Część 👊 no tak jak Rysiu piszę z tym czasem Wega bo do tego dochodzi rozmiar boxa a cztery sztuki w takim namiocie może być za ciasno. Zobacz do mnie na relacje i ja mam namiot 70×140×200cm i jest gęsto ale donice mam 22l. Zrób im jeden max dwa toppingi i pod siatkę i tak jak Rysiu piszę sześć tygodni starczy 😉. A jakie donice?
Dzięki za odpowiedź!
Co do tak długiego wega to się zasugerowałem zaleceniami od Dutch Passion, którzy zalecają dłuższy WEG przy tych odmianach, ale myślę, że wyjdzie w praniu - w zależności jak się będą rozwijały.
Donice 20L.
Siema.
Spoko zestaw.
8-10 tygodni wega to dość długo. Myślę, że 6 w zupełności wystarczy. Przytnij je tak żeby miały te 4 główne odrosty. Rozprowadź ładnie pod siatką po całej powierzchni. Jak już się pędy przebiją przez siatkę tak, że będziesz miał taki ładny gęsty trawnik to przełącz na kwitnienie. Myślę, że 6 tygodni powinno starczyć.
Jak duże doniczki?
Dzień 53veg / 66 flo
Temperatura w dzień 28.5/ noc 22
Wilgotność 58/60
VPD ~1.5
Witam. Trochę zjadło dziewczyny, brakło nawozów i się spóźniłem z nowymi. Mimo że niektórym daje co drugie albo co każde podlanie dalej wyjedzone. Myślę że jeszcze jakieś 1.5 tygodnia sądząc po czasie i kolorze trycho.
Witajcie!
Po wielu latach przeglądania forum i zdobywania wiedzy teoretycznej nadszedł czas na debiut!
Jest to moja pierwsza uprawa i pierwsza relacja. Teoria zawsze będzie jednak teorią, także wszelkiego rodzaju sugestie, porady czy tipy będą mile widziane!
Box: Zestaw od Spider Farmer 70x70x160cm z lampą, wyciąg z filtrem węglowym, wiatraczkiem i kontrolerem GGS.
Lampa: Spider Farmer SF-1000
Pestki: Orange bud, Amsterdam Amnesia, Desfran, Think Fast - wszystkie od Dutch Passion.
Ziemia: Biobizz lightmix
Nawozy: Zestaw Biobizz - RootJuice, Fishmix, Bio grow, Bio bloom, Top max
Dzisiaj (07.03) pestki poszły do ziemi. Podlałem filtrowaną wodą, nie za mocno.
Temperatura w boxie: ok 28st.
WIlgotność: 74,6%
Lampa na wysokości 55cm, 25% mocy, tryb 18/6.
Planuje zastosować metode SCROG także chcę wydłużyć wega do 8-10tyg + trening (Jeszcze się zastanawiam jaki).
Zachęcam gorąco do komentowania!
Pozdrawiam!
Recommended Posts