lolaszek Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Oświetlenie : Panel Led Grow 150W CITIZEN clu058 3.500K z potencjometrem , faktyczny pobor mocy 138W Fotoperiod: 18-6 h Box: Dark Streeet 60x60x150 Podłoże: Canna Profesional Donice: 2x airpot 11L , 1x airpot 7L Nawozy: weg - CannaBio Vega flo - CannaBio Flora GHE ph down shogun calmag Wentylacja: Wyciągający Prima Klima PK100TC z regulacja obrotow i temperatury oraz wbudowanym czujnikiem 1 x mieszajacy Secret Jardin 13W 1 x wlot pasywny prima klima eco line 100mm 240-360m3/h Dodatki : Miernik PH Milwaukee Programator czasowy Stacja pogody Nawilzacz powietrza PureMate PM908 z jonizatorem powietrza i czujka wilgotnosci Pestki : 2X Pineapple express od FastBuds 1x Gorilla Glue od FastBuds W gotowosci rhino ryder od FastBuds gdyby sie cos popsulo xD tfu tfu Dodatkowe info: Rosliny wyszly z ziemi 5go Stycznia , na dzien dzisiejszy maja wloty pasywne oraz wentylator mieszajacy , czekam na paczke z wyciagiem i nawilzaczem , poki co nie mam wiekszych problemow z temperatura lub wilgotnoscia - jak najszybciej chce paczke z reszta gratow w celu dostarczenia porzadnego obiegu - temp w dzien ok 23-25 stopni , z racji braku wyciagu staram sie boxa wentylowac zdalnie przez co spada wilgotnosc ale trzymam ja w okolicach 55-65%. Wszystko zautomatyzuje w okolicach srody jak przyjda graty. Panel COB trzymam 70cm od roslin , potencjometr ustawiony na 55-60% mocy . Pierwsza roslina na pierwszych listkach na ich koncowkach ma od urodzenia biale koncowki ale reszta wiedzie spokojny zywot , udostepnie zdjecia jak tylko je posegreguje . Nie nastawiam sie na super wynik , wiem ze laski mialy stres z przeniesiem boxa i niekompletnym zestawem ale staram sie jak moge trzymac im idealne warunki , dostaly codziennie sprysk okolo 2 lyzki stolowe wody , jeden dzien mialy zakaz picia i wczoraj dostaly po 50ml na leb. Do zestawu planowo jeszcze jakas automatyka pozniej ale w sumie i nawilzacz z hygrostatem i wentyl z termostatem wiec pomyslimy. Na razie musze trzymac warunki recznie ale lada dzien do boxa wleci mysle w miare konkretny sprzet...troche wydalem ale przyszlosciowo pod wiekszy zestaw.
lolaszek Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 No to zdjecia calosci. Troche powolutku ale poszly od razu do duzych docelowych wiec ... Ananas I (od urodzenia te koncowki dziwne ) 6dzien Ananas I widok z boku dzien 6 A Ananas II dzien 3 Ananas II dzien 3 widok z gory Gorilla glue dzien 5 ( to kropla wody nie przebarwienie ) Gorilla glue dzien 5 RAZEM
Dobry Człowiek Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Bardzo ładnie Panie kolego jesteśmy na tym samym etapie (u mnie 5 dzień ) z tym że w DWC i HPS .Powodzonka będe zaglądał
lolaszek Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 19 minut temu, Dobry Człowiek napisał: Bardzo ładnie Panie kolego jesteśmy na tym samym etapie (u mnie 5 dzień ) z tym że w DWC i HPS .Powodzonka będe zaglądał Sadzisz ze ich wyglad nie powinien mnie martwic ? Testuje im slonce a to moj pierwszy grow po 8 latach , kiedys tylko raz sie bawilem wiec zapomnialem jak wygladac powinny w tym stadium. Nie mam wyciagu ale podejrzewam ze wtorek powinienem dostac wszystkie graty , do tego czasu trzymam wszystko 'recznie' a bimbrownika nie bede robil na 3 dni bez sensu . temperatura z dzisiejszego dnia srednia wyniosla 23.5 stopnia , wilgotnosc na kilka godzin spadla do 45% przez wyschnieta szmate ale jeszcze kilka dni do nawilzacza.
Dobry Człowiek Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Jest dobrze. Masz glebe Canna Profesional pewnie dlatego troszkę je przyjarało bo ta gleba jest bogata w , NPK: 12/14/24 Nie dawaj jej nic do papu narazie sama woda odstana i jak masz czym to ustaw ph na 5.8 będzie pięknie Edytowane 11 Lutego 2018 przez Dobry Człowiek
lolaszek Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) 5 minut temu, Dobry Człowiek napisał: Jest dobrze. Masz glebe Canna Profesional pewnie dlatego troszkę je przyjarało bo ta gleba jest bogata w , NPK: 12/14/24 Nie dawaj jej nic do papu narazie sama woda odstana i jak masz czym to ustaw ph na 5.5 będzie pięknie Leje im niegazowana wode odstana o wyregulowanym PH 6,5 , powinienem lac wode z nizszym ph ? Mam porzadny miernik milwaukee. Jedzenia nic nie dostaja i nie dostana jak nie zasluza - w drodze jest nawozik na wzrost canna organic i to bede im lac dopiero mysle 4-6 tydzien ?? nie wiem co flo moze cos drozszego im wrzuce , moze po drodze jeszcze sie cos przydac z nawozow , opryskow ? BTW Z racji braku wyciagu i temperatury powyzej 28 stopni zanim wyszly z ziemi dopiero jak ustawilem tak wentylator to drastycznie spadla temperatura , po paru probach udalo mi sie go ustawic tak ze wprawial rosliny w delikatnie drganie i jednoczesnie owiewa szmate, niech juz przyjdzie ten nawilzacz... Edytowane 10 Lutego 2018 przez lolaszek
Dobry Człowiek Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Ja bym zbił to ph na wegu od 5.7 do 6 na flo od 6 do 6.5 Chodzi o przyswajanie poszczególnych składników w danej fazie Edytowane 10 Lutego 2018 przez Dobry Człowiek
lolaszek Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 Teraz, Dobry Człowiek napisał: Ja bym zbił to ph na wegu od 5.7 do 6 na flo od 6 do 6.5 Ok w porzadku, mozesz uzasadnic dlaczego ? Wybacz dociekliwosc.
Dobry Człowiek Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 1 minutę temu, lolaszek napisał: Ok w porzadku, mozesz uzasadnic dlaczego ? Wybacz dociekliwosc.
lolaszek Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 Teraz, Dobry Człowiek napisał: Czyli mniejsze ph , mniej pierwiastkow pobranych , wiecej pobranych z ziemi i wyrownanie szans roslina-gleba ?:D ok od jutra beda mialy lane nizsze ph , powienienem lac im stopniowo mniej do osiagniecia 5,9 czy od razu wyrownac kwaskiem i walic docelowe 5.7-6 ? Ktora wartosc najbardziej optymalna wedlug Ciebie ? mam ph metr z roznica 0,1 wiec moge dac to co chce.
Recommended Posts