SmakMaroca999 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 https://trawka.org/gallery/image/37130-northern2/ Zobacz tu jest roslina hermiona tlenkiem srebra w postaci gotowego Silver spray zobacz ile jaj jest na niej a ile u ciebie ? Niekiedy tak jest ze jajka sa puste i trzeba by roslina wywalila ich wiecej by bylo wystarczajaco pylku wina tego jest ze sa to rosliny juz feminizowane normalnie regularna juz by zapylila bo produkuje znacznie wiecej pylku i duzo mocniejszego i trwalszego. 1
PisiontyWieśław Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Opublikowano 21 Lutego 2016 Tak wiem o tym doskonale, jajca jeszcze urosną. To zdjęcie, które pokazałeś, na nim roślina jest w większym stadium FLO, myślę że tutaj będzie podobnie. Zobaczymy. Póki co nie ma co gdybać. Pozdro
PisiontyWieśław Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Opublikowano 24 Lutego 2016 Panowie sukces, a przynajmniej tak mi się wydaje. Część jajec już żółknie i zaczyna odpadać, zbieram je wtedy i są nadal otwarte, ale po otworzeniu ręką pyłku jest mnóstwo w środku. Jutro wszystkie dojrzałe jajca (te żółte wysuszone) pozbieram do jakiego pojemnika, wysypię z nich pyłek i zacznę nakładać bagietką do uszu na topy. Powiedzcie mi tylko, czy muszę dokładnie całego topa smarować pyłkiem czy wystarczy że tylko po górze go posmaruję i cały top będzie w pestkach? Rozumiem że samo posmarowanie szczytu nic nie da tylko wszystkie odnogi mam smarować? Dzięki za pomoc.
SmakMaroca999 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 jak jest pylek i dobrze pyli to wystarczy mieszajacy skierowac na te rosliny i pylek powinien ladnie sie rozniesc jesli pylku jest malo to zbierz i we fiolce wymieszaj lekko z maka ktora ladnie wyciagnie z niego wilgoc i mozesz pylic uzywajac pedzeka od plakatowek dotykajac delikatnie koncowek klakow.Pozdr 1
PisiontyWieśław Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Dzięki wielkie. Powiedz mi każdego topa mam smarować dokładnie czy tylko w niektórych miejscach a i tak całe będą w pestkach. Problem z tym pyłkiem mam taki że chyba za duża wilgotność jest bo nie chce mi pylić nawet te żółte otwarte banany które już ledwo wiszą. Pozrywać je i wysuszyć, a następnego dnia pylić czy jak?
SmakMaroca999 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Widze ze robisz opryski a to nie pomaga gdyz pylek bardzo szybko jak jest duza wilgotnosc plesnieje musisz obnizyc wilgotnosc. Zbieraj jajka jak sie otwieraja przesusz w jakiejs kopercie mozesz wlozyc taki pochlaniach wilgoci co masz w kartonach od butow pozniej wymieszaj z maka.Pyl w calosci nie wszystkie kielichy i tak sie zapyla ,bedzie dobrze zobaczysz. 1
PisiontyWieśław Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Mam złe przeczucia ci powiem kolego, coś dziwnie to wygląda na moje oko choć nie wiem bo pierwszy raz robię In i dopiero pestki do tego. Więc dla ścisłości, wezmę dzisiaj wszystkie otwarte żółte banany pozbieram (te co się urwały już) i pourywam resztę tych żółtych pootwieranych do pudełka śniadaniowego, i położę sobie na zasilacz od lampy, będzie wtedy jakieś 35-40 stopni grzało pojemnik i 30% wilgotności, mąkę normalnie wymieszać z pyłkiem? Jeżeli tak to w jakiej proporcji i później nakładając pyłek to razem z mąką mam rozumieć tak czy jakoś to pooddzielać? Dzięki jeszcze raz za pomoc! Jak wszystko pójdzie okey to masz zestaw pestek w prezencie na paczkomat!
SmakMaroca999 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 akurat czytalem najnowszy Soft secrets i jest tam temat co do przechowywania pylku mozesz sobie to przeczytac w pdf-e lap linka /admin - link wygasł/ za pestki dziekuje mam swoich dosyc 1
PisiontyWieśław Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Na wszelki wypadek dzisiaj zamówię sobie 3 sezonówki z philosopher maroca co 20 sierpnia dochodzi, wrzucę w 30L donice i do maja natnę może z 50 klonów sezonówek. Klony najlepiej chyba do kubków 250ml z perlitem nie? Dziękuję za pomoc. 1
SmakMaroca999 Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 ja klony wkladam w kostki welny pozniej w mieszanke ziemi z kokosem i tez zdrowo rosna wazne by medium bylo przewiewne i sie dobrze dotlenialo. 1
Recommended Posts