Dobry Człowiek Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Poprostu na weg wstaw pH w tym zakresie od 5.5 do 6 na flo od 6 do 6.5 kup ph down może być z GHE w proszku tanie i dobre kwasek do dupy ja osobiście nie polecam Jak ustawisz PH wody nie pizgaj odrazu pod planta odczekaj do następnego dnia i znów sprawdz jak ci ph spadnie poniżej 5 to po plancie korzenie padną Dlatego to bardzo ważne Edytowane 10 Lutego 2018 przez Dobry Człowiek
lolaszek Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Opublikowano 11 Lutego 2018 Wiem , 2 dni dostaly wode o ph jak podawal producent wody dosc wysokie 6,7 potem mialem miernik i odtad leje im wode o ustabilizowanym ph odstana kilkanascie godzin , tak jak dzisiaj dostaly wode ktora byla zmierzona wczoraj . Jutro planuje dac im przerwe w piciu ewentualnie oprysk , dzis odstawie im 5l na 24 godziny miedzyczasie wyreguluje na razie kwaskiem bo ph dojdziee pewnie po przyszlym tygodniu , dzieki za uwagi , domyslalem sie ze ph potrzebuje czasu w wodzie po zmianie do ustabilizowania ale raczej poniej 6 nie zszedlem nigdy . Nie mam za darmo ghe w uk odnosnie przesylki - mam dutch pro essensials vitalink droga canna organo i jakas inna growth technology i tyle.
lolaszek Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Opublikowano 12 Lutego 2018 Maly update z nudow. od jutra do pracy. Odstana woda o PH 5.7 gotowa do podlewki dostana po kieliszku 100 ml dzis przed noca i zobaczymy efekty Ananas I dzien 7 Goryl dzien 6 Ananas II dzien 4
lolaszek Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) Nie wiem czy jestem retard ale jak macie nawilzacz cool mist i napelniam go woda i podnosze zbiornik to w podstawie jest woda , czy na tej zasadzie to dziala ze ze zbiornika on oddaje wody do bazy i tam dziala czy cos zjebane jest ? Sorry ale nie mialem nigdy nawilzacza. EDIT : jestem retardem Edytowane 13 Lutego 2018 przez lolaszek
Dobry Człowiek Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 34 minuty temu, lolaszek napisał: Nie wiem czy jestem retard ale jak macie nawilzacz cool mist i napelniam go woda i podnosze zbiornik to w podstawie jest woda , czy na tej zasadzie to dziala ze ze zbiornika on oddaje wody do bazy i tam dziala czy cos zjebane jest ? Sorry ale nie mialem nigdy nawilzacza. google sie kłania troszkę wysiłku
lolaszek Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Witam, maly update . odleglosc od lampy 70CM pokretlo na lampie 50% (100% - 138W realnego ) temperatura dzien 23-24/ noc 19-20 wilgotnosc dzien 65-70% wilgotnosc noc 75-80% Wydaje mi sie ze przychamowaly wzrostem bo troche przelalem co widac po goryli, czekam az beda lekkie donice i zaczynam lac rzadzien a wiecej, 5 L juz stoi a pojutrze bede mial w koncu ph down od GHE oraz pk100 i filtr - nie dam im wody jeszcze z dzien na pewno. Jakies rady ? pozdro Ananas I dzien 10 Ananas II dzien 7 Goryl dzien 9 - z tym mam problem . A tak wyglada razem , pojutrze uzupelnie sprzet juz na cacy. Edytowane 15 Lutego 2018 przez lolaszek
