coolboy Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 AD.4. 45x45 na 4szt. to chyna trochę za mała powierzchnia. Jak od razu dasz 12/12 naświetlanie to może dasz rade przez 2,5 miecha
Raekwon Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Dziękuje Wam za odp. Don Vito, tak akurat czytałem Wasze tematy. W tym momencie zgłupiałem bo z obliczeń kalkulatora to mając box o tych wymiarach pokazuje mi ze musze miec 10, 000 lm, a prawie taki sam strumień świetlny mogę otrzymac od: Lampa zawiera: Nowa żarówka sodowa GE 100 W Wyprodukowana na Węgrzech PARAMETRY: Moc katalogowa 100 W, Amperaż 1.2 A Gwint E 40 Temp.barwowa 2000 K Strumień świetlny 9600 lm. Trwałość 28500 h Więc pytanie 1. po co mi te 600W? Ostrzędne to nie będzie Ok, w miejscówce może byc problem z dwutlenkiem. Pyt.2 Czy bimber na bazie wody cukru i drożdży sprawdzi sie? Pyt.3 Czyli rozumiem że mam nie montowac nic we wlocie? Zwykła dziura? Czy taki wentyl jest do przyjęcia? Parametry techniczne: TYP - VKO fi - 150 Napięcie znamionowe - 230V Częstotliwość sieci - 50 Hz Moc pobierana - 22 W Wydajność powietrza - 200m3/h Poziom ciśnienia akustycznego - 45 dB ( A ) Prędkość obrotowa - 1850rpm Wielkość nominalna - 150mm Materiał - ABS/PP Waga - 0,49 kg Stopień ochrony ( IP) - IP-X-4 Tak, czytałem że dla zielonych rośliny sezonowe a nie automaty więc chce te pierwsze z parametrem oczywiscie na szybkie dojrzewanie. W tych rzeczach naprawdę się nie znam. Nie wiem gdzie najlepiej kupić, chodzi mi o pewność i jakość towaru bo zalezy mi na tym aby były to jednak kobity. Polecicie coś? Oczywiscie Growloga mogę założyć
BA+ON Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 no to moze faktycznie ma te ruderalis geny heh. na moje to jest rozwiazanie
Macky Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Raekwon tak kalkulator się nie myli i 100W dla Twojego boxa jest wystarczające, ale w pytanie zadałeś czy wystarczające ? I to jest jak z silnikiem w samochodzie, jak poczujesz moc to chcesz jej jak najwięcej hehe Growloga zakładaj a cenne rady okazują się bezcenne Sprawdzone i pewne sklepy to te które mają banery/linki na forum. poin123 Witaj, szklarnia to piękna sprawa, jak masz możliwość to folia przezroczysta i do roboty
Macky Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 rudealis - geny odpowiadające za wczesne kwitnięcie, ale faktycznie dosyć szybko się określiła
poin123 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 własnie tak myślę że w zbożu może zrobię, ale tak na tydzień max 2, co o tym myślicie?albo w kukurydzy jak będzie miała ze 30 cm?
Macky Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Kukurydzę ścinają szybciej niż konopie dojrzewają (choć mogę się mylić), także bym nie ryzykował chyba że znasz właściciela pola Szukaj raczej nieużytków.
poin123 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 ja mam tylko automaty kukurydze jak dobrze pamiętam ścinają we wrześniu albo październiku. Chyba zaryzykuje ;d
Gość joker Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 ja mam tylko automaty kukurydze jak dobrze pamiętam ścinają we wrześniu albo październiku. Chyba zaryzykuje ;d ciezko to widze w kukurydzy kukurydza rosnie wysoka a auto jest niskie co za tym idzie brak słonca chyba ze odpowiednio wytniesz pole
poin123 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Opublikowano 4 Czerwca 2014 a znalazłem ostatnio fajną miejscówka w środku lasu takiego z 10 lat 3-4 m sosna takie jajko niewyrosnietych drzew jest mniej wiec wymiary 10x5m tak na oko 5-7 h słońca jak by było dziennie. A w takim lasku ?
Recommended Posts