Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Ładne te małe dziewuszki,naprawdę ładne :trawka:

Swoją drogą, ciekawa jestem czy nie będą skarlałe.Amnesia ma może 10-11cm a jest tak gęsta,że nie widać wolnego miejsca pomiędzy llistkami.Jeżeli tak będzie to następnym razem będzie można dać jeszcze co najmniej jedną dziewczynkę do szafki :D

• Upvote 2
Opublikowano

Świerzy NEWS !!! Critical również puszcza pierwsze pistilki :D  Coś czuje , że faktycznie mogą być karzełki bo LED jest chyba trochę za mocny jak na tą powierzchnie , a wyżej nie dam rady go już zawiesić. W tej chwili odległość LED'a od krzaczków to ok.40 cm

Ale uj z tym ;) Są zdrowiutkie , zieloniutkie i obie zaczeły kwitnąć  :) I może faktycznie na następny grow zapodam więcej panien do szfko-boxa.....wtedy wszystko się pięknie wypełni  B)

Opublikowano

Czas na up z fotkami :)

Nudy , wszystko OKo. Panienki dają radę :)Amnesia zaczyna ostro pachnieć , a Critical narazie (jak pisałem wczoraj) puścił kilka preflowerków , ale jeszcze go nie czuć. Wczoraj poszedł pierwszy oprysk dolistny z McCream. Na fotkach Critical od lewej Amnesia od prawej :D

Dzień 17

gallery_3712_1474_711799.jpggallery_3712_1474_241234.jpggallery_3712_1474_159564.jpggallery_3712_1474_378172.jpggallery_3712_1474_1643923.jpggallery_3712_1474_1182649.jpggallery_3712_1474_972058.jpggallery_3712_1474_1983636.jpggallery_3712_1474_823376.jpggallery_3712_1474_226115.jpg

• Upvote 1
Opublikowano

Led na pewno nie jest za mocny. To raczej wina zbyt dużej iości niebieskiego światła. Wiem po swoim panelu. Mój ma 12 niebieskich na chyba 14 czerwonych i też były takie zbite. Ale i tak bardzo fajnie ci rosną.

• Upvote 1
Opublikowano

W tym panelu jest stosunek czerwień - niebieski 1:1 (po 12szt. czerwonych i niebieskich) , ale jest jeszcze 6 diod pomarańczowych i tyle samo białych. Co jednak powinno dać przewagę ciepłej barwy nad zimną  :) , ale nie ukrywam , że jestem MEGA zadowolony z tego penelu - jak narazie :D

Nie ma co porównywać do CFL ;) Nawet CFL'ek o większej mocy  :)

Opublikowano

niebiesko kolor odpowiada za rozwój wegetatywny więc gdyby było tego koloru za dużo to raczej były by większe. Czerwona barwa odpowiada za kwitnienie.

Ja bym raczej powiedzial ze do ich rozmiaru przyczynila sie wielkosc doniczek.

• Upvote 2
Opublikowano

Ja stawiam , że panel mógł by być wyżej. Wtedy panienki by się bardziej wyciągały  :D

Doniczki mogły by być faktycznie większe , ale wcześniej kilkukrotnie uprawiałem w mniejszych ( zwykłych plastikowych ) i rośliny były bardziej wyciągnięte ;) Tym bardziej , że to automaty.....więc miejsca aż tak mało nie mają :)

Ale looz , na pełnym flo nadrobią i jeszcze będę psioczył , że muszę podwiązywać   :laugh:

LED RULEZZ  :headbang:

• Upvote 1
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+