Widać jak na dłoni przewagę genów Sati - i mimo , że capi już niemiłosiernie a wręcz capi w ch..j będę musiał ją poniańczyć ciut dłużej. Myślę , że 3 tygodnie to minimum. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. A oprócz tego , nudy nic się nie dzieje. Kwitną , pachną - tzn. Red Poison pachnie a Blow Mind jak pisałem - straaaaasznie wali. Czas na fotki , rachuba stracona więc fotki z dnia 40go albo 41go I tym razem ciut więcej fotek. Dzień 40 lub 41 5
Toksyna Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Piękne rośliny naprawdę co grow to coraz lepiej szkoda tylko że koloru nie pokazuje Red. Wpusc do środka zimne powietrze z dworu a napewno kolor pokaze pozdrawiam 1
Miś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Albo rzuć na nie chłodnym okiem Patrząc z jaką prędkością puchną, aż się boję następnego up'a 2
bart85 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) U Pana jak zwykle pięknie wszystko wygląda Piękne tłuste pałki nic dodać nic ująć Są mniej więcej w tym samym wieku co moje Auto Haze - 40-41 dni (licząc, że wyszły na powierzchnię 6-7 lipca podczas mojego wyjazdu urlopowego). Daje jeszcze swoim czas max do 12 września bo już czeka na mnie pestka Jack Herrer i Super Lemon Haze od Green House Seeds - z tym, że tylko jedna pestka będzie uprawiana bo chcę dać w 9 litrową donice i przez to nie zmieszczę dwoch panienek w boxie. Druga pestka będzie wykorzystana w nastepnym grow. Chyba że zakupie dwie materiałowe doniczki po 8 litrów wtedy upchnę dwie, ale nie wiem czy wówczas uda mi się ładnie LST wykonać na dziewczynach Którą polecacie na pierwszy ogien? Na pewno będzie growlog bo będe potrzebowal pewnie rad starych wyjadaczy gdyz zaopatrzylem sie juz w glebe Canna Terra Pro i za bardzo nie wiem jakie nawozy do tego dobrac? Powiedzmy ze moj budżet na nawozy to okolo 100-120zł. Jakieś propozycje? ... Mam jeszcze prawie roczne nawozy od Atami, ale czy będą się nadawać? Scooby sorki za offtop Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez bart85 1
Scooby-Doo Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 @Toksyna - Dzięki Bardzo z tymi growami to różnie bywa , jak roślina ma potencjał to jakoś to idzie a jak kiepska pestka albo geny to już nic się nie wymyśli No właśnie szkoda , że tym razem kolor tylko w nazwie - choć producent twierdzi , że 80-85% ma czerwone feno to wychodzi na to , że nie u mnie @Miś - hehe dobra następnym razem popatrzę na chłodno Nie będzie aż tak źle aż tak nie puchną @bart85 - z tym Panem to nie przesadzaj co ? Jestem stary , ale żeby od razu Pan ? A widzisz miałeś GJ zakładać i nie założyłeś by się porównało itd Co do roślin Twoich na następny GJ to Jacek jest fajny , ale ja bym poleciał z SLH @ GreenHouseSeeds Co do nawozu , skoro masz Canna T.P. to nawozy dopiero przy lekkich niedoborach - ta ziemia ma sporo swojego papu , więc łatwo przedobrzyć już na wstępie. Papu ? polookaj już tę Canne - będziesz miał komplet Zobacz czy jakieś BiO wyhaczysz od nich w dobrej cenie. Co do ważności Atami to powiem Ci tak w tejemnicy że ja miałem wymienić swoje - bo mam już je w sumie od 2013 roku - Plagron - i nie wymieniłem. Wymieniłem tylko donice - ze względu na to , ża na meteriale lubią osadzać się sole i inne syfy które roślinna oddała z podlewaniem. A nawozy trwają dalej i roślinom jak widać nic nie jest Pozdrawiam
bart85 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Scooby powiem Ci szczerze, ze nie mialem zwyczajnie czasu na growloga. Pozatym nie wiedzialem co z tego wyjdzie do konca ze wzgledu na temperatury - nie powiem, ale w lipcu troche przygrzewalo wiec rosliny na wegu sie strasznie nie rozpedzily co odbilo sie na ich wielkosci na flo, ale spoko cos tam z tego bedzie. Gdybym zaczynam w sierpniu to bylo by na pewno inaczej z tego wzgledu, ze jest duuuzo chlodniej. Nawozy faktycznie chyba kupie z canny tylko teraz niech mi ktos podpowie czy warto kupowac mi bio wega jezeli planuje 3 tygodniowego wega? Czy moze kupic tylko bio flores, bio bost i pk 13/14 (z tymi trzema zamykam sie w budzecie)? Dodam ze zakupilem mate CO2 - zobaczymy jakie efekty to da, a jeszcze przez 2 i 3 tydzien wega doloze troche suchego lodu pod wloty powietrza Co do nasionka tez mam smaka na SLH z treningiem LST. Dwoch panienek chyba nie bede sciskal w tym boxie bo nie ma sensu. Przy automatach inaczej to wyglada bo sa jednak duzo mniejsze wiec moglem sobie pozwolic na 2-3 sztuki w 5 litrowych donicach. Mysle, ze nawet 2 x 8 litrow RootPouch to juz by bylo za duzo... tym bardziej, ze planuje 3 tygodnie wega. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez bart85 1
SmakMaroca999 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Jest pałer jest moc nie ma co sie dziwić że tak wyglądają wkońcu jeszcze miesiąc i kosa, a co do kolorów ze sweet seedsa to u mnie na to co kolorowego uprawiałem to 80-85% raczej było zielone niż purpurowe.Pozdro! 1
Scooby-Doo Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 @bart85 - wiem jak jest , ale właśnie po to robisz GJ - nawet jak nie wiesz czy wszystko pójdzie ok. Sam się może czegoś nowego dowiesz a przy okazji pomożesz innym którzy dopiero co sie uczą. Ciężko wyczuć na ile ziemia wyjdzie nawożona w praktyce - może się okazać , że wyjdą jakieś tam braki - załużmy - i później będzie ból na szybko ogarniać nawóz na weg. Mowa o sezonach nie AFach więc może być różnie. Z nawozami Canny zbyt wiele nie pomogę , ale z tego co wiem jeśli chodzi o nawozy bio-min , PLAGRON ma praktycznie to samo. Co do BiO to Ci nie powiem , bo nie używałem BiO @ Canny. A propos oddychających donic - tu musisz wyczuć podlewanie - jest z tym trochę ból dupy , ale po kilku razach powinieneś wyczuć co i jak. @Smaku - no jest i On No pewnie masz rację , ale Red Poison napewno nie dociągnie do miesiąca - dwa tyg. to max co jej daję Blow niech poochnie - bo jej jeszcze sporo brakuje No właśnie szkoda , że tym razem kolor się nie pojawił....ch..j z tym byle fajny smaczek i lecznicze działanie było Pozdrawiam
Łowca Kurdli Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ładnie idą, przyjemność dla oczka Pozdrawiam i z fartem ! 1
Recommended Posts