Wloczykij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Spoko, ale problemy są w ziemi, nie w świetle 😉 Chociaż wyglądają już ok 😊
Ralf Opublikowano 3 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2022 Po przesadzeniu przez ok tydzień dawałem im 1/2 standardowej dawki. Zauważyłem że to nie był dobry pomysł i dalem mocniejszą zupę. W końcu stwierdziłem, że to też będzie przegięcie, więc dodałem czystej wody żeby EC spadło do bezpiecznych wartości. Jak widać po koncowkach roślinki zdążyłem lekko przypalić. Lampa wydaje się za mocna, chyba wywołuje stres świetlny od początku ustawiona na 50% a od wczoraj na 25%. Mimo trudności roślinki przybierają każdego dnia. Dzięki za uwagę
Ralf Opublikowano 3 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2022 Z 2 strony, słabsze światło może doprowadzić do poparzeń od azotu wiec skoro mowicie ze juz dobrze wyglądają zostanę przy 50% mocy
AligatorOzi Opublikowano 3 Stycznia 2022 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Wyglądają o wiele lepiej. sadze ze to nie moc a wysokość od roślin chodzi prędzej. Ja nie zmieniam mocy zawsze Max tylko odległość inna
Zielone Opublikowano 4 Stycznia 2022 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Widać że zdrowieją, lampę trzymałbym na 50% na flo 75% w odległościach 40-30cm. Przydałby się lekki fryzjer. Pamiętaj od 3tyg. flo będą bardzo głodne. Pozdro. 1
Ralf Opublikowano 4 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2022 Poszła lekka defoliacja. Lampa 50% oddalona 50cm
Recommended Posts