Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)
Siemano 😄 
Witam w nowej odslonie 🙂 Ostatnio bylo 9 doniczek w boxie, a teraz bedzie 6 i jestem ciekaw czy bedzie to mialo duzy wplyw na finalny plon.
1 pestka prawdopodobnie pojdzie do namiotu 60x60x160 ale zeby nie zakladac nowego tematu to tu bede informowac jak to wyglada 🙂
Na wstepie mam pytanie.
Jaka odmiane z tych ktore kielkuja dalibyscie do malego namiotu? mam 1 doniczke 25l i chce rozprowadzic to na siatce 🙂

Oświetlenie: Mars Hydro TSW 2000 300 W
Fotoperiod:   18/6 i 12/12
Box: diamond room 100x100x200cm 
Podłoże: canna terra professional
Donice: 11l
Nawozy: canna terra vega, canna terra flores, canna boost, canna rhizotonic, canna pk 13-14
Wentylacja: filt weglowy can lite 100-125mm 300-330m3|wentylator extractor TT 125mm dual 220-280m3
Nasiona fem od pana pestki:
2szt.AMNESIA HAZE
2szt. WHITE WIDOW
1szt. GORILLA ZKITTLEZ
1szt. GORILLA GLUE

Pestki wrzucilem do wody.
Po 12h puknalem w kazda i poszly na dno. 
Po kolejnych 72h wrzucilem na reszniki papierowe i po kolejnych 12h (czyli w momencie pisania posta) 6 puscilo juz dlugie kielki ale jedna ma problem. Pestka sie otworzyla ale nie chce kielek wyjsc (2 zdjecie).
kolo 18:00 wrzucam wszystkie do ziemi 😄
Zapraszam do ogladania i komentowania 🙂

1.thumb.jpg.83206ebc722a4466c6022a98b5a1015f.jpg
2.thumb.jpg.6da7e03e1558a228d8c6c039027cf0f9.jpg
Edytowane przez AligatorOzi
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Najs zestaw od canny, sam chciałem je stestowac wiec jestem ciekaw co u cb wyjdzie, i gorylki, dużo ludzi ostatnio je sadzi i ładne wyniki się prezentują smakowe i ilościowe. 
jak się nie mylę to Amnesia haze to przeważa sativka? To ja możesz dać pod siatkę. Sativy idealnie się nadają ze względu ze duże rosną.

Opublikowano

Jezeli chodzi o nawozy to ten sam zestaw co ostatnio, teraz dodalem jeszcze rhizotonic :)

Pestki zostaly jeszcze z poprzedniego plus jakies gratisy.

Z jednej strony szkoda bo chcialem jakies truskawkowe smaki kupic albo moze gume ale najwyzej nastepnym razem ogarne cos fajnego:) 

W takim razie to poleci pod siatke :)

Opublikowano (edytowane)

Nie zwróciłem uwagi xd to twoje pierwsze nawozy? Jak oceniasz? Ja zdecydowałem się na Dutch pro i powiem ci ze nie są tak dobre. Teraz na biotabsach i idzie coś za łatwo 😄

Sprawdź która z twoich ma najwiecej % sativy bo mogę się mylić. 

Na next grow ja kupiłem sweat zz od rqs dla zapaszkow 😄 obecnie w boxie pachnie karmelem. Jestem ciekaw zapachu Skunk który teraz rośnie 😄

Edytowane przez AligatorOzi
A jak będziesz pod siatkę dawał to widziałem fajny myk ze zamiast pare toping to tylko raz i jedna łodyga na lewo, a 2ga na prawo jakby lst. I odrosty na boki. Ładnie to wyglądało. Nie zrób tylko tyle topów co ja :D około 10 to dużo hah
Opublikowano (edytowane)

Hehe spoko 😄 Tak pierwsze bo dopiero raz sadzilem i dlatego nie jestem w stanie nic powiedziec bo nie mam porownania. Wyszlo prawie pol kilo z metra2 wiec chyba dobre nawozy 😄

Po czym stwierdzasz ze Dutch pro nie sa takie dobre? trzeba wiecej lac zeby niedoborow nie bylo czy o co chodzi?

Haha najgorzej jak za latwo bo nie ma co robic xD

19 godzin temu, AligatorOzi napisał:

Sprawdź która z twoich ma najwiecej % sativy bo mogę się mylić. 

