Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Mam takie pytanko ,kupilem sobie temat,znalazlem w srodku nasionka i jedno wsadzilem na wate i mi wykielkowalo(zalaczam zdjecie kielka) i oto moje pytanie ,czy z tego nasionka moze cos fajnego wyrosnac??

• Replies 2 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Mało mamy to na forum wróżek :) Jak wykiełkowało to dobrze. Ja jednak nie chcąc nic zapeszać nie spodziewałbym się rewelacji.

Ps. W czym masz zamiar trzymać małą roślinkę? Bo chyba nie wykiełkowałeś jej, żeby w grudniu na parapecie postawić, co?

Opublikowano

Witam,

Chce podlaczyc wentylator jako jedyny sposob chlodzenia boxa box ma wymiar 60/60/140 lampa hps 250W wmontowany w cooltube uzyc chce systemu wentylator,rura,ct,rura,filtr weglowy i chcialbym sie dowiedziec czy taki wentylator styknie?

wentylator_tt_100_mm_max_187_m3_h_fvat_tanio

z gory dzieki za odpowiedz :) pozdro!

Opublikowano

no wiec wykorzystujac to ze temat jest przeznaczony na madre i glupie pytania zadam glupie...o co wlasciwie chodzi z tym boxem czy jezeli posadze w donicy bez boxa to stanie sie cos zlego:)? licze na wyrozumialosc...

Opublikowano

Drogi osiem88 jeżeli jeszcze tego nie wiesz to box stwarza odpowiednie warunki to rozwoju roślin.
Więc jeśli posadzisz i postawisz na parapecie to nie dość, że zmarnujesz pestki to w dodatku gó**o Ci wyrośnie.
Pozdrawiam

Opublikowano

Witam mam takie pytanie

Żarówka OSRAM Plantastar 250w za 100pln VS Żarówka HPS 250w za 25pln

Ta pierwsza jest typowo dla roślin druga chyba taka sama jak w latarniach magazynach itp teraz moje pytanie czy pod taką żarówką za 25pln będzie wszystko śmigało jak się należy... ?

Opublikowano

ludzie poradźcie co robić... mam roślinki w doniczkach 10l posadzone od razu z nasionka (bez sadzenia w mniejszych doniczkach).. są tam od około 2 dni i rosną prawidłowo - po posadzeniu podlałem każdą szklanką wody.

Problem mam z ziemią gdyż jest ona mało spulchniona i schnie bardzo wolno (tak mi się przynajmniej wydaje) - po przygotowaniu mieszanki i zlaniu wodą stały sobie doniczki dłuższy czas i nawet po kilku dniach (tygodniu) po włożeniu palca do ziemi czuło się tą wilgoć.

I teraz nie wiem... roślinki jak już powiedziałem rosną prawidłowo, są małe a ziemia wydaje się być już dość sucha (wierzchnia warstwa jest fest wysuszona przez lampę ale głębiej czuć wilgoć). Czytałem, że małe trzeba podlewać małą ilością wody a z drugiej strony, że większe doniczki trzeba raz a dobrze.... Ile mam podlać? Obawiam się o to podlanie bardzo gdyż poprzednia moja uprawa umarła z różnych powodów między innymi chyba ze zbyt mocnego podlania.

Pozdrawiam i liczę na pomoc

Opublikowano

gonzo09 Na sam początek lej mało nie da się wytłumaczyć ile ma być polane po doniczkach, ja zawsze patrzyłem na 1cm warstwe na powierzchni- jak byla sucha to lałem mniejszej mało, większej dużo- chyba logiczne nie? Ale pamiętaj zawsze lepiej nalać jest mniej i później dolać, niż przelać i później żałować :D

