joseph Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Witam!Planuje outdoor odmanki diesel ryder i mam pytanko.Otóż nie beda pierwsze dni w boxe tylko na parapecie i chce sie spytac ile moga byc na tym parapecie i w jakich doniczkach(ile litrowych).Bo jak beda za dlugo na parapecie lub w zamalych doniczkach to karly znjich beda i nie chce czegos popsuc
cheton Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 joseph, jak beda za dlugo na parapecie, to nie zrobia sie z nich karly, tylko sie powyciagaja.Potrzymaj je tam kilka dni, moga byc nawet kubki plastikowe, a potem wysadz na spota.
joseph Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 To jak wyjdą z ziemi tydzien potrzymam w kubeczkach na parapecie i na spota czy za krotko?
kometa Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 jak chcesz możesz tydzień je tam mieć lub nawet dwa byle były dobrze naświetlane przez słonce
joseph Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 a chcialem sie jeszce spytac jak bede przewozil je na spota a bedzie to trwalo niecala godzine, a sadzonki beda schowane i nie bedzie dochodzilo swiatlo moga sie zepsuc? ,ochronie je dam na sadzonke w kubku drugi kubek:)oby sie nie podusily
kometa Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 nic się nim niestanie jak im porobisz dziury na powietrze i idpowiednio zabazpieczysz je podczas transportu.
joseph Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Chciałem się spytać jeszce o kiełkowanie a mianowicie znalazłem na forum jeden ze sposobów dość łatwy-"Pierwszy wariant to najzwyczajniejsze wrzucenie nasionek do szklanki z wodą na 12-24 h (powinno stać w ciemnym miejscu) a następnie tak “odleżałe” nasionka powinny być umieszczone w ziemi na zewnątrz na głębokości ok. 1cm" Czyli wrzucić je na 12 h i to w zupełności starczy i do ziemi? Bo napewno nie bede sie bawil ani w precrusching ani z wata mam zle doswaidzcenia z tym
kometa Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 możesz odrazu w ziemie po zamoczeniu w wodzie tak jak napisałeś lub w kubki i na parapet
Medicaluser Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 1.musisz susz wysuszyc bo ci zgnije a co ma wspólnego suszenie z tymi srodkami gibrescol/ripen ?nie wiem :] 2.wystaczą zarówki energooszczędne ile jest ich potrzebne zależy od towojego boxa 3.Z nasion feminizowanych nie opłaca sie pozyskiwanie nasion ponieważ hermy mogą ci znich wyrosnąc choc nigdy nie sprawdzałem
Recommended Posts