Mirashpl Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 kolego mowisz o tych panelach ale zobacz soebie ich moc jeden ma 12 W a nastepny 300W i dlatego inna cena jest:p
wwjarekww Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Igorek jaki jest koszt jednej takiej ledy ?
lgorek Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 To zalezy od koloru niebieskie około 35 zł z oprawką i soczewką a czerwone okolo 30 zl (może taniej) bede prawdopodobnie mial kilka do sprzedania to jak ktos bedzie zainteresowany to niech pisze na priva tylko jak narazie bede mial kilka niebieskich i wiecej czerwonych. Niebieskie raczej nie beda na sprzedaz moze jak bede zamawial nastepnym razem a czerwone bede mial dwa typy rebel (5szt) i k2(5szt) beda do sprzedazy ale wszystko bede wiedzial jak przyjda bo musze zobaczyc jak bedzie oswietlalo boxa
pigmey Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 hehe to ze oprocz ceny roznia sie moca to jest oczywiste!! nie to mialem na mysli... chodzi mi o to czy kilka paneli o tej mniejszej mocy jest wydajniejsze od tego 300W'ego??
Mirashpl Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 w sumie to wydaje mi sie ze panelami mozna oswietlac kazda wielkosc boxa... bo mozna zawsze dolozyc wiecej ich ja na 0,5m mam 3 ale teraz widze ze 2 by starczyly i by bylo zjabi---e. a ta 300W to juz raczej mozesz dawac na naprawde wiekszy teren bo panele ladnie daja do 1,5 metra wysokosci..:0 dla roslin wiec im wyzej tym wiekszy teren oczywiscie.. a sprawdzalem te swoje to z odleglosci 10 metrow byl ladny punkt na scianie;) wiec w sumie to wszystko zalezy od wielkosc terenu... jak masz duze boxa np 5m2 to dawaj 300W i bedzie raczej spokoj ona tam ma w specyfikacji ze zatsepuje 1000W hps i jakies jeszcze inne a jak masz mniejszy teren to zwykle panele i bedziesz zadowolony ja jestem przynajmniej;) temperatura stabilna wszedzie 25 stopni nic wiecej niz nizej:) nizej moge dac jak wlacze wiaraki;p a tak w sumie to nawet nie slychac ze cos tam jest hehe;)
lgorek Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Mirash nie chodzi tutaj o to zeby byla plama na scianie tylko aby wykorzystac mogly rosliny dostarczone swiatlo a jak bedzie za slabe to beda gorzej rosly. Wyszukalem producenta diod zwyklych gdzie ma w ofercie 430nm i 660nm (panel wyszedl by okolo 400zl z 225led, 90nieb, 135czer) a z tego co wszedzie widze wszystkie led panele maja spektrum 450nm i 650nm czyli taki panel ja zrobilem za grosze gdzie kupilem diody na allegro. Dzisiaj zrobilem micro box wlozylem panel led i leci na weg narazie klony juz ukorzenone wczesniej. Teraz musze zlutowac jeszcze wiecej ledow bo troche malo jest ich tam jak narazie 60 (24niebieskie, 36czerwone) doloze jeszcze okolo 50 niebieskich bo tyle mam w domu i zobaczymy co bedzie sie dzialo. Ledy Kosztowaly mnie na allegro okolo 50 zl.
Mirashpl Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 z ta plama dalem przyklad ze nawet z 10 metrow ladnie swieca panele.. a tak wogole to widzialem na fotkach jak ludzie mieli takie panele na sufitach a na podlodze byly roslinki i to roslo...
lgorek Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 rozne rzeczy na to wplywaja, moze lampy sa za nisko, za wysoka temperatura, za niska temperatura, zle ph, itd. Napisz jakie warunki panowaly w ostatnim czasie.
Mirashpl Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 A wiec ph mialem 6 ale juz zrobilem na 7 . temperatura stala 26 stopni wieczorem okolo miedzy godzinami 17-20 jest 28 w nocy jest od 17 do 20.podlewane byly wspomagaczem root i flora bloom (1 raz flora)panele mam 4 cm nad kochankami i jeden panel na tylnej scianie do tego 2 swietlowki energeoszczedne 41W dajace 3600lum... wszystkie oswietlenia sa w granicy od 4 cm... dodam ze predzej mialem tylko 2 roslinki w mniejszych doniczkach teraz dodalem koeljne 2 juz mam 4 w 7,5 litrowych doniczkach czyli zajmuja mi prawie cala powiesznie boxa.czy to moze byc za ostre swiatlo niebieskie ze spowalnia rosniecie..?? a ze rosna liscie (liscie ida naprawde ladnie w tych 2 starszych roslinkach ktore byly na poczatku same)bym prosil o mala pomoc...predzej jak byly tylko 2 roslinki to mialy naprawde duzo miejsca... bo od panli byly odstawione bardziej niz teraz... czy to wynik przesadzenia... czy za silnego niebieskiego swiatla..??i nie wiem czy dolozyc cos swiatla czy to wina czegos innego..??myslem zeby dodac to 45w Blue Spectrum 6400k CFL grow light lamp bulb ES E27 E27 Screw Cap Type Fitting 6400k Daylight Blue Colour Temperature image Specification: 45W (225W equivalent) Continuous Light Bulb 6400K Ultra Bright Daylight Blue for Vegetation 10'000 Hours Long Life E27 Socket, suitable for any E27 light holder 220-240V Weight: 0.3Kg Protected by Styrofoam Packaging Dimensions: Length = 205mm Diameter = 84mm In order to grow plants indoors a grow bulb is essential. No aspiring indoor gardener can begin without the appropriate grow lamp. All of our lamps are CE and ROHS certified to ensure the highest quality and give you the best chance of a bumper yield. Available in blue spectrum (6400k) for the propogation and vegetative growth phase and red spectrum (2700k) for the flowering phase. SAVE 50% ON POSTAGE OF EACH ADDITIONAL BULB PURCHASED TOTAL POSTAGE FEE CAPPED TO MAXIMUM OF Ł10 SO BUY AS MANY BULBS FROM MY WHOLE RANGE AS YOU LIKE - AND PAY JUST Ł10 P&P 2700K 5500K 6400K 20W - - BC / ES 30W - - BC / ES 45W BC / ES - BC / ES 65W BC / ES - BC / ES 85W BC / ES - BC / ES 105W BC / ES ES BC / ES 250W E40 - E40 Massive Electricity bill savings! Type 45W CFL Green Lamp 225W Incandescent Output (Watts) 45W 225W Luminous Flux (Lumens) 3000 3000 Bulb life (hours) 10000 1000 Cost to run (per 1000 hours at 10p/kwh) Ł4.50 Ł22.50 Cost to run for 10,000 hour green lamp life Ł45.00 Ł225.00 (+ 9 replacement bulbs) Carbon emission over 10,000 hour life 22.5Kg 112.5kg Savings over lamp life compared to incandescent Ł180 co wy na to..??czy to o cos innego chodzi ze nie ida w gore??
lgorek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 wg mnie masz za nisko panel z ledami 4 cm to za nisko roslina wg mnie dostaje szoku z ilosci dostarczanego swiatla, ponies panel na wysokosc 10-15 cm i wtedy zobacz. Temperatura OK Jak mozesz zapodaj najnowsze fotki.
Recommended Posts