Wallabee Opublikowano 23 Stycznia 2020 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Witam, przed przystąpieniem do jakichkolwiek prac z mj chciałbym się doinformować co i jak, oraz zasięgnąć wiedzy od ludzi bardziej obeznanych. Growbox: 30X45X140cm Cfl 125W 7600Lm (foto lampa) wentylacja jeszcze do zrobienia czerwone: wylot zielone:wlot (w planach mam użycie wentylatorów komputerowych i jednego wiatraka mieszającego) Ziemia: uniwersalna + biohumus (?) Cytuj
Wloczykij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Wlot gdzieś na dole, a wyloty najlepiej przy suficie. 1 Cytuj
xcslawko Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) hey ... nie baw sie w zadne ziemie uniwersalne i biohumusy .... kup ziemie lightmix i trypack bio bizz , tez to kiedys przerabialem ... mieszanie ziemi biohumusy florovity dolomity keramzyty ... szkoda czasu .... zainwestuj te 70 zł a 80% problmow bededziesz mial mniej ... takie moje zdanie... z fartem Edytowane 24 Stycznia 2020 przez xcslawko 1 Cytuj
Esned Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Dokup w aptece sól epson na niedobory magnezu jak by wystąpiły kosztuje to grosze a co do nawozów jak mówi @xcslawko biobizz i do tego około 50-60zl biobloombastic na flo i masz zestaw z którym powinieneś dać spokojnie radę 👍 Cytuj
maurycy Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Wlot gdzieś na dole wylot może być w suficie a lampę masz tam na sztywno przymocowana czy masz możliwość regulacji bo że zdjęcia nie widać najlepiej Cytuj
Wallabee Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 9 godzin temu, Esned napisał: Dokup w aptece sól epson na niedobory magnezu jak by wystąpiły kosztuje to grosze a co do nawozów jak mówi @xcslawko biobizz i do tego około 50-60zl biobloombastic na flo i masz zestaw z którym powinieneś dać spokojnie radę 👍 13 godzin temu, xcslawko napisał: hey ... nie baw sie w zadne ziemie uniwersalne i biohumusy .... kup ziemie lightmix i trypack bio bizz , tez to kiedys przerabialem ... mieszanie ziemi biohumusy florovity dolomity keramzyty ... szkoda czasu .... zainwestuj te 70 zł a 80% problmow bededziesz mial mniej ... takie moje zdanie... z fartem Jeżeli tak radzicie to w ten sposób uczynię, nie byłem jakoś przekonany do tych "polepszaczy". Jednak co dalej zagłębiam się w wątek to widzę że to chyba nic strasznego. Dzięki bardzo ! 1 Cytuj
Wallabee Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) 17 godzin temu, IntoSpace napisał: Wlot gdzieś na dole, a wyloty najlepiej przy suficie. 5 godzin temu, maurycy napisał: Wlot gdzieś na dole wylot może być w suficie a lampę masz tam na sztywno przymocowana czy masz możliwość regulacji bo że zdjęcia nie widać najlepiej Wlot umieszczę w w dolnej części szafy i tam też chyba schowam cała elektronikę, komputerek z czasomierzem i termometrem. Jak z czasem w auto, 16/8 czy lepiej 12/12? Lampa jest na śrubach, jeżeli potrzeba to mogę skęcic jakiś prosty wysięgnik. Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Wallabee Cytuj
Esned Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Pamiętaj cała elektronika co może się zalac gniazdka złącza niezabezpieczone do których może dostać się woda powinny być u góry lub poza boksem... zalejesz zwarcie albo wywali korki w dobrym przypadku albo pozar. I lampe lepiej z regulacja wysokości 👍 Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Esned 1 Cytuj
xcslawko Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 8 godzin temu, Wallabee napisał: Jeżeli tak radzicie to w ten sposób uczynię, nie byłem jakoś przekonany do tych "polepszaczy". Jednak co dalej zagłębiam się w wątek to widzę że to chyba nic strasznego. Dzięki bardzo ! to nie zadne mineralne poleprzacze... tylko 100 % naturalne nawozy ktore z powodzeniemn mozesz stosowac w bio uprawach roslin spozywczych - samo zdrowie przyjacielu 🙂👌 1 Cytuj
Recommended Posts