Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

A mi się wydaje że led wygrywa , rośliny nie są wyższe pod ledem ale sa bardziej rozłożyst czytaj

tłuste? będą miały wiecej topów ☺.Ale to tylko moja skromna opinia i tak za max 2 tygodnie wszystko

już bedzie jasne które oświetlenie jest lepsze.

Pozdro.?

Opublikowano

Wlasnie wydaje mi sie tak samo. Pod HPSem jedna jest wyzsza, druga nizsza - nie sa zbyt rowne, a pod LEDem prawie identyczne i tez mi sie wydaje ze bardziej rozlozyste.

I pod tym swiatlem i pod tym bedzie grubo jak na moje :)

Opublikowano

Myśle że hps to philips master green power o temp. barwowej 2100K albo coś koło tego ale mogę sie

mylić ale o lampie niech Anonymous sie niech wypowie ? tzn. pod tym hps-em bardziej

będą się wyciągały troche ? jeśli hps jest taki jak mówie i dlatego led jest lepszy. Moje skromne

zdanie.

Pozdro.

Opublikowano

To fakt że przy tym HPS na wegu się wyciągają ale nadgoni on to na kwitnieniu.

Obstawiam na ładniejsze planty spod hps.

Ten panel LED wygląda rewelacyjnie i robi super robotę  co już widać.

Opublikowano

Jak wyglada sprawa z temp(dzień, noc)? Widzę ze wszystkie wloty zasłonięte. 

temperatura:

za dnia: 24-30 stopni

za nocy: około 20 stopni

wilgotność cały weg za niska około 30%, ale rośliny dały radę i już widać same podnoszą do 45%

Wszystkie wloty są otwarte w połowie, tak by nie świeciły po oknach  B)

Led juz smiga na pełnej mocy? 

Tak, po przełączeniu na kwitnienie panel chodzi na pełni mocy.

Żarówka 2 grow:

LAMPA / ŻARÓWKA HPS 600W PHILIPS MASTER GREEN POWER

- lampa / żarówka sodowa HPS 600W
- model: dedykowany do ogrodnictwa PHILIPS MASTER SON-T GreenPower
- gwint E40
- wydajność świetlna: 84000 Lumenów (140 Lm/W)
- wbudowany pochłaniacz gazów zapewnia optymalne utrzymanie wartości strumienia świetlnego i niezawodność
- wysoki stopień utrzymania strumienia świetlnego przez cały okres użytkowania lampy zapewnia wyższą jakość jak i ilość zbiorów -temperatura barwy: 2000 K
- na fazę kwitnienia

Za dwa miesiące się okaże czy LED najpotężniejszy z całej gamy Phytolite da radę poczciwemu HPS'owi, osobiście kibicuje by wynik wyszedł zbliżony  B)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+