Virandell Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 4 minutes ago, Buddah Grow said: zobaczysz ze im dluzej bedziesz w tym hobby tym mniej roslin na m2 bedziesz chcial. mialem 4,3,2, i teraz w 0,36 to tylko jedna ktora zyje jak król Tez sie zastanawialem nad 1 tyle ze dwa + sa z wieksza iloscia krotszy weg I rozne odmiany mozesz miec to akurat sie tyczy takiego metrazu ale kiedys napewno sprobuje 1 plant + scrog ^^
ichikaru Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 9 minut temu, Buddah Grow napisał: zobaczysz ze im dluzej bedziesz w tym hobby tym mniej roslin na m2 bedziesz chcial. mialem 4,3,2, i teraz w 0,36 to tylko jedna ktora zyje jak król Potwierdzam, ja na początku hodowałem ambitnie 3 na 40x40 potem zasadziłem jedną i teraz wiem, że na spokojnie zmieszczę 2. Wszystko nauczysz się oceniać samemu z czasem.
HanYs Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) @Buddah Grow Jesli chcesz zobaczyc jak wyszly 4 krzaki w tym boxie to mozesz zajrzec do mojego poprzedniego growloga - tak, z pewnoscia bylo bardzo ciasno aczkolwiek spokojnie sie da. Uprawiam dla siebie nie komercyjnie wiec bardziej interesuje mnie roznorodnosc hodowanych odmian niz ilosc z krzaka stad taki a nie inny sposob uprawy. Nie neguje, ze mniejsza ilosc krzakow byla by wydajniejsza i bardziej oplacalna, kazdy jednak ma inne priorytety. Chetnie jednak poznam wasza opinie na temat tego ile zrobic teraz glownych szczytow na kazdej roslinie. Myslalem o 8 poprzez najpierw FIM aby utworzyc 4 a pozniej na kazdym jeszcze topping. Jak myslicie? Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez HanYs
Pomidorek Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 15 minut temu, HanYs napisał: Chetnie jednak poznam wasza opinie na temat tego ile zrobic teraz glownych szczytow na kazdej roslinie. Myslalem o 8 poprzez najpierw FIM aby utworzyc 4 a pozniej na kazdym jeszcze topping. Jak myslicie? Jak dokładnie to pokażesz tutaj krok po kroku to chętnie zobaczę 😉
HanYs Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Pomidorek napisał: Jak dokładnie to pokażesz tutaj krok po kroku to chętnie zobaczę 😉 Pokazac i moge, ale traktowac trzeba by to raczej jako przestroga "Nie tak sie to robi" 😉 Jestem zwyczajnie ciekawy tych technik, palenia narazie mi nie brakuje, nie mam cisnienia wiec moge eksperymentowac. Tak wiec jakas rada? FIM > Topping ? Topping > FIM ? Topping > Topping > Topping ? FIM > FIM > FIM (zart, wyszlo by ladnych 64 "glownych" szczytow 😄) Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez HanYs
nerwus Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 W dniu 13.04.2020 o 14:21, ja72 napisał: Te doniczki torfowe to nie jest najlepszy pomysł. a niby dlaczego ??:) ja sam używam i nic złego sie nie dzieje z doniczkami jak i z dzieewczynami 🙂
StayLowKey Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 2 minuty temu, nerwus napisał: a niby dlaczego ??:) ja sam używam i nic złego sie nie dzieje z doniczkami jak i z dzieewczynami 🙂 Dlatego że czasami (bardzo często) te doniczki torfowe się nie rozkładają i korzenią ciężko jest się przebić przez nie.
nerwus Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, StayLowKey napisał: Dlatego że czasami (bardzo często) te doniczki torfowe się nie rozkładają i korzenią ciężko jest się przebić przez nie. hmm nie mam z tym problemów ... puki co bede je stosować i jezeli chodzi o torfowe doniczki to zamawiam sobie takie ktore sa bardzo cieniutko zbudowane i juz po paru podlaniach boki doniczki nie istnieja 🙂 Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez nerwus
HanYs Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Dzień 13 A wiec poszlo FIM na kazdej oprocz poki co Amnesia Haze ktora musi poczekac jeszcze 1-2 dni. Kazdy krzak ma po 3 poziomy, czwarty ktory sie pokazywal zostal przyciety. Na kazdym odroscie poleci pozniej topping. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 2
HanYs Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Dzień 21 Cholera wie co z tym FIM'em - rosliny rosna tak jak rosly, jedynie sa bardziej zbite, odleglosci miedzy kolejnymi pietrami sa mniejsze, wychodza kolejne nowe pietra, w tej chwili z kazdej wychodzi 5'te pietro. Od ciecia minelo 9 dni. W miedzyczasie zostaly jeszcze przesadzone do docelowych donic. Nie wiem czy czekac jeszcze na efekty czy walic topping? Nie moge znalezc w internetach za wiele szczegolowych informacji odnosnie FIM'u jak to konkretnie powinno wygladac, gdzie maja pojawic sie nowe, glowne szczyty? Czy wszystkie 4 (przykladowo) powinny wychodzic z tego samego pietra czy jak? Jedyne zdjecia jakie znajduje na necie to tuz po cieciu, ale nie moge znalezc np. w jednej z ostatnich faz zycia rosliny jak sa po FIM'ie uformowane wszystkie odnogi. Moze ciecie bylo ze dwa dni za wczesnie, odrost powinien byc nieco wiekszy? Ktos ma jakies rady?
Recommended Posts