renegat Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Jak wyglada sprawa z temp(dzień, noc)? Widzę ze wszystkie wloty zasłonięte.
bart85 Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Pod LEDem bardziej rowno chyba ida niz pod HPSem Tak to na fotkach przynajmniej wygląda
przezorny Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Przypuszczałem że pod led-em będą rosły lepiej, a tu jak spoglądam hps jak narazie wygrywa, winszuję
bart85 Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Zobaczymy jak na pozniejszym flow bedzie. Led juz smiga na pełnej mocy?
Plantator Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 A mi się wydaje że led wygrywa , rośliny nie są wyższe pod ledem ale sa bardziej rozłożyst czytaj tłuste? będą miały wiecej topów ☺.Ale to tylko moja skromna opinia i tak za max 2 tygodnie wszystko już bedzie jasne które oświetlenie jest lepsze. Pozdro.?
bart85 Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Wlasnie wydaje mi sie tak samo. Pod HPSem jedna jest wyzsza, druga nizsza - nie sa zbyt rowne, a pod LEDem prawie identyczne i tez mi sie wydaje ze bardziej rozlozyste. I pod tym swiatlem i pod tym bedzie grubo jak na moje
Plantator Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 Myśle że hps to philips master green power o temp. barwowej 2100K albo coś koło tego ale mogę siemylić ale o lampie niech Anonymous sie niech wypowie ? tzn. pod tym hps-em bardziejbędą się wyciągały troche ? jeśli hps jest taki jak mówie i dlatego led jest lepszy. Moje skromnezdanie.Pozdro.
Dzik Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 To fakt że przy tym HPS na wegu się wyciągają ale nadgoni on to na kwitnieniu. Obstawiam na ładniejsze planty spod hps. Ten panel LED wygląda rewelacyjnie i robi super robotę co już widać.
Macky Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Opublikowano 4 Maja 2015 Cytat Jak wyglada sprawa z temp(dzień, noc)? Widzę ze wszystkie wloty zasłonięte. temperatura: za dnia: 24-30 stopni za nocy: około 20 stopni wilgotność cały weg za niska około 30%, ale rośliny dały radę i już widać same podnoszą do 45% Wszystkie wloty są otwarte w połowie, tak by nie świeciły po oknach Cytat Led juz smiga na pełnej mocy? Tak, po przełączeniu na kwitnienie panel chodzi na pełni mocy. Żarówka 2 grow: Cytat LAMPA / ŻARÓWKA HPS 600W PHILIPS MASTER GREEN POWER - lampa / żarówka sodowa HPS 600W - model: dedykowany do ogrodnictwa PHILIPS MASTER SON-T GreenPower - gwint E40 - wydajność świetlna: 84000 Lumenów (140 Lm/W) - wbudowany pochłaniacz gazów zapewnia optymalne utrzymanie wartości strumienia świetlnego i niezawodność - wysoki stopień utrzymania strumienia świetlnego przez cały okres użytkowania lampy zapewnia wyższą jakość jak i ilość zbiorów -temperatura barwy: 2000 K - na fazę kwitnienia Za dwa miesiące się okaże czy LED najpotężniejszy z całej gamy Phytolite da radę poczciwemu HPS'owi, osobiście kibicuje by wynik wyszedł zbliżony
Recommended Posts