Gilbert Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Co lepiej kupić: Nasiona F1 ale jakieś nawozy z ogrodniczego czy Nasiona F2 ale z nawozami Canna
sweet_sensi Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Gilbert napisał(a): Co lepiej kupić: Nasiona F1 ale jakieś nawozy z ogrodniczego czy Nasiona F2 ale z nawozami Canna Mozesz kupic f1 i zrobic nasionka f2 . A f2 to tez dobre nasionka i taniej Ci wyjdzie niz f1
Gilbert Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Czyli różnica między F1 a F2 jest najczęściej mała i mało widoczna? Skoro tak to kupie nasiona F2 i do tego te lepsze nawozy. Mam jeszcze jedno pytanie, nie mam możliwości podchowania sadzonek w boxie ani na parapecie dlatego chyba będę wsadzał prosto wykiełkowane nasiona na spota gdzieś pod koniec kwietnia. Niektórzy chyba biorą pięciolitrowe butelki, odcinają im spód i przykrywają nią nasionko. Niby to ma być mini szklarnia czyli po to chyba żeby było im cieplej a przecież mają otwory żeby roślinki miały powietrze. Czy to naprawdę pomaga i zwiększa temperaturę? Czy może można zrobić tak że na noc zakręcać butelkę żeby ciepłe powietrze tam zostało i jak najwcześniej rano odkręcić. Chyba małej roślince wystarczyć będzie powietrza do rana z takiej pięciolitrowej butelki.
joseph Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 ja bym sie też podpiął pod pytanie gilberta co do f1 i f2 a do tego chciałbym wiedziec czy jest duza roznica miedzy f2 a f3 chodzi mi czy duzo mniejszy plon jest z f3 i slabszy?
sweet_sensi Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Gilbert napisał(a): Czy może można zrobić tak że na noc zakręcać butelkę żeby ciepłe powietrze tam zostało i jak najwcześniej rano odkręcić. Chyba małej roślince wystarczyć będzie powietrza do rana z takiej pięciolitrowej butelki. Rozwiń Udusisz je ! :x - musi dochodzic swierze powietrze ! To nie ma sie kisic jak ogórki w beczce !
Gilbert Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 To po co robić te butelki skoro są one cały czas otwarte czyli i tak temperatura jest taka jak powietrza. Czy może te butelki są robione żeby wiatr ani deszcz nie uszkodził małej roślinki?
joseph Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 duza roznica jest miedzy f2 a f3 ? chodzi mi o to czy duzo mniejszy plon jest z f3 i slabsze zioło w mocy?
Karo_ Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Mam pytanko,jak myslicie gdybym np kupil i posadzi 6DR jak sadzicie ile moze wyrosnac z tego kobitek??wyrosnie chociaz 2 ? ;]
RaverBaby Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 Może być nawet 6 jak będziesz miał szczęście... Nikt Ci nie powie ile panienek będziesz miał z nasion regular....
Dee-Jay Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 A ja mam pytanie.Załóżmy że wykiełkowałęm nasionko.Co zrobić potem?Czy jak go wsadzam do spota to mam go włożyć i całe zasypać czy roslinka ma wystawać na powierzchnie?
Recommended Posts