gfarmer Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Witam Za namową jednego z użytkowników forum, zakładam swój 1. GL.To jest 6-ty dzień życia roślinki począwszy od kiełkowania.Nasiono: Auto Jack Herer FEMFP: 18/6Oświetlenie: Żarówki LED 32W + 14W ( podobno )Podłoże: Na dnie keramzyt - 2cm, potem kokos - 2cm, reszta ziemia do kaktusówpH podłoża: 6,7Doniczka: 5 litrówWentylacja: Na razie brakTemperatura: 25-31 * CWilgotność: 50-65% Nawozy: Miało być bez, ale chyba będzie Biohumus do ziół Trening: Myślałem o LST, ale zobaczymy Dodatkowo: Stacja pogody, pH metr gleby i wodyKomentarze miło widziane 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 No ładnie ładnie.W końcu ktoś kto ma takie samo oświetlenie co ja Ciekawy jestem jak Ci bedzie szło z automatem przy tym oświetleniu Powodzenia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart85 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Podejrzewam, ze tak dobrze jak tobie Scorp przy tej jednej 32w zarowce Bedzie fajnie, bede zagladal 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Witaj Ziemia do kaktusów ? Lepsza była by do warzyw Zrób otwory u dołu boxa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfarmer Posted January 12, 2015 Author Share Posted January 12, 2015 Witaj Ziemia do kaktusów ? Lepsza była by do warzyw Zrób otwory u dołu boxa. OK, dzięki za radę Ta ziemia uratowała moją poprzednią roślinę, więc zakładam że będzie dobra. No i mam już z nią doświadczenie, wiem kiedy trzeba podlać, nie pęka, gdy się przesuszy, ma odpowiednie pH i nawozy, jest na tyle "sypka", że roślinka łatwo buduje w niej system korzeniowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Nie ma znaczenia czy do kaktusów czy warzyw.PH jest dokładnie takie samo jak i konsystencja Dobra ziemia uniwersalna nadaje się do wszystkich roślin z wyjątkiem kwaśnolubnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfarmer Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Mały UP, trochę przemeblowałem w boxie, ustawiłem żarówki pod kątem, aby strumienie ich świateł się krzyżowały, zrobiłem na dole otwór i temperatura spadła o 3*C (dzieki Vito). Teraz planuję tydzień suszy i potem podsypać ziemię po krawędź doniczki i oczywiście UP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Skoro u dołu już jest to teraz pytanie czy u góry też jest jakiś otwór ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfarmer Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Skoro u dołu już jest to teraz pytanie czy u góry też jest jakiś otwór ? Jest, jest. Może jestem głupi, ale nie aż tak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfarmer Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Fajnie bacznie obserwuje Ja twój też, na jutro masz UP-a zapowiedzianego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts