Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

no ok, pomyliłem nazwy ale pytanie w sumie mam to samo, czy dla roslin auto wystarczy jak kupie tego rodzaju CFl'ki z jedna barwą swiatła na cały żywot panienek?

Opublikowano

no ok, pomyliłem nazwy ale pytanie w sumie mam to samo, czy dla roslin auto wystarczy jak kupie tego rodzaju CFl'ki z jedna barwą swiatła na cały żywot panienek?

wystarczy spokojnie :)

tylko do tych świetlówek musisz mieć jeszcze stateczniki na te 75W :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Czy do boxa 45x45 dobrym rozwiazaniem bedzie ta lampa lampa-ledowa-ufo-led-grow-50w-8-1-kwitnienie-hps] czy lepiej kupic zwyklego hpsa 100-150W?Pozdrawiam

Dla mnie wszystkie UFO ledy są wielką ściemą niby pisze że ma 50W a jest to praktycznie niemożliwe, przy tak małej powierzchni jaką ma ten panel ledy grzeją się bardzo mocno. Cam mam panel 14W własnej konstrukcji i się grzeje a jest to tylko 14W czyli ponad 3 razy mniej niż w tym z allegro. Mój 14W kosztował mnie około 350zł na dobrych ledach :) To sobie przelicz.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dark - to co tam piszą to jest tylko ile światła pada na daną powierzchnie z całości. Czyli że lampa HPS daje więcej światła na boki to chyba wszyscy wiedzą a led mniej i to jest coś takiego porównanie. Nie ma tam nic o natężeniu światła itp. Tylko pokrycie danej powierzchni w światło w procentach. Jak można podać wynik w procentach nie mając żadnego odniesienia. Dodatkowo na początku zakładają ile powinna mieć lampa lumenów przy tych watach tylko nie założyli że inaczej się mierzy lumeny a inaczej ledy. 

Czyli to tak naprawdę nic nam nie pokazuje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jeżeli do fotosyntezy potrzebne są 400-440nm oraz 660nm i 450-470nm oraz 645nm to w diody o takich właściwościach należałoby się zaopatrzyć.

450-470nm - Cree XP-E Blue, 468nm

400-440nm - SemiLEDs UV, 415nm i SemiLEDs UV, 405nm

660nm        - Osram Oslon SSL Hyper Red, 660nm

Nie mogę natomiast znaleźć 645nm, ma ktoś może jakieś namiary?

Opublikowano

tu powinny byc mouser.com

Dzięki Maniakst.

No to mamy komplet dla Chlorofilów A i B.

450-470nm - Cree XP-E Blue, 468nm
400-440nm - SemiLEDs UV, 415nm i SemiLEDs UV, 405nm
660nm        - Osram Oslon SSL Hyper Red, 660nm
645nm        - Osram Olson SSL Hyper Red, 640nm

Co jest jeszcze potrzebne?
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+