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Wpisy na blogu

• Nowe posty

• Hmmm. Trochę słabo wyglądają. Może od lampy mają za ciepło, chociaż mało prawdopodobne. Bardziej jakby im coś z ziemią nie pasowało albo ph wody. Ale jak ziemia firmowa, to bardziej w ph bym celował. Ewentualnie jakieś słabe nasiona. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Ja mam teraz jedną w starej używanej ziemi i też słabo idzie. Nie chciało mi się ziemi nowej kupować, bo poprzednio w atarej ziemi poszło calkiem ok. Ale widzę, ze jednak trzeba będzie zamówić mały worek jakiegoś biobizza albo plagrona. Zobaczymy jak dalej będą rosły. Może wystrzelą jeszcze.
    • Dziękuję za zainteresowanie przy 100w ze sterownikiem na lampie tylko sterownik dawał ciepło (był gorący) ale w boxie w miarę ok a tu jest osobno sterownik i przy 60% z 250w diody tak już grzeją że szkoda słów.. wiec trochę nabrałem wątpliwości co do lampy 🤣  Co do podlewania to raczej jest ok na razie dostają wody mniej ale częściej (co drugi dzień jak robi się sucho)  a przy świetle 18 na 6  lampa świeci do 20 i włączam od 2 wtedy leżą prawie na ziemi jak jest ciemno i potem do 3 godzin po włączeniu światła zajmuje aby  się podniosły i do gaszenia jest ok tylko pestka od Kannabis zachowuje się normalnie coś tam lekko bez światła przyklapnie.. Glony może ziemia bo nie wiem skąd się wzięły światło i nie wiadomo co ale wystartowały ładnie 🙂  Jeszcze raz dziękuję.. Mogę dodać że w poprzedniej lampie diody samsung a tu też samsung i osram 
    • Wyglądają nieźle. Niech se rosną. 250W nawet z leda potrafi podnieść temperaturę. Przy hps bylo by gorzej. W nocy mogą byc oklapłe. No chyba, że przelane albo przesuszone. Ja jak podlewałem w plastikowych doniczkach, to lałem 1/10 pojemności donicy. Czyli np. 0.7 litra płynu na 7l donicę. Po podlaniu tak na czuja sprawdzałem jej wagę i potem po kilku dniach jak poczułem, że jest wyraźnie lżejsza to znowu podlewałem.  Spektrum raczej ciężko bez profesjonalnego miernika. Są apki na telefon, ale każda co innego pokazuje pewnie. Ostatnio sprawdzałem temperaturę barwową ledów to mi o 3000k zawyżało 😕
    • no juz 23 dzien od kad nasionka poszly do wody.. sytuacja chyba uratowana z tym zielonym osadem.. wygooglowalem ze to najprawdopodobniej glony a najlepiej potraktowac je swiatlem wiec rozkrecilem lampe na ful i pare dni bez wody.. chyba problem znikl 🙂 zapodalem juz nawozy caly starter pack od biobizz poza kwitnieniem wiec teraz foty 🙂 all: DP Euforia: Kannabia Dosidos ( gratis najlepiej sie chowa ) RQS Green Gelato: RQS Mimosa ( co sie okazalo genetyczny zjeb od RQS ale powoli ratuje sie ) :   a tu fotta bez swiatla jednej roslinki i wiem ze one lubia swiatlo ale bez lampy prawie wszystkie czego foto nie oddaje leza prawie na ziemi to normalne qby az tak byly zmarmowane ? jak wlanczam lampe to jest ok?   watomierz jeszcze niestety nie doszedl bo cos nie tak z adresem bylo i wrocilo do amazon wiec w przyszlym tygodniu sprawdze ta lampe.. a odpowiednie spektrum da rady sprawdzic? i w koncu to led a daje ciepla tyle ciepla ze trzeba namiot otwierac nie wiem jak to bedzie latem 🤣
    • Także aktualizacja mała. Chyba coś się zaczeło dziać po laniu nawozem daje po jednej nakrętce każdego z tego zestawu na 5 Litrów baniaczek. I ten baniaczek daje co 2-3 dni wszystkie 4 donice 15 L. Tego świerzaka bez liści też już tym podlałem mam nadzieje, że źle nie zrobiłem. Dajcie znać co o tym myślicie. Lampa dalej 50-60 CM od ziemi i 75% mocy. 1. Następca niewypału wyskoczył z ziemi. 2. Tak wygląda teraz ta z uszkodzonym listkiem: 3. Tak wygląda opuźniona lecz zdrowa: 4. A tak sprawuje się faworyt najmocniejsza w mojej opini: Warunki też się już ociepliły na dniach nie patrz na godzinę.
  • Gallery Statistics

• Images
      64,2 tys.
    • Comments
      1,3 tys.
    • Albums
      1,9 tys.

Latest Image
    Przez dominikk26,
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+