Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Ładne jak na 14 dni. Można by im juz dać trio z AN. Ewentualnie jeszcze raz ukorzeniacz z większą ilością wody. Tak 0.7-1 litr na doniczkę a potem AN grow, micro, bloom

Edytowane przez Rysiu
Opublikowano

Właśnie dałem im jeszcze raz ukorzeniacz. Myślę, że już wystarczy. Teraz wlasnie myślałem dać im troche papu. Myślisz, że już wszystkie dać czy narazie tylko micro i grow ? 

Opublikowano

Siemanko. 

Zamykamy 3 tygodnie. Rosliny zaczęły kwitnąć. Tym razem puscimy je wolno. Bede tylko troche przycinac troche duze wiatraki.

20231006_202309.thumb.jpg.899a2eec136f7d7317e469427613f891.jpg

20231006_202316.thumb.jpg.52b1841228484785cdab466afbcb268d.jpg

20231006_202421.thumb.jpg.8c2e38706c89c1c4372c516b805416ac.jpg

Dostaly juz jedno karmienie. Temp 27-22°C i wilgotność 50-60%. Jedna Amnezja nie wiem czemu jakas niska jest, miejmy nadzieje, ze odbije keszcze. Pozdrawiam 🙂

• Upvote 1
Opublikowano

No właśnie na 3 widac, ze fajnie sie zaczynają wyciagac tylko jedna Amnesia niska. Chociaż pieter maja tyle samo. Moze ją wyciagnie. Za 2 tygodnie juz lampa pojdzie na 220Watt. Ostatnie 2 tygodnie nam Max.

Opublikowano

Ja robię inaczej. Przynajmniej w ostatnich growach tak kombinowałem.Na poczatku jakieś 60-80%. Zwiększam na fazie wzrostu stipniowi do 4 tygodnia. 4 do 6 lub 7 tygodnia max światło i potem co tydzień zmniejszam trochę. Taka symulacja jakby wiosna-lato-jesień. I tak samo kombinowałem z godzinami świecenia przy automatach. 15/16/17/18/18/18/17/16/15/14/13/12. Miałem wrażenie, że daje to dobry efekt. Szczególnie skracanie czasu i mocy naświetlania jakby przyspieszało kwitnienie. Kiedyś tak nie robiłem. A ostatnio to mam wrażenie, że przez takie zabiegi szybciej dochodziły. Przez co też źle rozplanowywałem nawożenie. Rośliny były juz gotowe a ja jeszcze flusha nie miałem zaczętego. Polecam spróbować.

Opublikowano

Cześć zauważyłem że jesteście aktywni w tym temacie ja z prostym pytaniem zamówiłem sobie lampki dzisiaj dwie pestki wyrosły z gleby się pokazały i mam outdoor pack 3 nawozów od biobizz ziemia też biobizz wleciała i zasadnicze pytanie jak przełączać lampy ile godzin włączone ile wyłączone mają być i co to jest weg ? Czaje ze to jakaś faza rozwoju ale na czym polega ? Jak możecie polecić co by jeszcze się przydało do udanej uprawy to super by było 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.10.2023 o 05:42, DrakeShake napisał(a):

Cześć zauważyłem że jesteście aktywni w tym temacie ja z prostym pytaniem zamówiłem sobie lampki dzisiaj dwie pestki wyrosły z gleby się pokazały i mam outdoor pack 3 nawozów od biobizz ziemia też biobizz wleciała i zasadnicze pytanie jak przełączać lampy ile godzin włączone ile wyłączone mają być i co to jest weg ? Czaje ze to jakaś faza rozwoju ale na czym polega ? Jak możecie polecić co by jeszcze się przydało do udanej uprawy to super by było 

Chłopie to nie ten dział, to pierwsze. Drugie, Ty nawet podstawowej wiedzy nie masz a zaczynasz uprawę. Wiedzy która jest ogólnie dostępna na każdym forum. No to są podstawy podstaw. Zero wysiłku z twojej strony.  Poczytaj trochę. Poczytaj o tych podstawowych rzeczach jak faza wegetacyjna, lub czas naświetlania. 

Edytowane przez Rysiu