Judaista Opublikowano 25 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2018 45 dzień - 23 dzień 12/12 Ogólnie rośliny dostają z każdym podlaniem biohumus, ffj, fpj, labs i calphos w zalecanych dawkach. Dzisiaj poszła też herbatka z bananów. Problem jaki miałem z nie do końca określonym niedoborem już nie występuje. Do tej pory dawałem stosunkowo niewielkie dawki biohumusu i zaczęło wyciągać azot z liści, dlatego dziś poszła końska dawka, żeby trochę uzupełnić zapas w glebie. Wysokość wszystkich roślin, critical najbardziej się wyciągnął, miałem go łamać, ale mam jeszcze kilka cm zapasu do odbłyśnika i na razie odpuściłem. Zobaczę, może zwolni ze wzrostem i nie będę musiał wgl go łamać. Critical Daddy Domina W boxie pzdro 1
Pomidorek Opublikowano 25 Grudnia 2018 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Fajnie, głodne były... musisz więcej karmić ? ja bym tylko usunął te martwe liście 1
Judaista Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2018 Dzień 50 - 28 dzień 12/12 Ogólnie rośliny kwitną sobie. Poza wyciąganiem azotu problemów brak. Na następne grow na eko nawozach będę miał gotowy Fish Amino Acid, bo odgiąłem sobie trochę ścianę doniczki i obczaiłem korzenie, ziemia składa się praktycznie z nich w całości i biohumus średnio się nadaje do uzupełniania składników pokarmowych w takiej sytuacji. Do prawidłowego działania wermi, powinno być więcej medium, aby bakterie fosforowe i azotowe miały gdzie żyć i reagować z pokarmem albo z gleby albo dostarczanym z zewnątrz. Dla niektórych może to zabrzmieć jak bluźnierstwo, ale ja nie lubię kiedy korzenie przerastają tak, że praktycznie nie ma już medium w doniczce. Dzisiaj poszła kolejna dawka biohuma zrobiony pół na pół wermi i woda odstane i mieszane dwa dni plus herbatka z bananów, fpj, ffj i calphos. Plus jest taki, że dzisiaj jedna dżdżownica chciała spierdolić z doniczki więc wiem, że jeszcze żyją Odpowiednio od lewej Critical, Daddy, Domina O 25.12.2018 o 18:23, Pomidorek napisał: Fajnie, głodne były... musisz więcej karmić ? ja bym tylko usunął te martwe liście Usuwam, ale jak wyssie nie tylko azot, ale też resztę mikro i śladowych. 1 1
Judaista Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2019 57 dzień - 35 dzień 12/12 Kwitną sobie dalej haha mocno powysysało azot zanim zapodałem końską dawkę biohuma. Ogólnie jeśli chodzi o gospodarkę nawozami rośliny na tym etapie wyglądają podobnie do roślin z poprzedniego grow. Wykminienie cyklu nawożenia jednak nie jet takie proste w przypadku tego konkretnego sposobu uprawy. Ciekawostką jest, że pisałem ostatnio na fejsbuniu z prawdziwym guru natural farmingu z USA, człowiekiem który tak na prawdę zapoczątkował ten ruch w ameryce i przywiózł know-how z azji. Bazując na swoim wieloletnim doświadczeniu opracował dokładny cykl nawożenia dla roślin zarówno zielonych, kwitnących i owocujących. W najbliższym czasie ma opublikować wszystkie schematy dla zainteresowanych. Na pewno wiele mi to ułatwi Roślinki, ogólne foteczki, niestety w pieczarze w której stoją boxy zimą nie ma warunków na robienie zdjęć. Musze tam jakieś światło zamontować, bo jest jedno małe okienko tylko. pozdro 1
bortek Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Faktycznie powysysalo ale tak to eleganckie. 1
Dr Greenthumb Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 o jaki fajny gustowny growbox w tygryski a z ciekawości co to za postać ? masz coś na youtube ciekawego do obejrzenia o nim? rośliny to tak chyba na łapu capu jak na Ciebie, ani nie wytrenowane ani dobrze nakarmione, jest już 2019r, go big or go home. 1
Judaista Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2019 W dniu 7.01.2019 o 19:36, Dr Greenthumb napisał(a): a z ciekawości co to za postać ? masz coś na youtube ciekawego do obejrzenia o nim? rośliny to tak chyba na łapu capu jak na Ciebie, ani nie wytrenowane ani dobrze nakarmione, jest już 2019r, go big or go home. /admin - link wygasł/ No rośliny są na łapu capu, od początku jakieś problemy mi wychodzą w tym grow i już bodajże na pierwszej stronie tego growloga stwierdziłem że je odpuszczam i byle do harvestu Tematu będzie mało, mam nadzieje że dadzą po 40g chociaż. Nie zamierzam tego ciągnąć, ścinam je jak tylko będą gotowe i lecę z następnymi. W tym boxie następny grow będzie na kupnych nawozach, biotabsy albo bac, zobacz jeszcze w doniczkach 5 litrów. Z knf przenoszę się do 1x1, namiot już kupiłem zastanawiam się tylko jakie światło tam dać, ledy czy hps. Będę budował do niego "doniczke" na 250 litrów ziemi i polecę po hamerykańsku na prawdziwej living soil.
Dr Greenthumb Opublikowano 7 Stycznia 2019 Opublikowano 7 Stycznia 2019 a bierzesz też cmh też pod uwagę ? po hamerykańsku to bierz Gavita Pro 600.
Judaista Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2019 Godzinę temu, Dr Greenthumb napisał: a bierzesz też cmh też pod uwagę ? po hamerykańsku to bierz Gavita Pro 600. No gavita ma zajebisty performance, ale szczerze, to za ten hajs bym wolał sobie kolejnego boxa pod hpsem skompletować 1
Judaista Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2019 62 dzień - 40 dzień 12/12 Rośliny wy*****o z azotu do cna... Najlepiej trzyma się domina, ale jako że już finisz i jeszcze daje im max 3 tygodnie(może z małą górką dla criticala który kwitnie najwolniej) nie będę już pakował nie wiadomo jakich dawek azotu, tylko tyle żeby było do budowania topów. Ostatnią dużą dawkę biohuma dostaną za 2-3 dni wraz z herbatką z nasion(dostałem cynk, że dobrze jest zapodać roślinom enzymy 2-3 tygodnie przed harvestem i tak też zrobię). Wiem, że wielu z was, zwłaszcza młodszych growerów ten widok może szokować, ale spokojnie rośliny są absolutnie zdrowe i nic im nie dolega. Taka jest cena eksperymentów Dobra wiadomość jest taka, że dżdżownice żyją i są nieźle wypasione, ta ma jakieś 15 centymetrów. Była dzisiaj na powierzchni prawdopodobnie w poszukiwaniu jedzenia. Daddy Domina Critical Critical trochę zaczyna się przebarwiać, raczej nie od zimna Udało mi się zrobić w miarę dobre foto bez lampy, najwolniejszy critical I kilka zbliżeń, widać już conieco mleczaków. Moja pierwsza próba w 3d gif, szoda że galeria nie obsługuje gifów, bo oryginał jest w dużo większej rozdzielczości. pozdro 1 1
Recommended Posts