Gość masakrator Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 No napewno mniej sie grzeje , bo tej 70 hps nie da rady dotykac ,ale tez jest mniejsza wymiarami i trzeba by porownac jak nagrzewa powietrze ,u mnie taka duza swietlowka grzala tak samo jak ten hps ,a moca sa podobne .
Scooby-Doo Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Opublikowano 10 Lutego 2015 Dlatego szukałem CFLki fotograficznej.Bo czytałem , że mają zminimalizowaną opcją nagrzewania się. I faktycznie tak jest. Temp. w boxie-(patrz szafce) po wymianie 40w-atowego POLUXa na tą 65w spadła o 2st.Niby nie dużo a jednak robi różnice. No i POLUX 40w mierzony watomierzem żre 32w a ta 65w żre 51w.
Scooby-Doo Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Opublikowano 11 Lutego 2015 A jednak mały upik będzie dziś Dzień7
mariajanina80 Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 Obserwuje.Daj, prosze na priv ten nawilzacz, bo mnie tez to ostatnio bolało .Dzieki i trzymam kciuki. Pozdr 1
Scooby-Doo Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Opublikowano 15 Lutego 2015 Powitać , panienki idą powoli do przodu.Za jakiś czas (jakieś 2 tyg.) dorzucam trochę światła.Narazie zobaczę jak będą szły na tym co mają.Przedwczoraj podlanie z Hesi Root Comlpex a wczoraj rano pierwszy oprysk z Asahi SL. Dzień11
mariajanina80 Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Fajnie to idzie,jak na 11ty dzien. Zapisuj prosze wszystkie zmiany, to na koniec grow postaramy to sie jakos podsumowac etapami rozwoju, jak sadzę. Pozdro 1
Scooby-Doo Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 Dzięki za miłe słowa @mariajanina80 - też myśle , że jak na 11-sty dzień rozwijają się OK.Co do zapisywania wszystkich zmian...to nie za bardzo wiem o co biega Ale looz , będę wrzucał fotki w miarę regularnie.Następną CFLkę planuje dorzucić dopiero po pokazaniu się płci. Ale nie będę sie nad tym zbytnio "spuszczał" i dorzuce to co mam (1 lub dwie CFLki PHILIPS T2 , po 23w; 1570 lm , 2700k każda). Szkoda mi monety i dlatego inwestycje na tym poziomie muszą zostać wstrzymane do odwołania. Nawozy są , oświetlenie- jakieś jest , dobra ziemia też a panienki rosną.I wszystko w temacie
Recommended Posts