Dzień 59:
Obciąłem wszystkie nitki żeby im ulżyć. Uniosły się do góry i trochę więcej miejsca się zrobiło ale za to są bliżej lampy. Jeszcze nie tragedia.
Kiedy one przestaną rosnąć?
Lampę jestem w stanie podnieść jeszcze max 3cm.
Co z tymi liśćmi? Odnośnie obcinania. Uginam w dół ile mogę ale nie da się zrobić tak żeby jakiś szczyt nie był zasloniony. Nie wiem czy lepiej uciąć czy żeby zasłaniało
Szczerze to pestki brałem zawsze od tego samego producenta, holenderski skun, zawsze tak wyglądały 😅. W sumie raz miałem od barneys farm ale wtedy wyszło strasznie male. W domu rosły krzaczasto a na zewnątrz poszły w górę (chyba normalne).
Generalnie znalazłem znowu albo welnowce albo mączniki 😐. Zostawiłem jeszcze Grapefruit ale jutro już koniecznie kosa, mam nadzieję że nie przlezą na Jacka i Blueberry Berry, chociaż widziałem uszkodzenia na liściach.. W sumie zrobię update za sekund parę ( z góry przepraszam za podwójne posty😁)
No to poczekam jeszcze tydzień i zobacze czy te z dołu nie przystopują za bardzo. Wtedy podejmiemy decyzję czy interweniować czy nie.
Jak myślicie ile zostało czasu 4 tygodnie? Żebym wiedział kiedy zmienić BIGBUD na OVERDRIVE.
Recommended Posts