AligatorOzi Opublikowano 19 Października 2022 Opublikowano 19 Października 2022 Nazwa nasion i producenta: Sour Orange Diesel (Lady Sativa Genetics) x Breeding Auto OD1) X Triangle F1 Rodzaj i moc lamp: Spider Farmer 1000 Fotoperiod (czas świecenia):20/4, 18/6 Namiot uprawowy / growbox, wymiary: BudBox 75x75x160 Rodzaj podłoża i wielkość donic: Biobizz light mix- Weg, BatMix - Bloom. Nawozy: Plagron alga Bloom, Green Sensation. Xtreme Gardening Mykos wp, CalCarb. Biobizz grow, calmag w razie potrzeby. Wentylacja, przepustowość (m3/h): RVK sileo 125E + 2wiatraczki mieszające Siemanko! Aligator powraca 😄 miałem nie robić już grow w tym roku ale mephisto zrobił rzut jednej z ulubionych odmian, sour diesel :3 ostatnia przygodna z ta odmiana dała największe boby i przepiękny zapach benzyny z jagodami :3 niestety tworzą tylko autosy ale mam nadzieje ze mimo tego uda mi się robić dużego krzaka, marzy mi się 20l donica… Pestki trafiły w nocy do wody, poczekamy aż się utopia, jeśli będą szybkie i dadza ładne ogonki to wsadzę je odrazu do ziemi, jeśli nie- poleca na wacik +dzień. zdecydowałem się ze gratisy zostawię jeśli nic z tych nie wyjdzie. 5 pestek w wodzie, później trafia do kubeczków z Light mix + Mykos. zaleznie od tego jak będą wyglądały zdecyduje się na 4x8l lub 3x14l. Po wystąpieniu 2/3 pięter lub oceny zdrowotnej poleca do większej donicy na weg albo batmix na ostatni tyg Wega i przejście na Bloom. W planach 30 dni Wega i 2,5Miesiaca Bloom. Lst lub jak zdrowe to toping, Choć co jak co z auto może wyjść co innego 😄 poczekamy zobaczymy 😄 3 Cytuj
AligatorOzi Opublikowano 21 Października 2022 Autor Opublikowano 21 Października 2022 (edytowane) znalazlem trochę czasu wiec poszły do ziemi 😄 dzien -3 Tajemnice Aligatora: •wsadź nasiona do wody •poczekaj aż opadną na dno •przygotuj ziemie: Biobizz Light mix + Mykos + CalCarb + Startex •wsyp do kubeczków • zrób dziurki, wrzuć pestki •przygotuj wode: przelej przez dzbanek, daj krople Neutralise, zmień pH na 6.01 •zasyp pestki ziemia, podlej 15ml (zgubiłem psikacz) • zakryj folia porób dziurki (wilgoć) • włóż do szafki( za mało czasu na złożenie boxa) •przypomnij sobie jutro na wolnym by złożyć boxa i włożyć kubeczki 20/4 światło. done ps. Zrobiłem w misce mieszankę ziemi, bo ostatnio robiąc osobno myśle ze jedna z nich dostała za dużo i słabo urosła. Wsadzone dopiero pestki nie potrzebują na start odrazu swiatla póki w ziemi wiec dzień mogą poleżeć w szafie. Neutralise ponieważ zapominam odstawić a woda z kranu lipa straszna. Filter w dzbanku i kropla tego i woda gotowa. 2 grow tak leciałem- działa. mieszanka ziemi z dodatkami w ilości jednej nabieraczki z woreczka. Coś Ala duża łyżka stołowa+ troszkę. Sama woda aż do przesadzenia. Edytowane 21 Października 2022 przez AligatorOzi 3 Cytuj
carlos278 Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 Ile oczekujesz/spodziewasz gramów z jednego kwiata ? Ja kupowałem drogie pestki i niby z jednego kwiata od 100-50 g, uważam że jak z jednego będzie 25g to będzie sukces 😁 Cytuj
AligatorOzi Opublikowano 21 Października 2022 Autor Opublikowano 21 Października 2022 @carlos278ile oczekujesz snu dziennie? A ile naprawdę śpisz?;D niestety przyszłości nie rozumiem jeszcze:D A było napisane tam jeszcze w jakich donicach sadzili ze wyszło 100g? Dużo współczynników niewiadomych drozsze pestki nie oznacza lepszych plonów. jedzac kolacje w drogiej restauracji dla niektórych może smakować jak typowy obiad, inni wyczują wykwintne składniki z których to powstało 😄 Dobra genetyka to coś czego powinieneś szukać 1 Cytuj
AligatorOzi Opublikowano 22 Października 2022 Autor Opublikowano 22 Października 2022 Temp 25 wilgoc 68 1 1 Cytuj
Rysiu Opublikowano 23 Października 2022 Opublikowano 23 Października 2022 Mówisz taki dobry ten s.o.d.k.? 🙂 Przy 5 w tym namiocie i z tą lampą będzie ładny las 🙂 Co to za proszki stosujesz do ziemi? 1 Cytuj
AligatorOzi Opublikowano 24 Października 2022 Autor Opublikowano 24 Października 2022 @RysiuSour diesel dał mi ostatnio najwieksze i bardzo przyjemne boby wiec dlaczego by nie 😄 ale brakowało mi jakiegoś crossa bo sam diesel taki zbyt sativa. Zobaczymy co z tego wyjdzie. beda 4 chyba ze bardzo się spodobają wszysktie, narazie zobaczymy ile wyjdzie z ziemi jak narazie widzę 2. mykos na korzenie, cal bo ostatnio miałem problemy z tym ale po tym preparacie idzie bezproblemowo, i startex delikatnie bo light mix ma mało w sobie. teraz sama woda dzieki temu aż do przesadzenia. 1 Cytuj
AligatorOzi Opublikowano 25 Października 2022 Autor Opublikowano 25 Października 2022 Siemanko! byl dzień -3 ( dzień się spoźniłem bo czekałem na 5ta) wiec… 5ta nie wyszła z ziemi, sprawdziłem lipa, zdecydowałem ze zostawimy na razie 4. Dzień 1. Wyszły z ziemi zaczynaja życie 😄 3 Cytuj
AligatorOzi Opublikowano 1 Listopada 2022 Autor Opublikowano 1 Listopada 2022 Siemanko witam w ostatnim dniu pierwszego tygodnia I zaczynamy 2gi 😄 sama woda, przypomniałem sobie ze dzbanek wyjada magnez wiec ze względu ze minęło 7 dni zapodałem ciupke Biobizz grow i calmag. Korzenie wychodza z dołu kubeczkowzaczynam myśleć o przeprowadzce w większe donice. Na dniach wstawie lepsze zdjęcie. 2 Cytuj
AligatorOzi Opublikowano 2 Listopada 2022 Autor Opublikowano 2 Listopada 2022 Nie wiem dlaczego zdjecia nie łapią swiatla. Czekam aż ziemia wyschnie i przeprowadzka. Jedna z 4 tylko coś marudzi ale później odżyje 😄 1 Cytuj
Recommended Posts