Miales racje, Amnesia ma dominacje sativy a reszta 50/50 albo dominacja indica :)

Na next grow ja kupiłem sweat zz od rqs dla zapaszkow 😄 obecnie w boxie pachnie karmelem. Jestem ciekaw zapachu Skunk który teraz rośnie 😄

Tez chcialem kupic cos fajnego i dlatego tez na forum polecales mi co kupic ale jak sie okazalo ze mam tyle pestek to niestety nie kupilem i licze ze te ktore mam tez beda super pachniec :)

A jak będziesz pod siatkę dawał to widziałem fajny myk ze zamiast pare toping to tylko raz i jedna łodyga na lewo, a 2ga na prawo jakby lst. I odrosty na boki. Ładnie to wyglądało. Nie zrób tylko tyle topów co ja 😄 około 10 to dużo hah

Ale to chodzi ci o siatke tam gdzie bedzie tylko jedna roska tak? bo tam gdzie bedzie reszta to sam nie wiem czy tez dac siatke czy moze jakies delikatne lst i puscic je wolno? 

taaa widzialem jak poleciales z odrostami hehe 😄 

gotowe.jpg

Chyba troche za dlugo je przetrzymalem na reczniku ale wlasnie polecialy do 0.5l. 

Dopoki nie wyjda to niech wygrzewaja sie na sloneczku 😄

Edytowane przez Miłośnik
zdjecie
Opublikowano

Wynik nie zawsze jest od nawozow, myśle ze dużo tu tez ma milosc i doświadczenie 😄 czasem wrodzony talent hah 

Przeprowadziłem chyba 3 grow na Dutch pro i przeważnie występowały braki fosforu, a multi total niewazne ile lalem zawsze przypalalo roske. 
Były dobre ze względu ze możesz kupić nawozy ich na twarda woda i sama zbija pH jak masz 8. W kranie. 

niby delikatne nawozy ale auto tez nie ogarnęło hah 

Nudy? Ja autopoty mam 😄 to wgl nie mam co robić 😄 jak zajrzę to jedyne co to wiatraki upchać hah.

no i cheese dominuje sativa to dziś złamałem by nie była większa od reszty 😄

no name potrafią miłe zaskoczyć :3

Ta siatkę ta jedna. Popatrz poszukaj znajdź sobie najlepsze metody. Albo wybieraj pokolei i probuj każdej innej metody z każdym next grow 😄

fajna metoda której nie używałem jeszcze to lolipoping 

• Like 2
Opublikowano

Dzień 6

I niestety 1 juz raczej nie wyjdzie wiec prawdopodobnie zrobie tak ze 5 dam do duzego namiotu i 1 do malego.  Dobry pomysl czy lepiej dokupic jeszcze pestke zeby w duzym bylo 6? myslalem o jakis super owocowym zapachu ale moze lepiej nie przesadzac i zostawic 5 sztuk zeby mialy wiecej miejsca plus siatka?

4 doniczki podlewam woda + rhizotonic i 3 doniczki sama woda

g.jpg

gh.jpg

• Like 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dzień 16

Siemanko mala aktualizacja i od razu prosba o lekką pomoc :)

Lampa leci na 50% czyli 150W i jest jakies 50cm nad szczytami.

Przez przypadek lekko je przesuszylem i po zrobieniu zdjecia od razu poleciala woda.

Na moje oko to wydaje mi sie ze problemem malo wyrazistego zielonego koloru jest to, ze sa juz 2 tygodnie w 0.5l doniczkach i wyjadly caly nawoz z ziemi wiec zaraz biore sie za przesadzanie do wiekszych. Wlac od razu canna terra vega czy jeszcze sie wstrzymac i niech pobieraja nawoz z nowej ziemi?

5 sztuk pojdzie od razu w docelowe 11l a  ta ktora pojdzie do osobnego namiotu pojdzie do 6l pozniej 16l i docelowo w 25l. Co 5-7 dni przesadzanie.

Dobry pomysl? Jakies rady? Dobra rada? :)

PS. Lewa podstawka leci woda + rhizotonic a prawa sama woda

f.jpg

d.jpg

Edytowane przez Miłośnik
PS.
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+