lolaszek Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) Witam, update Fotki gratow ktore doszly od poprzednich zdjec , wnetrza oraz panien, ida troszke wolno ale to przez korzenie , jedna zmutowala i chyba poleci do wody jutro rhino ryder i albo beda dwie albo ta pojdzie wdo nieba Wentylator poki co jest na gorze boxa i wyciaga powietrze stojac na boxie niczym nie przymocowany , jak obnize lampe na flo to wejdzie do srodka , filtr nie podlaczony, temperatury byly niskie 21-23 stopni , wilgotnosc trzyma 65-70% , obnizylem lampe na 70 cm i ustawiona na 50% mocy bo jak wyzej to temperatura spada, wentylator malo nie wciagnal pokoju wiec dziala na 5% mocy ;O mam tube z wyciszeniem ale to bede kombinowac pozniej , ;p UPDATE : ROSLINY PRZEZ NOCY BARDZO ODBILY , MUTANT DALEJ BEZ LISCIA ALE ROSNIE , NAJWIEKSZY ANANAS LODYGA GRUBSZA DWUKROTNIE PRZEZ NOC. Wnetrze boxa Panny Ananas II 10 dni Zmutowany Aniol gorylla glue 12 dni Ananas I 13 dni Edytowane 19 Lutego 2018 przez lolaszek
lolaszek Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) Siema, Ananasy rosna niezle , numer II troche nizsza wiec wieksza siostra poszla na pudlo 12 cm wyzej a lampa do gory z tym ze nic sie nie wyciagla , moze 1 cm Zmienilem do pierwotnego ustawienia , goryl cos tam rosie , zostawiam go ale w boxie jest juz kielek rhino ryder - bda we 4 . Od przyszlego podlania zaczunam pelna dawke dla duzego ananasa i polowe dla reszty .Przed podlaniem bede robil LST na duzym ananasie . Ph pozywki 5.8-6.0 Ph gleby 6.3 temperatura dzien/noc 23-25 / 20-21 wilgotnosc dzien/noc 65-70%/50% donice 12L i 8L Mam nadzieje ze tym razem ktos cos napisze , pozdrawiam . Pineapple express dzien 18 Pineapple express dzien 15 Gorilla Glue (mutant) Calosc , karton juz wywalony bo i tak sie nie wyciagnely ale zawsze moze wrocic . Edytowane 23 Lutego 2018 przez lolaszek
Pasjonista Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) Ta ziemia nawozona juz wiec miesiac da rade na wodzie chociaz led petarda wiec obserwuj. Dobrze idzie A ta ziemia ma takie kawalki korku czy kokos. Przypomina mi Mills&Dna Soil with Cork edit @lolaszek za tydzien mozesz podsypac ziemi bo na tych dolnych odcinkach lodyg beda sie formowac korzenie Edytowane 23 Lutego 2018 przez Pasjonista
lolaszek Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Opublikowano 23 Lutego 2018 1 godzinę temu, Pasjonista napisał: Ta ziemia nawozona juz wiec miesiac da rade na wodzie chociaz led petarda wiec obserwuj. Dobrze idzie A ta ziemia ma takie kawalki korku czy kokos. Przypomina mi Mills&Dna Soil with Cork edit @lolaszek za tydzien mozesz podsypac ziemi bo na tych dolnych odcinkach lodyg beda sie formowac korzenie Siema, dziekuje za przywrocenie wiary w to forum, myslalem juz ze jest na mnie jakas zmowa "nie bedziemy pomagac lamusowi " Wiec, pasjonista - nawet dzis myslalem o tym zeby je podsypac , mam akurat troche ziemi w domu i przed kolejnym podlaniem (1-2 dni ) moge dosypac . Godzine temu najwiekszego planta podwiazalem sznurkiem od dolej lodygi do przewiazanego w okolo doniczki na dole sznurka i masz rosliny w druga strone sznurkiem - pozniej wrzuce fotke .Plant elastyczny i latwy w uformowaniu - reszta widocznie bedzie nizsza i tyle . Czekam az pojawi sie rhino i wszystkie bede trenowac jak najlepiej bede umial w celu oszczednosci miejsca. Lada dzien dostane shogun calmag i biocanna flora ale to i tak bedzie stalo w szafce . Co do swiatla to trzymam lampe 75-70cm od szczytu do soczewki (120 stopni) a potencjometr dziala na 45-55% w zaleznosci od temperatury ktora staram sie trzymac 25 stopni i wilgotnosc 65% . Pozdrawiam serdecznie i dziekuje , wstrzymuje sie z odzywkami .
Recommended Posts