Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam WSZYSTKICH.

Jak pisałem wcześniej , ruszam z automatami WR.

Tym razem chcąc zrekompensować ostatnią wtopę z Kushem , zapodałem 2szt. do jednej donicy.(wybór dokonany celowo-oszczędność miejsca).

W sobotę pestki wylądowały na wacikach.Jedna pękła w niespełna 24h a druga w niespałna 48h.

Po pęknięciu pestki wylądowały w glebie.Dziś nad ranem wynurzyły się z ziemi.

Od początku:

Box: szafka 60 x 37 x 47

Nasionko: 2 x White Russian AutoFem - Bulk Fem Seeds (od GajnaFarmer)

Donica: Miska 12 l (wym. 36,2 x 33,2 cm x 19cm)

Podłoże: PLAGRON LightMix 25l

Nawozy: HESI Root Complex , ASAHI SL , VALAGRO McCream , PLAGRON TerraGrow , PLAGRON TerraBloom , PLAGRON PK 13/14 , HESI BOOST

Światło: 46wLED + 111wCFL (65w 5500k 46w 2700k)- (zmiana od 45-go dnia*46wLED+88CFL) i tak do końca

Wiatr/wilgotność: 3 x wiatrki na USB / nawilżacz mini pod USB

Temp. waha się między 25-28st w dzień w nocy 22-23st.Z wilgotnością narazie jest lipa więc jutro (jeśli dotrze) dorzucam nawilżacz wspom. powyżej.

Poniżej kilka fotek:

Dzień1

1

2

3

4

5

6

7

8

• Upvote 1
Opublikowano

Dzięki :) też myślę , że fajny ;) Poza tym mam naj...ane sporo naczyń , podstawek i nakrętek z wodą a wilgotność jest 30%.

Więc MASAKRA! Dlatego mini nawilżacz do tej szafki wydaje się być idealny.

Opublikowano

Siema. Ja bym nie mieszał nawozów różnych producentów. Ja bym nawet tego terra grow nie używał, tylko po pierwszych 4 tygodniach terra bloom, a po 6ciu green sensation. Na początku bym może dał z 2-3 razy power roots'a.

Powodzenia ;)

• Upvote 1
Opublikowano

@Anonymous - McCream jest w pełni organiczny.Z alg z morza norweskiego.Stosuje go tylko w razie pojawienia się niedoborów ;)

@hi2per - spoko nie mieszam ;)HESI Root Complex zapodany pierwszy raz dziś rano.Co do TerraGrow , to też myslałem , że przy szybkich auto nie ma to większego sensu. Gdy pojawią się preflowery zaczne od razu z TerraBloom , niestety GreenSensation nie posiadam.Mam PK 13/14 też PLAGRON'u i na koniec HESI BOOST- też organiczny.

Nie Dziękuje tym razem żeby nie zapeszyć ;)

Opublikowano

Czas na up po kilku dniach.

Jak narazie wszysto OK.Do tej pory małe podlewane solidnie tylko raz ,  wodą z HESI Root Complex.

Wilgotność w granicach 50% (więcej nie daje rady wymodzić-bez mini nawilżacza było 25%) , temp.24-26st. w dzień i 23-24st. w nocy.

Dzień4

d4

d4.1

d4.2

d4.3

• Upvote 1
Opublikowano

Myślałem , ale nie mam go gdzie 3mać.Musi zostać jak jest (niestety-albo i stety).

To co jest , jest "zbunkrowane" i to jest max co moge zrobić.Mam niezbyt wielkie mieszkanie , a córce w pokoju nie będę robił boxa :) Szafka ma podobne wymiary a nawet jest ciut większa od mini boxa.

Muszę się zadowolić tym , że wogóle coś tam mam i że żonka mi nie sapie na roślinki ;) i tak jest tolerancyjna jak na mój gust :)

Także u mnie tylko underground wchodzi w grę :)

Może kiedyś jak pobuduje dom....kto wie.... ;)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+